Израел
От Ирина Кирилова
1.Географско положение
Израел е страна в Югозападна Азия. Заема територия от 20 770кв.км. Граничи с Ливан, Сирия, Йордания и Египет. Живеят главно евреи. Официалният език е арабски. Населението е 7 697 600 души. Гъстотата е 338д/km2. Столицата е Тел Авив.
2.Релеф
Израел има много разнообразен релеф. В близост до Средиземно море преобладава низинния и равнинен релеф. На места крайбрежието е леко хълмисто. В западните части на страната преобладава платовидния релеф. Тук средната надморска височина е около 650 метра. Най-високата точка на Израел е връх Хар Мерон. Той се издига на 1208 метра височина в най-северните части на страната, в близост до границата с Ливан
3.Климат
Израел има разнообразен климат не само заради географското си положение, но и заради разнообразния релеф. По-голямата част от страната попада в субтропичния климатичен пояс. На запад около брега на Средиземно море, климатът е типичен средиземноморски – лятото е сухо, горещо и много дълго, докато зимата е кратка мека и влажна.
4.Стопанство
а) Земеделие- Много добре виреят финикови палми, цитрусови дървета, маслини и пшеница.
б)Животновъдство – говеда и прасета.
.....................................
Целият материал:
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Израел - география - презентация
-
Kotkata68
- Глобална котка-идиотка

Израел - география - презентация
- Прикачени файлове
-
Израел - география.rar- (282.77 KiB) Свалено 45 пъти
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 242 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Авг 19, 2025 12:31
-