Утре, ако не ми мине котка път, ще напръскам и против кърлежи и разни гадинки
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Градинарство - въпроси, мнения и препоръки
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Re: Градинарство - въпроси, мнения и препоръки
Е, не мога да не се похваля - днес окосих цялото място.

Прочетено: 22173 пъти
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

Mause написа:Представи си, че попаднеш на помляна Агила, но онази част за климатика, дето й забравих името, да е здрава и ще стане супер
Лошото е, че Агила на живо видях преди 2-3 дни на един светофар, камо ли да попадна на размазана
Иначе успех с двора и градината
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Казах го на шега Монт. Не желая на никому злото да катастрофира. Поне ще знам, че ако случайно нещо ти попадне от Агила - ще се сетиш за менMontoya написа:...Лошото е, че Агила на живо видях преди 2-3 дни на един светофар, камо ли да попадна на размазанаИначе успех с двора и градината
Споко МозДавай го по-полека, Маус
Плъхолюбител

Мишле, ти не си за градинка. Кучето ти ще развали всичко. При нас майка ми основно се грижи за градината. Миналата година тя беше завъдила две котки. Напролет влизаха в оранжерията, чупеха, изхождаха се, абе, играеха си те, ама се наложи да се разделим с тях. Котки, кѝмо ли немска овчарка. Всичко ще опустоши.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Не Шони, моята нито рови, нито тъпче по разкопаното. Още преди две, години когато я взех, майка ми поддържаше градината с много неща - зеленчуци, ягодите копаеше и поливаше ... малините .... цветя ... Ара си знае - там не се ходи. Само дето търчи покрай оградата когато минават хора и коли, но там ще й оставя една просека и ще опъна един канап (сега така съм направила - няколко пръчки и канап) - да си знае, че там не може.шони написа:Мишле, ти не си за градинка. Кучето ти ще развали всичко. При нас майка ми основно се грижи за градината. Миналата година тя беше завъдила две котки. Напролет влизаха в оранжерията, чупеха, изхождаха се, абе, играеха си те, ама се наложи да се разделим с тях. Котки, кáмо ли немска овчарка. Всичко ще опустоши.
То и колко ще садя аз?
Плъхолюбител

Научѝ я да прави малки дупки през 30-40см. Ще ти е от полза, когато почнеш да садиш доматитеMause написа: Не Шони, моята нито рови, нито тъпче по разкопаното...
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Може и по големи дупки. На жената брат и в една градина, на земята и викаме песка, което си е ронлива скала се раждаха доста хубави домати. Саденето беше малко по интересно. С правата лопата се прави дупка колкото е лопатата 30х30х30 см примерно, дупката се пълни със смес от земя и тор 50/50% и отгоре се насажда домата. Стават екстра домати
AsusVivoBook17
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Аз сегашните домати ги садих така - дупка, поливам, малко тор, разсада и загръщам. Накрая пак малко поливам. Да, ама ми казаха - не се правело така, трябвало лехи
Когато попитах "защо?", никой не ми даде логично обяснение 
Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

За да е подредено, друга причина
Може нещо общо да има с кръстосването и опрашването, но никак не съм сигурен 

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
На мен ми мина през ум, че може да е за поливането. Водата да си тече в лехата, а не да поливаш всяка дупка по отделноMozo написа:За да е подредено, друга причина![]()
![]()
Може нещо общо да има с кръстосването и опрашването, но никак не съм сигурен
Плъхолюбител

След като имаш толкова място, добре е в единия край да си насадиш овошки: череша, вишна, ябълка, круша, слива, праскова, кайсия, дрян, а отдолу касис, къпина, малина. В друг край зеленчуковата градина, а отстрани на двуметрови дървени колове двайсетина лози. 
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Боже Шоншони написа:След като имаш толкова място, добре е в единия край да си насадиш овошки: череша, вишна, ябълка, круша, слива, праскова, кайсия, дрян, а отдолу касис, къпина, малина. В друг край зеленчуковата градина, а отстрани на двуметрови дървени колове двайсетина лози.
1. Аз никога не съм учена на полски труд както са повечето жени, родени на село и работили до майки, лели и друга рода; 2. Цял живот съм се занимавала с умствен труд: като археолог, журналист, съдебен инспектор и всичко на бюро пред копма. Изключая само онези 5 години, когато останала без работа, работех като такси, за да издържам сина си. 3. Пробвала съм се, каталясвам от разкопаването на 2 на 1 м. площ, нещо което майка ми на 83 г. правеше за норматив. 4. Нямам елементарните познания кое, кога и как се сади и поддържа. Да сте живи и здрави Google-чо за малкото познания, и вие дето ме търпите.
Вилата съм я приемала винаги само като място за почивка и пълен релакс. Мечтата ми е да ударя някой джакпот и да си купя мъничка гарсониера за живеене. Но за това трябва поне да си купувам билетчета, нещо което не правя
Споко хора, не се оплаквам. Има къде-къде по-тежки случаи. Благодарна съм и на това, което все пак имам.
Плъхолюбител

Аз също работя 100% умствен труд, пред книги, тетрадки и компютър, със здравето също закъсах, но човек като се захване с нещо, ако има желание, разбира се, може сам да постигне нещичко. Поставяш си някаква цел и работиш да я реализираш. Написаното в предишния ми пост го разглеждай като програма максимум. Малко по малко, капка по капка, година след година и нещата ще се получават. 
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Фискалният съвет разтревожен от натрупания дефицит, дава шест препоръки за Бюджет 2026
от Mozo » Пон Май 04, 2026 14:05 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 4 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Май 04, 2026 14:05
-
-
-
Действията на властта засилват риска "Лукойл" и Русия да ни съдят: Експертни мнения
от Mozo » Чет Май 21, 2026 11:37 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 8 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Май 21, 2026 11:37
-
-
- 8 Отговори
- 521 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Съб Яну 10, 2026 22:42