Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Коя книга четете в момента?
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Re: Коя книга четете в момента?
На Маркъс Блейк - "Атлантида: откровението"
Непознат за мен автор, но книгата е добра. Ако съдя по заглавието и съдържанието - трябва да има още две части.
Непознат за мен автор, но книгата е добра. Ако съдя по заглавието и съдържанието - трябва да има още две части.
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Превъзходни съставки, внимателно приготвени и изключително елегантно сервирани. Наистина апетитна книгаЕдна година в Париж! Това е сбъдната мечта на Ан, която от дете е очарована от Франция и нейните език и култура и разбира се, от френската кухня. Като съпруга на дипломат Ан е живяла на различни места по света, но нейната първа любов е Франция и възможността да бъде в Париж със съпруга си я прави щастлива. Това, което и двамата не подозират обаче, е, че той спешно ще трябва да замине за Ирак без право на придружител от семейството. Ан страда от тази раздяла, но вместо да се отдаде на лениво униние, решава да се заеме с нещо смислено – да пътува и да изучи няколко района на Франция с най-типичните за тях ястия, и да опише преживянията си в книга. Страстна почитателка на Джулия Чайлд – също съпруга на дипломат и световноизвестна кулинарка, Ан решава да тръгне по стъпките й и умело ни въвлича в изкуството на готвенето във Франция. За нея именно храната е мостът между две култури, но книгата далеч не се ограничава само с кулинарната тема. Авторката обикаля дузина френски градове, изучава историята им, местните обичаи, храната, ресторантите. Научаваме интересни факти за копринената индустрия в Лион, за френското гюведже и старинните комунални пещи, за забравената в България супа от свински крачета. Споменава се пребиваването на Томас Джеферсън във Франция, живописните саги на множество френски кулинарни клубове, историята на бургундското вино. Описани са разговори и срещи с интересни хора, преразказани са местни легенди. Научаваме малко известни факти както от френската кухня, така и от националната история.
Към всяка от десетте глави на книгата има старателно изпробвани рецепти на характерни блюда – говеждо по бургундски, кисело зеле с наденички, палачинки. В повечето случаи това не са някакви претенциозни ястия, но те съдържат важен, чисто френски елемент, който ги прави уникални. Ан Ма буквално ни вкарва в кухнята на няколко парижки заведения, където научаваме кулинарни тайни от първа ръка. Тази завладяваща книга е предназначена за широк кръг читатели – за тези, които искат да научат повече за френската кухня, а и за всички, които се интересуват от Франция и всичко френско.
-
Kotkata68
- Глобална котка-идиотка

"Животът според Любка" - Лори Греъм
Анотация:
Анотация:
Офтопик:
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
Реших да го подкарам по автори
и естествено започвам с един от любимите ми.
Робърт Лъдлъм.В момента чета "Знакът Прометей",а след това всичко останало,което не съм чела.
Робърт Лъдлъм.В момента чета "Знакът Прометей",а след това всичко останало,което не съм чела.
Умей да живееш, дори когато животът ти стане непоносим!

- LeoZhekov
- Дарител

- Обратна връзка:
За 1 седмица изчетох книгите "Warcraft" от 2 до 7 на хартиен носител, но за огромно съжаление други книги не са преведени на български и дори не са разпространени в българия на английски, та се наложи да си ги изтегля и да ги сложа на телефона. Прочетох 1-вата и сега съм на 8-мата
Бих признал, че ми е удобно с телефона. Не е като хартията, но да. Все пак е развлечение докато пътувам в автобуса по 2 часа на ден.
Чета "Последното убежище" на Решат Нури, която е като обяснение в любов към театъра. Страхотни описания има вътре!
"Сега светлината падаше отстрани и можех по-добре да видя физиономията й: бе жена на около тридесет-тридесет и две години. По-точно, момиче, нещо средно между вещица и вечно дете. Като говореше, мисълта й непрекъснато прескачаше от едно на друго. Малко, топчесто носле между кръглите детински бузи, чиито крехки ноздри непрекъснато трептяха, сякаш душеше наоколо. Пълна негова противоположност бяха месестите устни, по които още не бяха изчезнали следите от червилото... По всяка вероятност, когато се любеше, този нос и тези устни въобще нямаше да въздействат зле. Но щом я прихванеше вещерството и започнеше скандал – пази Боже! И гласът й беше един такъв...
Както предположих и в началото, кашлицата, която съпътстваше смеха й, не беше болестно състояние, а вид нервен тик. Леко дрезгав, груб глас... Но щом започнеше да разказва за оставеното в стаята й дете, той придобиваше такава странна мелодичност, каквато рядко съм чувал дори от хора, споделящи впечатления за красиви неща и приятни емоции."
"Сега светлината падаше отстрани и можех по-добре да видя физиономията й: бе жена на около тридесет-тридесет и две години. По-точно, момиче, нещо средно между вещица и вечно дете. Като говореше, мисълта й непрекъснато прескачаше от едно на друго. Малко, топчесто носле между кръглите детински бузи, чиито крехки ноздри непрекъснато трептяха, сякаш душеше наоколо. Пълна негова противоположност бяха месестите устни, по които още не бяха изчезнали следите от червилото... По всяка вероятност, когато се любеше, този нос и тези устни въобще нямаше да въздействат зле. Но щом я прихванеше вещерството и започнеше скандал – пази Боже! И гласът й беше един такъв...
Както предположих и в началото, кашлицата, която съпътстваше смеха й, не беше болестно състояние, а вид нервен тик. Леко дрезгав, груб глас... Но щом започнеше да разказва за оставеното в стаята й дете, той придобиваше такава странна мелодичност, каквато рядко съм чувал дори от хора, споделящи впечатления за красиви неща и приятни емоции."
- BURN5
- Жител на Wonderful Life

Шестият от Дейвид Балчади
Ама щото съм дзифтар- свалям си ги от http://knigi.spasete.me/. В прозорчето, което е горе в ляво се пише името на автора, а отдолу излизат качените книги и форматите в които са.
Ама щото съм дзифтар- свалям си ги от http://knigi.spasete.me/. В прозорчето, което е горе в ляво се пише името на автора, а отдолу излизат качените книги и форматите в които са.
- BURN5
- Жител на Wonderful Life

Ех, Мозо, Мозоооооо.... Ама все тая читанка размяташ, пич! Има много неща, ама не и всичко. Ти и ШКОДА-та ти вършеше работа, ама взе РЕНО, нали?! 
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Тройното убийство в Петрохан - какво се знае до момента
от Mozo » Сря Фев 04, 2026 12:17 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 47 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Фев 04, 2026 12:17
-
-
-
Какви са наемите в София и какво се търси в момента
от Mozo » Сря Авг 27, 2025 14:13 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 745 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Авг 27, 2025 14:13
-
-
-
Кои са четирите ключови повратни момента за мозъка с напредване на възрастта
от Mozo » Пон Дек 08, 2025 14:07 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 158 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Дек 08, 2025 14:07
-
-
-
Димо Алексиев след присъдата: За момента съм "персона нон грата“
от Mozo » Пон Авг 04, 2025 12:50 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 613 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Авг 04, 2025 12:50
-
-
-
В момента г-н Сарафов е в ролята на клошар, който харчи 1 млрд. лв. на година за прокуратурата
от Mozo » Пет Окт 03, 2025 11:47 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 195 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Окт 03, 2025 11:47
-