Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Линукс лафче

Мнение от Mozo »

Има проблем с MIDI формáта и звучи кофти, накъсва, семплите са калпави и т.н. Иначе се изобразява коректно :)

А използваме четвърта версия, защото така сме свикнали и повече не ни трябва. Пробвали сме другите, не ин харесват. Само китаристът ни използва пета и като трябва да ни праща нещо ни ги конвертира в съвместим за четвърта версия формáт и постоянно люто ни кълне :lol: :lol: :lol:
Прочетено: 632211 пъти
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Минавайте на 6-та - казах :lol:
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

А, кво стана с думналото SSD?
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

bvbfan написа:Минавайте на 6-та - казах :lol:
Не става :toothy10: :toothy10: :toothy10:
bvbfan написа:А, кво стана с думналото SSD?
Нищо, оня ни преметна, замени си го и си го запази за себе си. Вече не вдига телефона... Човекът си купи ново :sad: Искаше да даде 350 лева за лаптоп, а даде 630 :tard:
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Rosegarden не работи с тия формати, ама musescore ги отваря :)
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

С какво си заменил таск мениджъра в лентата !?
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

bvbfan написа:Rosegarden не работи с тия формати, ама musescore ги отваря :)
Изображение
То и tuxguitar работи, ама сега да не ти обяснявам Guitar Pro колко класи е над всички и колко по-лесно и интуитивно се работи с него :p
Montoya написа:С какво си заменил таск мениджъра в лентата !?
Дефолтният е този 8-[
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Хмм, при мен минимизирани прозорците или ако има прозорец върху тях, някак изчезваха от там та затова си помислих че е нещоразлично
Абе аз доста се оплетох с настройките като цяло, инсталирах blue sora, обаче така и не успях да махна прозрачното на старт менюто, а то пък толкова прозрачно, че не се виждаха програмите /аз само старт менюто ползвам, нямам икони на декстопа/
После смених иконите с тия целените, папките се смениха в долфин, на друго място никъде, онова дето пусках снимка с липсващите икони на файловете така си и остана.
Накрая забавянията при отваряне на прозорец / програма/ наклониха везните към разкарване на чудото, а пък като рестартирах и взеха да светкат едни червени и зелени редове :shock:
Та засега съм добре, по нататък ще мисля, но това което bvbfan е нагласил може да се каже че ми харесва, самите ленти не са толкова плоски, иконите са плоски и гадни, както и бутоните в долфин са като знаци от математиката, трудно свикваеми.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ооо, така на скрийншотовете изглежда горе-долу добре, но трагедията е като го видиш на живо. И аз така си виках - абее, не е толкова лошо. Малеее, като го инсталираааах :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Аз визуално не правя промени, слагам тъмна тема и 1-2 уиджета, а и задължително да НЕ е изглед като директория :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Това как да го разбирам, че с гугъл транслатора трудно!?
Доколкото схванах драйвера за по стари карти ще го освободят след 2 или 3 години, до тогава развитието му остава само на един човек в интел и ако искате да сте модерни купете си модереп интелски хардуер или не съм схванал нещо като хората
AsusVivoBook17
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Просто не си дават никакъв зор. Не изкарват нови версии, хич не бързат, чакат това, чакат онова...
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Я каква яка програмка за записване на десктопа намерих :)

Изображение

Търсех нещо друго за запис, защото нещо с Max Payne не се разбират програмите за записване и всички влачат, все едно, че играта идва тежка, а те всъщност си вървят супер гладко. Е, тази също не реши проблема, но има повече функционалности от SimpleScreenRecorder и изглежда по уиндоуски човешка :)
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Инсталирах я и аз, обикновената, не гит версията за проба, mpeg4 или libx264 декодер е по добре да се ползва. Иначе има повече настройки като че ли от симпъл скриин рекордера, дори гледам и запис от уеб камерата може да прави
AsusVivoBook17
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”