Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Покупка на eBook четец

Литературен рай за библиофили.
Аватар
yogle
Почетен член
Почетен член

Re: Покупка на eBook четец

Мнение от yogle »

И така не става :banghead: Изтрих /system/bin, /system/profiles (защото бях направил профил) и /system/share, копирах папките bin, config и share от архива в /system. Появява се в менюто да отворя с cr3-pb И до там.
Прочетено: 5815 пъти
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Не се сещам за друго освен... от опитите с различни версии на CoolReader да е повреден кеша. Най добре е да се почисти чрез cr3cashe_del.app
Това практически е просто bash скриптче:
spoiler:

Код за потвърждение: Избери целия код

#!/bin/sh

rm -f /mnt/ext1/system/state/cr3/.cache/*.* 
Файлът (от линка) се копира в папка application. После просто се отива в меню програми и се стартира чрез новопоявилата се иконка.
Последно промяна от Inferlin на Съб Ное 26, 2016 16:43, променено общо 1 път.
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Предлагам фабричен ресет на устройствовто и след това инсталация на вярната(може би) версия.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Аватар
yogle
Почетен член
Почетен член

Мнение от yogle »

cprog написа:Предлагам фабричен ресет на устройствовто и след това инсталация на вярната(може би) версия.
А как се прави фабричен ресет. Като изтрия всичко което съм слагал започва с ново влизане в системата, това ли е фабричен ресет?
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

При моя чететц до копчето за включване има една малка дупчица.
В нея се пъха нещо тънкои с лек и нежен натиск се натиска и задържа.
ВЕроятно ще се изключи и включи.
На моя никога не съм му правил такъв, че тъкмо съм му нагласил един CoolReader и направо
ще трябва да си припомням и слагането и пак да търся файла :)
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Горещо НЕ препоръчвам такива хардуерни... "интервенции" и изобщо нещо механично да се пипа... ако няма такава наистина НАЛОЖИТЕЛНА необходимост. Има ръководство за потребителя на български език с много добър превод, което почти е феномен при тези устройства, но е практика при PocketBook. Има го и на самото устройство. Та в него (User_Guide_PocketBook_624(BG).pdf) четем в секция "Настройки" (стр.82), че има Архивиране и възстановяване -> Фабрични настройки. :)

И препоръчвам съвсем малко по-бавничко и обмислено да се действа, като се хвърля едно око на документацията и каквото се препоръчва във форума ;) (но документацията е с приоритет :)). Знам че понякога е трудно (и при мен е така :) ), но ако се оплеска нещо заради бързане, ще е още по-трудно. :) Освен това е добре да се провери в настройките за проверка на нова версия на фирмуера, защото като нищо е продадено някое стояло не се знае колко по складовете устойство, особено ако е закупено от едни... големи вериги.
Аватар
yogle
Почетен член
Почетен член

Мнение от yogle »

С няколко стари версии от тук пробвах но не се получава. Да спомена, че нямам папка share и копирам сялата от архива. Не мога да разбера къде бъркам :banghead: Tsurugi писа , че имаш същия покет. Слагал ли си му Coolreader и коя версия.
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

yogle написа:Tsurugi писа , че имаш същия покет.
yogle написа:Pocketbook 624...
Tsurugi написа:...имам два Покета 626 и 650...
Имам два Покета, но не са като твоя модел :evil3:
yogle написа:Слагал ли си му Coolreader и коя версия.
Не, не съм, защото съм свикнал със "FBReader" и той задоволява напълно потребностите ми, като върши всичко което искам от него, като по тази причина предимно използвам пак него и на компира :evil3: :thumbright: Освен това явно бъркаш някъде :evil3: , защото след като Инф го е направил и маса други хора също, като визирам руснаците от форума, то значи и ти можешИзображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Няма нужда да се пробват много версии, че кеша (и не само – някои версии са за други устройства и сменят системни файлове) може да се повреди. Драскал съм по-горе в тази тема как се решава този проблем. За този модел има предназначени основно две версии на CoolReader и... двете работят. Дал съм в описанието тази която е последната тук и работи с последния фирмуер (затова е добре да се актуализира - процедурата е напълно автоматична).
Вероятно се бърка в някаква дреболия, но така дистанционно е трудно и не мога да се сетя... :sad:

Вградения Fbreader е почти перфектен. Щях да използвам него (работи в пъти по-стабилно от CoolReader), ако имаше функция инвертиране на цветовете (имаше слухове, че това ще бъде направено) и визуализиране информацията под-черта (да не се налага да се цъка на номерчето). Второто е дреболия и е въпрос на навик/свикване.
Аватар
yogle
Почетен член
Почетен член

Мнение от yogle »

Tsurugi написа:...имам два Покета 626 и 650...
Явно съм сбъркал :lol: А за инсталацията просто не разбирам къде може да сбъркам. Имам да копирам три Папки в главната директория . Както и да е .а сега всичко с FBreader e ok. Единствено ми липсват белите букви на черен фон както чета, но ще свикна. Върнах му фабричните настройки и повече няма да пипам.

Благодаря на всички за помощта :усмивка1:
Последно промяна от yogle на Съб Ное 26, 2016 20:54, променено общо 2 пъти.
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

МоляИзображение

剣リナックスをとともに武士

simona321
Начинаещ

Мнение от simona321 »

Много искам да си купя ел. четец, защото обожавам да чета. Колебая се между този https://dice.bg/amazon-kindle-voyage-hi ... -item22092 и https://dice.bg/amazon-kindle-paperwhit ... -item22307 . Има ли смисъл да взема по-скъпия или и този за 329 лв ще ми свърши работа?
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Темата в която отправяте питането си е интересна :evil3: , трябваше да я прочетете :thumbright: Изображение
Tsurugi написа:PocketBook са украинска фирма, а в Русия и Украйна се чете МНОГО :headbang: Фирмата и продуктите са страхотни, имам два Покета 626 и 650 :evil3: :уча: :headbang: Kindle не взимай, защото са ошутени неземни боклуци :evil3: Изображение

剣リナックスをとともに武士

Аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Не е нужно да е Кайндъл. Даже много по-добре да не е :twisted:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
simona321
Начинаещ

Мнение от simona321 »

Какво им е на kindle? Ако имате нещо друго предвид споделете, просто тези открих и ми се струват добри.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Книги”