Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Покупка на eBook четец
Re: Покупка на eBook четец
И така не става
Изтрих /system/bin, /system/profiles (защото бях направил профил) и /system/share, копирах папките bin, config и share от архива в /system. Появява се в менюто да отворя с cr3-pb И до там.
Прочетено: 5815 пъти
Не се сещам за друго освен... от опитите с различни версии на CoolReader да е повреден кеша. Най добре е да се почисти чрез cr3cashe_del.app
Това практически е просто bash скриптче:Файлът (от линка) се копира в папка application. После просто се отива в меню програми и се стартира чрез новопоявилата се иконка.
Това практически е просто bash скриптче:
spoiler:
Последно промяна от Inferlin на Съб Ное 26, 2016 16:43, променено общо 1 път.
Предлагам фабричен ресет на устройствовто и след това инсталация на вярната(може би) версия.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
А как се прави фабричен ресет. Като изтрия всичко което съм слагал започва с ново влизане в системата, това ли е фабричен ресет?cprog написа:Предлагам фабричен ресет на устройствовто и след това инсталация на вярната(може би) версия.
При моя чететц до копчето за включване има една малка дупчица.
В нея се пъха нещо тънкои с лек и нежен натиск се натиска и задържа.
ВЕроятно ще се изключи и включи.
На моя никога не съм му правил такъв, че тъкмо съм му нагласил един CoolReader и направо
ще трябва да си припомням и слагането и пак да търся файла
В нея се пъха нещо тънкои с лек и нежен натиск се натиска и задържа.
ВЕроятно ще се изключи и включи.
На моя никога не съм му правил такъв, че тъкмо съм му нагласил един CoolReader и направо
ще трябва да си припомням и слагането и пак да търся файла
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Горещо НЕ препоръчвам такива хардуерни... "интервенции" и изобщо нещо механично да се пипа... ако няма такава наистина НАЛОЖИТЕЛНА необходимост. Има ръководство за потребителя на български език с много добър превод, което почти е феномен при тези устройства, но е практика при PocketBook. Има го и на самото устройство. Та в него (User_Guide_PocketBook_624(BG).pdf) четем в секция "Настройки" (стр.82), че има Архивиране и възстановяване -> Фабрични настройки. 
И препоръчвам съвсем малко по-бавничко и обмислено да се действа, като се хвърля едно око на документацията и каквото се препоръчва във форума
(но документацията е с приоритет
). Знам че понякога е трудно (и при мен е така
), но ако се оплеска нещо заради бързане, ще е още по-трудно.
Освен това е добре да се провери в настройките за проверка на нова версия на фирмуера, защото като нищо е продадено някое стояло не се знае колко по складовете устойство, особено ако е закупено от едни... големи вериги.
И препоръчвам съвсем малко по-бавничко и обмислено да се действа, като се хвърля едно око на документацията и каквото се препоръчва във форума
С няколко стари версии от тук пробвах но не се получава. Да спомена, че нямам папка share и копирам сялата от архива. Не мога да разбера къде бъркам
Tsurugi писа , че имаш същия покет. Слагал ли си му Coolreader и коя версия.
- Tsurugi
- VIP

yogle написа:Tsurugi писа , че имаш същия покет.
yogle написа:Pocketbook 624...
Имам два Покета, но не са като твоя моделTsurugi написа:...имам два Покета 626 и 650...
Не, не съм, защото съм свикнал със "FBReader" и той задоволява напълно потребностите ми, като върши всичко което искам от него, като по тази причина предимно използвам пак него и на компираyogle написа:Слагал ли си му Coolreader и коя версия.
OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
Няма нужда да се пробват много версии, че кеша (и не само – някои версии са за други устройства и сменят системни файлове) може да се повреди. Драскал съм по-горе в тази тема как се решава този проблем. За този модел има предназначени основно две версии на CoolReader и... двете работят. Дал съм в описанието тази която е последната тук и работи с последния фирмуер (затова е добре да се актуализира - процедурата е напълно автоматична).
Вероятно се бърка в някаква дреболия, но така дистанционно е трудно и не мога да се сетя...
Вградения Fbreader е почти перфектен. Щях да използвам него (работи в пъти по-стабилно от CoolReader), ако имаше функция инвертиране на цветовете (имаше слухове, че това ще бъде направено) и визуализиране информацията под-черта (да не се налага да се цъка на номерчето). Второто е дреболия и е въпрос на навик/свикване.
Вероятно се бърка в някаква дреболия, но така дистанционно е трудно и не мога да се сетя...
Вградения Fbreader е почти перфектен. Щях да използвам него (работи в пъти по-стабилно от CoolReader), ако имаше функция инвертиране на цветовете (имаше слухове, че това ще бъде направено) и визуализиране информацията под-черта (да не се налага да се цъка на номерчето). Второто е дреболия и е въпрос на навик/свикване.
Явно съм сбъркалTsurugi написа:...имам два Покета 626 и 650...
Благодаря на всички за помощта
Последно промяна от yogle на Съб Ное 26, 2016 20:54, променено общо 2 пъти.
- Tsurugi
- VIP

Моля
剣リナックスをとともに武士
Много искам да си купя ел. четец, защото обожавам да чета. Колебая се между този https://dice.bg/amazon-kindle-voyage-hi ... -item22092 и https://dice.bg/amazon-kindle-paperwhit ... -item22307 . Има ли смисъл да взема по-скъпия или и този за 329 лв ще ми свърши работа?
- Tsurugi
- VIP

Темата в която отправяте питането си е интересна
, трябваше да я прочетете
Tsurugi написа:PocketBook са украинска фирма, а в Русия и Украйна се чете МНОГОФирмата и продуктите са страхотни, имам два Покета 626 и 650
![]()
![]()
Kindle не взимай, защото са ошутени неземни боклуци
![]()
剣リナックスをとともに武士
- Nibelung
- Философ с чук в ръка

Не е нужно да е Кайндъл. Даже много по-добре да не е 
Ний тука сички парле ву франсе

Какво им е на kindle? Ако имате нещо друго предвид споделете, просто тези открих и ми се струват добри.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
ГДБОП: Десетки са измамени при онлайн покупка на коли от Германия
от Mozo » Чет Дек 18, 2025 13:48 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 95 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Дек 18, 2025 13:48
-
-
-
JPMorgan Chase: Младите американци вече предпочитат борсови инвестиции, вместо покупка на жилище
от Mozo » Чет Фев 19, 2026 11:54 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 24 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Фев 19, 2026 11:54
-