Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
прекъсване при възпроизвеждане на звук [РЕШЕНА]
-
diel
- Начинаещ
прекъсване при възпроизвеждане на звук
Здравейте, мисля, че тук е местото където да споделя моя проблем и да помоля за съвет.
От известно време забелязвах, че моята звукова карта през известно време прекъсва за около 1.2 секунди и след това си продължава да работи. Независимо какво възпроизвежда - говор или музика, независимо от къде - от Нета или записи. Че причината е в звуковата карта установих след като използвах една външна USB звукова карта; тогава не се наблюдава този ефект. Интересно ми е да разбера дали това е хардуерен или софтуерен проблем.
За информация: картата е интегрирана на дънната платка ( не мога да кажа каккъв тип) просесор Celeron G530 2x2.4 GHz ; 8 Gb RAM драйвер Realtek Digital Output ( Realtek High definiti)
Не съм специалист в тази област. С благодарност приемам вашите мнения и съвети.
Прочетено: 817 пъти
От известно време забелязвах, че моята звукова карта през известно време прекъсва за около 1.2 секунди и след това си продължава да работи. Независимо какво възпроизвежда - говор или музика, независимо от къде - от Нета или записи. Че причината е в звуковата карта установих след като използвах една външна USB звукова карта; тогава не се наблюдава този ефект. Интересно ми е да разбера дали това е хардуерен или софтуерен проблем.
За информация: картата е интегрирана на дънната платка ( не мога да кажа каккъв тип) просесор Celeron G530 2x2.4 GHz ; 8 Gb RAM драйвер Realtek Digital Output ( Realtek High definiti)
Не съм специалист в тази област. С благодарност приемам вашите мнения и съвети.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: прекъсване при възпроизвеждане на звук
Само за минутка можеш да разбереш дали проблемът е софтуерен като буутнеш в жив режим от някой Linux, например този.
Правиш флашка или диск, буутваш от нея/него, ще ти зареди временна графична среда, виждаш дали имаш звук, можеш да си пуснеш музика, филм и да видиш за какво иде реч. След рестарта не остава и помен от операционната система
Няма по-бърз начин за установяване на хардуерни проблеми. Ако и там прави ядовеи, просто картата е заминала. Ако не, нещо софтуерно се е омазало 
Правиш флашка или диск, буутваш от нея/него, ще ти зареди временна графична среда, виждаш дали имаш звук, можеш да си пуснеш музика, филм и да видиш за какво иде реч. След рестарта не остава и помен от операционната система
Офтопик:

-
diel
- Начинаещ
Благодаря, ще опитам да направя това, въпреки че с Linux съм на "Вие" надявам се да успея.
На вие или на въпреки, по лесно е от уиндоус 
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Няма нищо сложно, отдавна е по-лесен от Windows, както отбеляза Монтоя, няма човек, който да не може да се ориентира:

То си е същото
Само буутваш от флашката и не пипаш нищо. Всичко ще зареди автоматично. Пробваш музиката и гасиш. Можеш и да поразгледаш малко и да се замислиш дали да не го инсталираш. Дори родителите ми работят безпроблемно с него и отдавна не питат за Windows. Просто е ненужен, имат си всичко
Имаме тема, в която е обяснено как да се инсталира заедно с Windows, ако се решиш някога 

То си е същото

-
diel
- Начинаещ
Re: прекъсване при възпроизвеждане на звук [РЕШЕНА]
Драги приятели, след известно разучаване ( и малко външна помощ ) успях да се справя с linuxmint. Наистина се оказа, че в звуковата карта има нещо - за 1 или 2 секунди, през неопределен интервал от време, прекъсва. Другото интересно, е че това се наблюдава при по-високо ниво на възпроизвеждане.
След като диагнозата е поставена - решението е ясно: една PCI звукова карта поставена на някой от слотовете.
Mozo, Montoya, благодаря за съветите. Предлагам темата да бъде закрита.
След като диагнозата е поставена - решението е ясно: една PCI звукова карта поставена на някой от слотовете.
Mozo, Montoya, благодаря за съветите. Предлагам темата да бъде закрита.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Радвам се, че проблемът е установен, но не се радвам, че звуковата карта е заминала
Но нищо, няма страшно, и аз съм с PCI звукова карта
И сам видя, че няма нищо страшно в Linux. Някога го инсталирай, само можеш да спечелиш от това. Ако не ти харесва външния вид, кажи, ще ти предложим друг, вариантите са хиляди
Ето ти например нещо коренно различно:

Избор и свобода
Избор и свобода

-
diel
- Начинаещ
Благодаря за предложението относно инсталирането на Linux Но при мен положението е следното:
Аз съм от 1965 г. лицензиран радиолюбител. От 10 - 15 год се занимавам с дигитални радиовръзки - най общо казано това е свързване на 2 или повече компютри в мрежа чрез радиостанции на къси вълни. Софтуерът за този вид дейности е предимно чрез Windows. Верно, има и такъв под управлението на Linux но е с ограничени възможности. Това е причината да работя в момента с Windows 7/64
За съжаление радиолюбителството залязва откакто Интернет навлезе в живота ни. Но все още се намират ентусиасти-радиолюбители и аз съм един от тях.
Аз съм от 1965 г. лицензиран радиолюбител. От 10 - 15 год се занимавам с дигитални радиовръзки - най общо казано това е свързване на 2 или повече компютри в мрежа чрез радиостанции на къси вълни. Софтуерът за този вид дейности е предимно чрез Windows. Верно, има и такъв под управлението на Linux но е с ограничени възможности. Това е причината да работя в момента с Windows 7/64
За съжаление радиолюбителството залязва откакто Интернет навлезе в живота ни. Но все още се намират ентусиасти-радиолюбители и аз съм един от тях.
Това е така, познавам двайсетина радио любители и съм ги мъчил, обаче няма линукс алтернатива за техния софтуер
AsusVivoBook17
Кои са тези програми? Няма алтернатива, аз не го признавам, софтуерът за Виндовс е кенеф и то всичкият.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
Ами не им помня имената, но са си специфични и ги няма за линукс. Броят им връзки, телеграфия и разни там техни неща, които са много важни по контестите.
AsusVivoBook17
-
diel
- Начинаещ
С тази тема ние вече приключихме, но тя пък подсказа тема за други коментари. Ако модераторите разрешат, да останем тук, в противен случай да отворим друга тема, защото може да се пише много.
Направи друга, тъкмо да видя програми "без които не може" - няма такива програми 
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
Пускай новата тема в раздел Софтуерdiel написа:С тази тема ние вече приключихме, но тя пък подсказа тема за други коментари. Ако модераторите разрешат, да останем тук, в противен случай да отворим друга тема, защото може да се пише много.
AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

След като темата е решена няма проблем и тук да си побъбрим 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Войната с Иран доведе до рекордно прекъсване на петролни доставки