Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Трябва ли да се забранят смартфоните в училище?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Прочетено: 1739 пъти

Re: Трябва ли да се забранят смартфоните в училище?
Не.
Трябва да се забанят стюпидтийчърите в училище.
Трябва да се забанят стюпидтийчърите в училище.
Да.След като родителите са направили глупостта да купят на отрочето си тази зарибявка и не са предвидили,че то няма да излиза денонощно от фейсбук,нека да ги забранят.То е някакъв кошмар в часовете-от това което съм гледала из нета или големият ми син е разказвал или показвал... 
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Наистина вече е трагично. Целият им свят се върти около телефона и фейсбуук

Смартфоните и сега са забранени в училище, по-точно в часовете. Според мен всяко училище трябва да разполага с блокираща система.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- kim75
- Академик

Раздвоена съм. Имам ли дете и му купя тел, давам му го да го носи в училище, то ще е за да имам връзка с него. Не съм съгласна, обаче, с използването в час. И ние си пишехме бележки и четяхме списания в час, но... 
Тази забрана е пълна глупост. Вместо да измислят начин да им направят уроците по-интересни, за да учат, те се чудят каква поредна забрана да въведат. И какво - ще забранят смартфоните и учениците съответно ще започнат да движат пак със старите GSM-и или пък ще си купят таблети и накрая ще е все същият чеп - тъпа забрана, която не решава никакви проблеми и не променя нищо и евентуално може да създаде нов проблем.
Това е същата простотия както с пушенето, когато бях в гимназията: забраниха да се пуши на територията на училището уж с идеята учениците да откажат цигарите. И ние просто започнахме да пушим там, където дворът на училището свършваше, което беше на 6 метра от входа на двора. Съответно нито ние спряхме да пушим, нито забраната реши какъвто и да е проблем, а само създаде нов такъв, защото хвърляхме фасовете на територията на едно заведение и накрая директорът се видя в чудо и премахна въведената забрана.
И точно така ще стане и с тази простотия - изобретателните българчета ще намерят начин да заобиколят забраната. Как беше поговорката - "ако не е по врат, ще е по шия".
Това е същата простотия както с пушенето, когато бях в гимназията: забраниха да се пуши на територията на училището уж с идеята учениците да откажат цигарите. И ние просто започнахме да пушим там, където дворът на училището свършваше, което беше на 6 метра от входа на двора. Съответно нито ние спряхме да пушим, нито забраната реши какъвто и да е проблем, а само създаде нов такъв, защото хвърляхме фасовете на територията на едно заведение и накрая директорът се видя в чудо и премахна въведената забрана.
И точно така ще стане и с тази простотия - изобретателните българчета ще намерят начин да заобиколят забраната. Как беше поговорката - "ако не е по врат, ще е по шия".
- MalamiR
- Металист

Естествено, че трябва да се забранят, за да не се разсейват и затъпяват така наречените "ученици"...
Throw me to the wolves and I will return leading the pack!
Ако бяха забранили на Дженифър Лорънс да ползва нейния, много главоболия щяха да и спестят. И много пропилян генетичен материал, на милиони тинейджъри.
И да забранят смартфоните, и да не ги забранят, файда нЕма да има. Децата като си наумят да не слушат в час, всичко друго ще правят, само ушите няма да си „отворят“. Вместо да се чудят как да ограничават учениците, да вземат да наложат някоя забрана и на учителите, защото не веднъж са ми влизали даскали с кафенца и банички, които най-сладко си изяждат в часовете, правейки неуспешни опити да си преподадат урока по интересен начин. Не защитавам хлапетата, определено не е редно да си цъкат във фейсбука през часовете, но не само те трябва да бъдат наказани.
- chereshka88
- Доктор

- Обратна връзка:
Да,трябва.Наистина много се разсейват с тях и пречат в час.
“Oблечени от глава до пети в любов. Това е единствената марка, която никога не излиза от мода!”
- MalamiR
- Металист

Да, така е. Като си наумят да не слушат, няма да слушат. Но според мен не е учтиво и възпитано да имаш учител изправен пред теб, който ти обяснява нещо, а ти да си цъкаш игрички на телефона или да си пишеш с някой по фейсбук.Samara написа:И да забранят смартфоните, и да не ги забранят, файда нЕма да има. Децата като си наумят да не слушат в час, всичко друго ще правят, само ушите няма да си „отворят“. Вместо да се чудят как да ограничават учениците, да вземат да наложат някоя забрана и на учителите, защото не веднъж са ми влизали даскали с кафенца и банички, които най-сладко си изяждат в часовете, правейки неуспешни опити да си преподадат урока по интересен начин. Не защитавам хлапетата, определено не е редно да си цъкат във фейсбука през часовете, но не само те трябва да бъдат наказани.
Що се отнася до налагане на забрани за учители, не знам какви точно може да бъдат те. Лично аз не познавам такива, които са си яли закуските в час.
Throw me to the wolves and I will return leading the pack!
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Училище любимо! Звънецът бие пак - въпреки реформите
от Mozo » Пон Сеп 15, 2025 12:22 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 73 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo