Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Как да използваме хард диск с лоши сектори

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Re: Как да използваме хард диск с лоши сектори

Мнение от Montoya »

Ами преди време ми дадоха една 32гб сд карта е така да се пробвам и ако тръгне да работи ми остава подарък. Сложих аз в слота за картите и взех да свалям една по една всички програми които знам и мога да намеря за форматиране. Това става за 3-4 часа време покрай другото което си работех. Да ама в някой момент съм сложил и една флашка и нещо се объркали буквите, аз по инерция формат, сигурен ли сте че искате, ми сигурен съм разбира се и след като ударих ентъра видях какво стана :mrgreen:
Форматирах си сторидж дяла разбира се :toothy10:
Да живее еасеус data recovery :headbang:
Прочетено: 604 пъти
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Diananet написа:HDD Low Level Format Tool -> http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low ... rmat-Tool/

кирилица
Това ползвам разбира се, но е за уиндоус :съгласен:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Именно него използвам в портъбъл формат в live режим с някой от уиндоусите от Hiren's, в добавка с библиотеката riched20.dll, която си търси :thumbright:
Изображение
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Zeroadhesion написа:
Как да използваме хард диск с лоши сектори
Правим си шмиргел :thumbright:
:evil4: :toothy10:

Постоянно се изкушавам да използвам такива дискове и го правя (дори по-добри - само с предупреждение от S.M.A.R.T. системата им) и ... постоянно съжалявам, защото са бомби със закъснител. Не знаеш кога ще гръмнат - утре или след 3 години. Освен това такива дискове имат традиционно и "бавни" сектори и те трябва да се remap-нат (или изолират) и изобщо... трябва време и като цяло е риск.
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

По принцип е така, риск си е изведнъж да спрат да работят, но аз съм предупредил собственика. При все на това, така отцепен тоя диск дето е снимката от него все още си работи, а снимката е от 3 август 2012 година
Снимката е от този компютър на който пусках снимката с умрелия паяк при харда :mrgreen:
Изображение
AsusVivoBook17
Аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Montoya написа:По принцип е така, риск си е изведнъж да спрат да работят, но аз съм предупредил собственика.
Досега нямам случай предупреденият от мен да си купи нов хард, преди старият окончателно да замине.
Предпочитат да дадат 500 лв. за нова тъпа смарт-бракма, отколкото 100 лв. за хард. :banghead:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Така е, после идва в един момент време
-Ало Калине, имам един въпрос
-Казвай
-Абе тоя лаптоп нещо спря да работи, виндовса му не тръгва
-Мхм, дай да го видим, ааа този дето харда му беше пътник преди 2-3 години ли
-Същия
-Ми не не става, свършил е тотално, ама той преди години още беше с лоши сектори
-Ейй, а няма ли начин някак да спасим снимките, че са на децата, а ги нямам на друго място.
Тук оставям без коментар.....
AsusVivoBook17
Аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Montoya написа:-Ейй, а няма ли начин някак да спасим снимките, че са на децата, а ги нямам на друго място.
Тук оставям без коментар.....
Аз ги оставям с такъв коментар, че повече да не ме търсят. От което съм съвсем доволен.
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Хардуер”