Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Трябва ли да се забранят смартфоните в училище?

Барометър на общественото мнение :) .

1. Да
12
80%
2. Не
3
20%
3. Нямам мнение.
0
Няма гласували

Общо гласове: 15

Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Прочетено: 1739 пъти
Изображение
rado84
VIP
VIP

Re: Трябва ли да се забранят смартфоните в училище?

Мнение от rado84 »

Не.
Трябва да се забанят стюпидтийчърите в училище.
Аватар
Freyja
Доктор
Доктор

Мнение от Freyja »

Да.След като родителите са направили глупостта да купят на отрочето си тази зарибявка и не са предвидили,че то няма да излиза денонощно от фейсбук,нека да ги забранят.То е някакъв кошмар в часовете-от това което съм гледала из нета или големият ми син е разказвал или показвал... :roll:
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Наистина вече е трагично. Целият им свят се върти около телефона и фейсбуук :tard: :tard: :tard:
Изображение
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Смартфоните и сега са забранени в училище, по-точно в часовете. Според мен всяко училище трябва да разполага с блокираща система.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
kim75
Академик
Академик

Мнение от kim75 »

Раздвоена съм. Имам ли дете и му купя тел, давам му го да го носи в училище, то ще е за да имам връзка с него. Не съм съгласна, обаче, с използването в час. И ние си пишехме бележки и четяхме списания в час, но... :mrgreen:
Изображение
This is not the end,my only friend!I hope I´ll see you again!!!
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Тази забрана е пълна глупост. Вместо да измислят начин да им направят уроците по-интересни, за да учат, те се чудят каква поредна забрана да въведат. И какво - ще забранят смартфоните и учениците съответно ще започнат да движат пак със старите GSM-и или пък ще си купят таблети и накрая ще е все същият чеп - тъпа забрана, която не решава никакви проблеми и не променя нищо и евентуално може да създаде нов проблем. :roll:
Това е същата простотия както с пушенето, когато бях в гимназията: забраниха да се пуши на територията на училището уж с идеята учениците да откажат цигарите. И ние просто започнахме да пушим там, където дворът на училището свършваше, което беше на 6 метра от входа на двора. Съответно нито ние спряхме да пушим, нито забраната реши какъвто и да е проблем, а само създаде нов такъв, защото хвърляхме фасовете на територията на едно заведение и накрая директорът се видя в чудо и премахна въведената забрана.
И точно така ще стане и с тази простотия - изобретателните българчета ще намерят начин да заобиколят забраната. Как беше поговорката - "ако не е по врат, ще е по шия".
Аватар
MalamiR
Металист
Металист

Мнение от MalamiR »

Естествено, че трябва да се забранят, за да не се разсейват и затъпяват така наречените "ученици"...

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Аватар
lican
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от lican »

Да.
Разликите пораждат еднаквости.
Аватар
lican
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от lican »

Естествено.
Разликите пораждат еднаквости.
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Ако бяха забранили на Дженифър Лорънс да ползва нейния, много главоболия щяха да и спестят. И много пропилян генетичен материал, на милиони тинейджъри.
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Пропилян генетичен материал :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Аватар
Samara
Регистриран

Мнение от Samara »

И да забранят смартфоните, и да не ги забранят, файда нЕма да има. Децата като си наумят да не слушат в час, всичко друго ще правят, само ушите няма да си „отворят“. Вместо да се чудят как да ограничават учениците, да вземат да наложат някоя забрана и на учителите, защото не веднъж са ми влизали даскали с кафенца и банички, които най-сладко си изяждат в часовете, правейки неуспешни опити да си преподадат урока по интересен начин. Не защитавам хлапетата, определено не е редно да си цъкат във фейсбука през часовете, но не само те трябва да бъдат наказани.
Аватар
chereshka88
Доктор
Доктор
Обратна връзка:

Мнение от chereshka88 »

Да,трябва.Наистина много се разсейват с тях и пречат в час.
“Oблечени от глава до пети в любов. Това е единствената марка, която никога не излиза от мода!”
Аватар
MalamiR
Металист
Металист

Мнение от MalamiR »

Samara написа:И да забранят смартфоните, и да не ги забранят, файда нЕма да има. Децата като си наумят да не слушат в час, всичко друго ще правят, само ушите няма да си „отворят“. Вместо да се чудят как да ограничават учениците, да вземат да наложат някоя забрана и на учителите, защото не веднъж са ми влизали даскали с кафенца и банички, които най-сладко си изяждат в часовете, правейки неуспешни опити да си преподадат урока по интересен начин. Не защитавам хлапетата, определено не е редно да си цъкат във фейсбука през часовете, но не само те трябва да бъдат наказани.
Да, така е. Като си наумят да не слушат, няма да слушат. Но според мен не е учтиво и възпитано да имаш учител изправен пред теб, който ти обяснява нещо, а ти да си цъкаш игрички на телефона или да си пишеш с някой по фейсбук. :thumbright:
Що се отнася до налагане на забрани за учители, не знам какви точно може да бъдат те. Лично аз не познавам такива, които са си яли закуските в час. :-k Не е правилно, да. Но учениците имат право на мнение. Може да кажат, че не е възпитано. Може и да се оплачат на директора, който от своя страна да вземе съответните мерки.

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Анкети”