Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Градинарство - въпроси, мнения и препоръки

Споделен проблем - половин проблем.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Re: Градинарство - въпроси, мнения и препоръки

Мнение от Mouse »

Е, не мога да не се похваля - днес окосих цялото място. :танцувам: :танцувам: :танцувам: :танцувам: :танцувам:

Изображение

Изображение

Утре, ако не ми мине котка път, ще напръскам и против кърлежи и разни гадинки :hello1:
Прочетено: 22157 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Mause написа:Представи си, че попаднеш на помляна Агила, но онази част за климатика, дето й забравих името, да е здрава и ще стане супер :headbang:
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Лошото е, че Агила на живо видях преди 2-3 дни на един светофар, камо ли да попадна на размазана :evil4:
Иначе успех с двора и градината PDT_Love_18
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Давай го по-полека, Маус :p
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа:...Лошото е, че Агила на живо видях преди 2-3 дни на един светофар, камо ли да попадна на размазана :evil4: Иначе успех с двора и градината PDT_Love_18
Казах го на шега Монт. Не желая на никому злото да катастрофира. Поне ще знам, че ако случайно нещо ти попадне от Агила - ще се сетиш за мен PDT_Love_18 PDT_Love_18
Давай го по-полека, Маус :p
Споко Моз PDT_Love_18 Точно ми е дошла музата :lol: Толкова месеци нищо не правих и бях в нещо като ступор или шок, сега започнах да свиквам или да се примирявам ... все тая. Важното е, че започнах да се чувствам добре тук и започна да ми се приисква да си гледам градинка. За кеф, не за продукция.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Мишле, ти не си за градинка. Кучето ти ще развали всичко. При нас майка ми основно се грижи за градината. Миналата година тя беше завъдила две котки. Напролет влизаха в оранжерията, чупеха, изхождаха се, абе, играеха си те, ама се наложи да се разделим с тях. Котки, кѝмо ли немска овчарка. Всичко ще опустоши.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

шони написа:Мишле, ти не си за градинка. Кучето ти ще развали всичко. При нас майка ми основно се грижи за градината. Миналата година тя беше завъдила две котки. Напролет влизаха в оранжерията, чупеха, изхождаха се, абе, играеха си те, ама се наложи да се разделим с тях. Котки, кáмо ли немска овчарка. Всичко ще опустоши.
Не Шони, моята нито рови, нито тъпче по разкопаното. Още преди две, години когато я взех, майка ми поддържаше градината с много неща - зеленчуци, ягодите копаеше и поливаше ... малините .... цветя ... Ара си знае - там не се ходи. Само дето търчи покрай оградата когато минават хора и коли, но там ще й оставя една просека и ще опъна един канап (сега така съм направила - няколко пръчки и канап) - да си знае, че там не може.
То и колко ще садя аз? :toothy10: По 20-тина корена домати, чушки, тиквички, краставици, фасул и то ако не ме примързи :lol: :lol: Ще трябва да се научи. Вчера като взех да кося и тя скача да хапе косачката, мен ме е шубе да не я нараня без да искам и я вързах на мястото за наказание, тя си го знае. Днес тръгнах да поливам - тя си седи без да е вързана - знае, че като свърша ще си получи играта с маркуча. Трябва да се оправя - нямам изход.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член

Мнение от Diananet »

Mause написа: Не Шони, моята нито рови, нито тъпче по разкопаното...
Научѝ я да прави малки дупки през 30-40см. Ще ти е от полза, когато почнеш да садиш доматите :toothy10:
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Може и по големи дупки. На жената брат и в една градина, на земята и викаме песка, което си е ронлива скала се раждаха доста хубави домати. Саденето беше малко по интересно. С правата лопата се прави дупка колкото е лопатата 30х30х30 см примерно, дупката се пълни със смес от земя и тор 50/50% и отгоре се насажда домата. Стават екстра домати
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Аз сегашните домати ги садих така - дупка, поливам, малко тор, разсада и загръщам. Накрая пак малко поливам. Да, ама ми казаха - не се правело така, трябвало лехи :lol: :lol: Когато попитах "защо?", никой не ми даде логично обяснение :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

За да е подредено, друга причина :-k :-k :-k Може нещо общо да има с кръстосването и опрашването, но никак не съм сигурен 8-[
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:За да е подредено, друга причина :-k :-k :-k Може нещо общо да има с кръстосването и опрашването, но никак не съм сигурен 8-[
На мен ми мина през ум, че може да е за поливането. Водата да си тече в лехата, а не да поливаш всяка дупка по отделно :roll:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Мда, вярно, виж колко лесно било :mrgreen:
Изображение
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

След като имаш толкова място, добре е в единия край да си насадиш овошки: череша, вишна, ябълка, круша, слива, праскова, кайсия, дрян, а отдолу касис, къпина, малина. В друг край зеленчуковата градина, а отстрани на двуметрови дървени колове двайсетина лози. :усмивка1:
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

шони написа:След като имаш толкова място, добре е в единия край да си насадиш овошки: череша, вишна, ябълка, круша, слива, праскова, кайсия, дрян, а отдолу касис, къпина, малина. В друг край зеленчуковата градина, а отстрани на двуметрови дървени колове двайсетина лози. :усмивка1:
Боже Шон :shock: :shock: как ме виждаш да направя всичкото това сама и то с една ръка (лявата, ухапаната, още не мога да я свивам и ползвам пълноценно)? Из цялото място има дървета, стари като света. Отдавна не дават плод или ако родят нещо, то е символично. Те трябва да се изкоренят, да се посадят нови фиданки. Това е абсурд дори да си го мечтая. С лозите нещата стоят по същия начин. Дори малката част, обработвана от майка ми преди години, не мога да разкопая.
1. Аз никога не съм учена на полски труд както са повечето жени, родени на село и работили до майки, лели и друга рода; 2. Цял живот съм се занимавала с умствен труд: като археолог, журналист, съдебен инспектор и всичко на бюро пред копма. Изключая само онези 5 години, когато останала без работа, работех като такси, за да издържам сина си. 3. Пробвала съм се, каталясвам от разкопаването на 2 на 1 м. площ, нещо което майка ми на 83 г. правеше за норматив. 4. Нямам елементарните познания кое, кога и как се сади и поддържа. Да сте живи и здрави Google-чо за малкото познания, и вие дето ме търпите.
Вилата съм я приемала винаги само като място за почивка и пълен релакс. Мечтата ми е да ударя някой джакпот и да си купя мъничка гарсониера за живеене. Но за това трябва поне да си купувам билетчета, нещо което не правя :toothy10: От небето нищо няма да ми падне. Един дрешник не мога да разчистя, за да има къде да си слагам продуктите за зимата - ти ми говориш за неща, които дори на 20 години не знам дали бих се хванала да правя. Това моето сега е просто опит да се съвзема, не да получа продукция. Дори опищях орталъка, че не мога да живея в къща. Баси! Глезена работа.
Споко хора, не се оплаквам. Има къде-къде по-тежки случаи. Благодарна съм и на това, което все пак имам.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Аз също работя 100% умствен труд, пред книги, тетрадки и компютър, със здравето също закъсах, но човек като се захване с нещо, ако има желание, разбира се, може сам да постигне нещичко. Поставяш си някаква цел и работиш да я реализираш. Написаното в предишния ми пост го разглеждай като програма максимум. Малко по малко, капка по капка, година след година и нещата ще се получават. :усмивка1:
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”