Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Ремонти

Споделен проблем - половин проблем.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Re: Ремонти

Мнение от Mouse »

Благодаря на всички за мненията и отношението: Монти, Шони, Фифи, Тсу, yogle, Мозо PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Прочетено: 14660 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Mouse написа:Монти, обещала съм - ще те черпя PDT_Love_18 PDT_Love_18 Казвай какво :hello1: :hello1:
Няма нужда PDT_Love_18 :headbang:
Аз ако беше за черпенето, да бях дошъл да я отпуша, а че съм написал няколко реда, не е кой знае какво :съгласен:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Montoya написа:.... а че съм написал няколко реда, не е кой знае какво :съгласен:
То най-важното и скъпото е идеята :съгласен: Ако не беше драснал тези "няколко реда" сега щях да търся пак заеми за нова пеалня. За това съм ти благодарна, че се сети и ме насочи. Честно, дори не знаех за такъв отдушник или там както се нарича - камо ли да търся баш там повредата. Човек се учи докато е жив.
За това благодаря :поклон: :поклон: :гуш: :гуш:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Mouse написа:
Montoya написа:.... а че съм написал няколко реда, не е кой знае какво :съгласен:
То най-важното и скъпото е идеята :съгласен: Ако не беше драснал тези "няколко реда" сега щях да търся пак заеми за нова пеалня. За това съм ти благодарна, че се сети и ме насочи. Честно, дори не знаех за такъв отдушник или там както се нарича - камо ли да търся баш там повредата. Човек се учи докато е жив.
Лека полека, ще научиш доста за заобикалящата те ширпотреба PDT_Love_18 Само нема се пуашиш :)

По тоя повод се сетих, как преди 15 години ми докараха от немско една малка пералня, но тежеше над 100 кила ... голем смех. Запушила се помпата и хамалите я докараха с водата в нея. Не се размина само с отпушване ... имаше поне две кила хартия на каша и милион банели :lol:
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Льо написа:.....Лека полека, ще научиш доста за заобикалящата те ширпотреба PDT_Love_18 Само нема се пуашиш :)
А пУаша се докато не се намесите :evil4:
Направо се чудя как съм оцеляла толкова години без вас и всички от форума :-k :-k Голяма помощ сте ми :гуш: :гуш: Някак ... все едно не съм съвсем сама ... с вас PDT_Love_18
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Мче ти не си, това е идеята на форумо :mrgreen:
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Льо написа:
Mouse написа:
Лека полека, ще научиш доста за заобикалящата те ширпотреба PDT_Love_18 Само нема се пуашиш :)

По тоя повод се сетих, как преди 15 години ми докараха от немско една малка пералня, но тежеше над 100 кила ... голем смех. Запушила се помпата и хамалите я докараха с водата в нея. Не се размина само с отпушване ... имаше поне две кила хартия на каша и милион банели :lol:
Слушам две години как на шурея пералнята тропа и му викам да смени лагерите, ама он е цинцар и така и не ги смени. Накрая вече като пусне пералнята, едно подскачане, удари метал в метал и вече няма на къде, вика дай да сменим лагерите на пералнята :evil4:
Взех да разглобявам и като извадих маркуча от казана към помпата и от него като взеха да излизат едни банели, над десетина и взех да се чудя, едва ли жена му ще да е затрила толкова банели... Като се загледах, не са точно банели, щото бяха с неравни краища. Като разглобих цялата пералня ми стана ясна картинката.
Лагерите са се счупили и са им изпаднали сепараторите, нямаше и няколко съчми и това като се е въртяло вътре е счупило кръстачката която държи барабана, той пък от своя страна стъргал в казана и извадил тия пластмасови банели :twisted:
Ако имаше крътсачка, щеше да стане, но се оказа, че тоя индезит няма такава резервна част, продава се цял казан с барабан за 300 лева с една седмица доставка
Някъде и снимки имах
Изображение
Изображение
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да му е честито скръндзенето :evil4: :evil4: :evil4:
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Монти, нещо да не можеш? Просто като инфо :p :p

Моята пералня е Whirpool - Champ 1200 (нищо не ми говори, преписах го). Беше купена преди около 15 години second hand, ползвана от сина ми в апартамента. Преди около 10 г. я качихме тук. А никой не знае на колко е била при взимането. Ако приемем примерно около 20 години ползване, май си е платила дълга към обществото - т.е. към мен в случая. Ако Монти вземе да я разглоби, както онази на снимките, не знам какво може да открие вътре :toothy10: От време на време леко потропва, но не подскача на центрофуга. Сигурна съм, че сега една нова пералня няма да издържи колкото нея.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Mouse написа:Монти, нещо да не можеш? Просто като инфо :p :p
Не мога да шпакловам /хубаво/, не мога да лепя плочки и не мога да заварявам, т.е учил съм някога и знам как се заварява, но просто нямам ръка, както и за шпакловането.
Иначе техники обичам да разглобявам всякакви като ако ми е за първи път си водя записки, за да мога да сглобя обратно машината. Телефони, касетофони, лаптопи, перални, хладилници, бойлери, помпи, моторни косачки, копачки, резачки, коли, принципът е един и същ и трябва само внимание в детайлите по време на разглобяването.
Mouse написа:Сигурна съм, че сега една нова пералня няма да издържи колкото нея.
Така е, няма да издържи
Mozo написа:Да му е честито скръндзенето :evil4: :evil4: :evil4:
Ами то беше преди 2-3 години, направо го пратих в магазина да си купи нова пералня
AsusVivoBook17
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Mouse написа:Веднага след горния пост...
Хубаво че е бил малкия гявол, а Монти излезе прав :evil3: :cheers1: :headbang:
Льо написа:По тоя повод се сетих, как преди 15 години ми докараха от немско една малка пералня, но тежеше над 100 кила ...
Перлата тежи баш толкоз... :booty: , без вода в нея :toothy10: Ако искаме да сме точни, тежи точно 90кг. :evil3: , защото противотежестите ѝ са от масивен чугун :booty: :evil3: :headbang: Относно качествата на въпросната пералня :idea: , то имате много здраве от арменскио попИзображение :p Когато някой от тия таралясници дето ги хвалите продължава да работи след 30 години ежедневно пране, то елате да ми се обадитеИзображениеВсяка техника има проблеми :thumbright: , но разликата с Перла-та е, че въпросната е ремонтопригодна, правена е като танк, гъвкаво окачване с пружини, четири маслени амортисьора, когато центрофугираше не се усещаше, а сега имам чувството, че имам леген с пирони на реактивна тяга в кухнята... :evil4: :evil4: :evil4:
Montoya написа:Слушам две години как на шурея пералнята тропа и му викам да смени лагерите...
Лагерите...Лагерите на тия индезити са от пластелин, като на прословутите таралясници на Дачия, дето лагерите им бяха на маджун след 1000км. :booty: :evil4: Въпросният Индезит с помпените изцепки свърши по аналогичен начин, аз не съм циция и си поддържам уредите, просто "мерцедесът" се отпра, щото макаронаджиите са масторе, все едно гледам моят барабан...Това са пълни боклуци :evil: Моят Индезит имаше за противотежест една тухла от газобетон хваната с два болта... :booty: ИзображениеКазвам това по повод приказките за "скапаната" Перла, която понеже е скапана има две чугунени балванки, едната върху казана и другата отпред на отвора като демпфер, а скапаният Индезит има една тухла, нямаше амортисьори, а два твърди трапеца придържащи казана към корпуса и въобще...Има и хубави перални, но те са бая назад във времето, пример за това е едно AEG което ползвам, ама то е струвало колкото кола, когато е било ново, аз го взех от един шваба на три години ползване :evil3: От тогава съм сменял кондензатори и ключалка, това за 24 год. ползване :evil3: Та такаИзображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Преди година и нещо си взех Миле, втора злоупотреба .... нема такова густо, вервайте ми. Всеки път щом я пусна и се усмихвам. И нейните тежести са чугун, по книга е 120 кила, ама е тиха и мощна - мооозък.
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Льо написа:Преди година и нещо си взех Миле, втора злоупотреба .... нема такова густо, вервайте ми. Всеки път щом я пусна и се усмихвам. И нейните тежести са чугун, по книга е 120 кила, ама е тиха и мощна - мооозък.
Миеле, върхът са :съгласен: Такава втора употреба, купена 2004 имах в апартамента. Ама онова нещо спря тока просто от злоба и ми се наложи да счупя люка, за да извадя дрехите, които се върхятяха по това време. Щях да си я взема и щеше да работи още 20 години. Но сега, дори втора употреба, са бая пара.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Mouse написа:
Льо написа:Преди година и нещо си взех Миле, втора злоупотреба .... нема такова густо, вервайте ми. Всеки път щом я пусна и се усмихвам. И нейните тежести са чугун, по книга е 120 кила, ама е тиха и мощна - мооозък.
Миеле, върхът са :съгласен: Такава втора употреба, купена 2004 имах в апартамента. Ама онова нещо спря тока просто от злоба и ми се наложи да счупя люка, за да извадя дрехите, които се върхятяха по това време. Щях да си я взема и щеше да работи още 20 години. Но сега, дори втора употреба, са бая пара.
Тука са по 450 - 600, взависимост от модела, а люка се отваря и без ток - натискаш по-силно копчето и воала.
Аватар
cvete_78
Цветна усмивка
Цветна усмивка

Мнение от cvete_78 »

И аз имам приключения с перални разни.Първото беше преди 12-13- години.Мама и тати ми подариха чисто нова Уърпул с горно зареждане,че фъстъчка да не пъха каквото се сети там.Тя взе ,че се научи да стъпва на кутията за прах и пак се забавляваше.Когато ми я вързаха не ми пробиха дупка за маркуча и един следобяд полегнах до детенце и заспах да му се не види.Като ставам изтанцувах набързо първа патка в "Лебедово езеро".Мокра започвам да събирам водя.След това мъжо решил да я пусне ама не затворил добре барабана и оооооо УЖАС.Не успя да я прецака ,но вадихме дрехите с една кука :p После й се прецака мотора на 8 години и до там беше.Сега си имам един Бош втора ръка и съм много ама много доволна.А това с филтъра си е яко .Аз се въоражавам с една камара парцали и бавно пускам водата и затварям да ги изцедя.Хладилника ми и той е втора ръка отново Бош и е шестак с два агрегата като не ми трябва фризера мога си го изключа. :p
Защо е толкова трудно просто да се обичаме?Изображение
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”