Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Huawei 8230 и сервизът на Зеро

Актуални новини, въпроси и интересни факти за клетъчни телефони.
rado84
VIP
VIP

Huawei 8230 и сервизът на Зеро

Мнение от rado84 »

По молба на Зеро отварям тема.
Zeroadhesion написа:
rado84 написа:Зеро, в тоя сервиз дали случайно не ви се намира годен за инсталиране Андроид 2.1 или 2.2? И някоя по-новичка версия (8-ма и нагоре) на Сианоджен мода?
Кажи за кое устройство ти трябва. Cyanogen не е универсален - различни билдове има за различните устройства.
А и ние сме оторизиран сервиз, не се занимаваме с неофициални ромове :) Но все пак кажи.
rado84 написа:Huawei U8220/8230. То у нас вече никой оторизиран сервиз не обслужва хуйвей, така че и неоторизиран ще ми свърши работа, стига да има наличен 2.1 или 2.2 - това са Андроидите като версии, които по каталог се водят дефолтни за телефона. А Сианоджен какъвто ще да е, но да е по-малко бъгав от наличния. Спира приложения, когато и както си иска, не може да запомни едни прости настройки за скоростта на процесора. Също ако можете да инсталирате повече РАМ памет в телефона няма да е лошо. По каталог трябва да има 256, а реално разполага с 104 мегабайта, от които в момента свободни са едва 23-24. А за капак наскоро и камерата почна да си ебава майката. Прави едни гадни черти по снимките и не може да се фокусира. Преди можех да снимам нормален текст и фокусът сам се нагласяше, а сега ако шрифтът е с размер по-малко от 16 нищо не мойш да прочетеш после от снимката.
Моля те, копирай го този текст и си отвори тема.
Прочетено: 429 пъти
Аватар
Zeroadhesion

Re: Huawei 8230 и сервизът на Зеро

Мнение от Zeroadhesion »

Няколко въпроса имам, преди да продължим

Ще трябва да ми кажеш точен модел, обаче. U8220 или U8230?
От къде го чу това, че в България вече никой оторизиран сервиз не обслужва HUAWEI гаранционно?
В момента устройството, от което не си доволен с официален софтуер ли е или със Cyanogen/друг руутнат ром?
Настройките на процесора не е нужно да ги пипаш, навеждам се на мисълта, че е руутнат телефона и се пипа не където трябва, възможно е от това да се проявяват проблемите.
Повече рам не може да инсталираме, устройството си може толкоз просто :lol: Ако искаш повече, се насочи към по-висок клас HUAWEI.
Камерата...това вече е проблем за сервиз, ако е хардуерно, да се надяваме да е от софтуера.
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Zeroadhesion написа:Няколко въпроса имам, преди да продължим

Ще трябва да ми кажеш точен модел, обаче. U8220 или U8230?
От къде го чу това, че в България вече никой оторизиран сервиз не обслужва HUAWEI гаранционно?
В момента устройството, от което не си доволен с официален софтуер ли е или със Cyanogen/друг руутнат ром?
Настройките на процесора не е нужно да ги пипаш, навеждам се на мисълта, че е руутнат телефона и се пипа не където трябва, възможно е от това да се проявяват проблемите.
Повече рам не може да инсталираме, устройството си може толкоз просто :lol: Ако искаш повече, се насочи към по-висок клас HUAWEI.
Камерата...това вече е проблем за сервиз, ако е хардуерно, да се надяваме да е от софтуера.
В телефона пише "модел на устройството: 8220 наклонена черта 8230" и затова и аз така го написах по-горе. Всъщност телефонът доколкото знам е някаква поръчка на Редбул и затова на панела пише RedbullMobile, а иначе си е хуйвей.
Това, дето питаш откъде съм го чул - казаха ми го в няколко сервиза, един от които уж беше лицензиран за хуйвей и точно те ми казаха, че вече не се занимавали с тази марка. Ако не ме лъже паметта, май беше в БЦ в Младост.
Стандартните настройки за CPU-то са 245 минимум и 510 максимум. Да не ти казвам след колко време реагира при тази настройка. Тя остава валидна до първия рестарт или самоизключване, ако му падне батерията. И затова казах, че не си помни настройките.
Колкото до РАМ-та и по-високите класове - аз, ако имам финансовата възможност, направо ще си взема HTC Desire и ще тегля една кутка майна на хуйвея. Но засега ще трябва да остана с този китайски полов орган и ако има начин да му се увеличи паметта не би било лошо, защото снимки прави, но ако пусна да снимам клипче - направо забрави. Изображението на видеото върви с по половин кадър в час докато записва, а после клипът няма подкарване изобщо...
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Ами важно е да установим модела на устройството.
Как изглежда?
Така:
Изображение
Или така:
Изображение

Иначе за сервизите...БЦ в младост нищо не ми говори.
На HUAWEI гаранционните сервизи са към операторите, които ги предоставят.

Mtel - Булграм
VIVACOM - K&K Service (ние)
Globul - Germanos

Всичките те са оторизирани и отговарят за моделите, които се продават (всеки оператор продава различни модели HUAWEI)
Настройките по CPU-то въобще не би трябвало да ги пипаш, Андроид е достатъчно умен и все пак е Линукс - има вграден cpufreq.
Тази опция е за ентусиасти, които знаят или не знаят какво правят ( :lol: ) ... От там може и да идва зациклянето - от прегряване или ниска честота...
Няма начин да му се увеличи паметта, освен да сложиш по-малко взискателен софтуер. Просто устройството е старо и като му инсталираш няколко външни програми, които са писани за съвременни устройства и кляка...нормално.
Все пак не ми написа дали е с официален софтуер или е руутван и слаган друг ром? Защото мога да ти предоставя официалния софтуер, с който се предполага, че ще върви една идея по-нормално. (С инструкции как се процедира)
Също така това забиване може да се дължи на нисък клас MicroSD карта, която има бавни скорости на писане/четене.
HTC Desire колко ще си вземеш? Защото ако е модел от преди 2-3 години, ще ти свърши същата "работа" :mrgreen:
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Zeroadhesion написа:Все пак не ми написа дали е с официален софтуер или е руутван и слаган друг ром? Защото мога да ти предоставя официалния софтуер, с който се предполага, че ще върви една идея по-нормално. (С инструкции как се процедира)
Също така това забиване може да се дължи на нисък клас MicroSD карта, която има бавни скорости на писане/четене.
HTC Desire колко ще си вземеш? Защото ако е модел от преди 2-3 години, ще ти свърши същата "работа" :mrgreen:
Знаех си, че съм пропуснал да напиша нещо.
Не знам какво е "руутван". Взех го от бест френда, който тогава реши да мине на Нокия с Уиндоус. Ъпдейтвал му е ОС и от 2.2 е станала 2.3.7. Появило се съобщение, че има ъпдейт и той се съгласил. И след ъпдейта се появило цикленето. Още като го взех си го имаше зациклянето, но пак е далеч по-добре от умиращия 8-годишен Ериксон К320, който ползвах по онова време и това беше главната причина да взема хуйвея.
Телефонът изглежда така с единствената разлика, че вместо Хуйвей пише RedbullMobile. Иначе като дизайн е 1 към 1.

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Просто е брандиран, нищо ново :) Руутван означава, да си дадеш руут права и да можеш да бърникаш из него, из файловата му система и да променяш разни неща, които са направени да не могат да се пипат, да променяш файлове, които са маркирани като read only и т.н. Съответно това ти дава възможност да инсталираш и къстъм ромове на Андроид.
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Не мисля, че е руутван. Френдът идея си няма как да го руутне нито аз. И на двамата знанията ни за Андроид стигат само до потребителското ползване, така че едва ли е бил руутван.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Изпращам ти линк на л.с.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Mozo написа:Съответно това ти дава възможност да инсталираш и къстъм ромове на Андроид.
Възможността да инсталираш къстъм ромове не го дава руут-а, а къстъм рикавърито. :thumbright:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ако не е руутнат може ли да се сложи къстъм ром?
Изображение
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Дъното ми явно съвсем е сдало багажа, защото изобщо не открива телефона (преди го откриваше без проблем) и явно ще пробвам да инсталирам това, което Зеро даде едва след като подкарам новото дъно, което трябва да пристигне по някое време днес от ВТ.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Mozo написа:Ако не е руутнат може ли да се сложи къстъм ром?
Да, стига да има къстъм рикавъри :mrgreen:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ясно PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори