Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Ремонти
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Re: Ремонти
Благодаря на всички за мненията и отношението: Монти, Шони, Фифи, Тсу, yogle, Мозо

Прочетено: 14660 пъти
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

Няма нуждаMouse написа:Монти, обещала съм - ще те черпя![]()
Казвай какво
![]()
Аз ако беше за черпенето, да бях дошъл да я отпуша, а че съм написал няколко реда, не е кой знае какво
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
То най-важното и скъпото е идеятаMontoya написа:.... а че съм написал няколко реда, не е кой знае какво
За това благодаря
Плъхолюбител

- Льо
- Луд за връзване

Лека полека, ще научиш доста за заобикалящата те ширпотребаMouse написа:То най-важното и скъпото е идеятаMontoya написа:.... а че съм написал няколко реда, не е кой знае каквоАко не беше драснал тези "няколко реда" сега щях да търся пак заеми за нова пеалня. За това съм ти благодарна, че се сети и ме насочи. Честно, дори не знаех за такъв отдушник или там както се нарича - камо ли да търся баш там повредата. Човек се учи докато е жив.
За това благодаря![]()
![]()
![]()
По тоя повод се сетих, как преди 15 години ми докараха от немско една малка пералня, но тежеше над 100 кила ... голем смех. Запушила се помпата и хамалите я докараха с водата в нея. Не се размина само с отпушване ... имаше поне две кила хартия на каша и милион банели
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
А пУаша се докато не се намеситеЛьо написа:.....Лека полека, ще научиш доста за заобикалящата те ширпотребаСамо нема се пуашиш
![]()
Направо се чудя как съм оцеляла толкова години без вас и всички от форума
Плъхолюбител

Слушам две години как на шурея пералнята тропа и му викам да смени лагерите, ама он е цинцар и така и не ги смени. Накрая вече като пусне пералнята, едно подскачане, удари метал в метал и вече няма на къде, вика дай да сменим лагерите на пералнятаЛьо написа:Лека полека, ще научиш доста за заобикалящата те ширпотребаMouse написа:То най-важното и скъпото е идеятаMontoya написа:.... а че съм написал няколко реда, не е кой знае каквоАко не беше драснал тези "няколко реда" сега щях да търся пак заеми за нова пеалня. За това съм ти благодарна, че се сети и ме насочи. Честно, дори не знаех за такъв отдушник или там както се нарича - камо ли да търся баш там повредата. Човек се учи докато е жив.
За това благодаря![]()
![]()
![]()
Само нема се пуашиш
![]()
По тоя повод се сетих, как преди 15 години ми докараха от немско една малка пералня, но тежеше над 100 кила ... голем смех. Запушила се помпата и хамалите я докараха с водата в нея. Не се размина само с отпушване ... имаше поне две кила хартия на каша и милион банели
Взех да разглобявам и като извадих маркуча от казана към помпата и от него като взеха да излизат едни банели, над десетина и взех да се чудя, едва ли жена му ще да е затрила толкова банели... Като се загледах, не са точно банели, щото бяха с неравни краища. Като разглобих цялата пералня ми стана ясна картинката.
Лагерите са се счупили и са им изпаднали сепараторите, нямаше и няколко съчми и това като се е въртяло вътре е счупило кръстачката която държи барабана, той пък от своя страна стъргал в казана и извадил тия пластмасови банели
Ако имаше крътсачка, щеше да стане, но се оказа, че тоя индезит няма такава резервна част, продава се цял казан с барабан за 300 лева с една седмица доставка
Някъде и снимки имах

AsusVivoBook17
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Монти, нещо да не можеш? Просто като инфо
Моята пералня е Whirpool - Champ 1200 (нищо не ми говори, преписах го). Беше купена преди около 15 години second hand, ползвана от сина ми в апартамента. Преди около 10 г. я качихме тук. А никой не знае на колко е била при взимането. Ако приемем примерно около 20 години ползване, май си е платила дълга към обществото - т.е. към мен в случая. Ако Монти вземе да я разглоби, както онази на снимките, не знам какво може да открие вътре
От време на време леко потропва, но не подскача на центрофуга. Сигурна съм, че сега една нова пералня няма да издържи колкото нея.
Моята пералня е Whirpool - Champ 1200 (нищо не ми говори, преписах го). Беше купена преди около 15 години second hand, ползвана от сина ми в апартамента. Преди около 10 г. я качихме тук. А никой не знае на колко е била при взимането. Ако приемем примерно около 20 години ползване, май си е платила дълга към обществото - т.е. към мен в случая. Ако Монти вземе да я разглоби, както онази на снимките, не знам какво може да открие вътре
Плъхолюбител

Не мога да шпакловам /хубаво/, не мога да лепя плочки и не мога да заварявам, т.е учил съм някога и знам как се заварява, но просто нямам ръка, както и за шпакловането.Mouse написа:Монти, нещо да не можеш? Просто като инфо![]()
![]()
Иначе техники обичам да разглобявам всякакви като ако ми е за първи път си водя записки, за да мога да сглобя обратно машината. Телефони, касетофони, лаптопи, перални, хладилници, бойлери, помпи, моторни косачки, копачки, резачки, коли, принципът е един и същ и трябва само внимание в детайлите по време на разглобяването.
Така е, няма да издържиMouse написа:Сигурна съм, че сега една нова пералня няма да издържи колкото нея.
Ами то беше преди 2-3 години, направо го пратих в магазина да си купи нова пералняMozo написа:Да му е честито скръндзенето![]()
![]()
AsusVivoBook17
- Tsurugi
- VIP

Хубаво че е бил малкия гявол, а Монти излезе правMouse написа:Веднага след горния пост...
Перлата тежи баш толкоз...Льо написа:По тоя повод се сетих, как преди 15 години ми докараха от немско една малка пералня, но тежеше над 100 кила ...
Лагерите...Лагерите на тия индезити са от пластелин, като на прословутите таралясници на Дачия, дето лагерите им бяха на маджун след 1000км.Montoya написа:Слушам две години как на шурея пералнята тропа и му викам да смени лагерите...
OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- Льо
- Луд за връзване

Преди година и нещо си взех Миле, втора злоупотреба .... нема такова густо, вервайте ми. Всеки път щом я пусна и се усмихвам. И нейните тежести са чугун, по книга е 120 кила, ама е тиха и мощна - мооозък.
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Миеле, върхът саЛьо написа:Преди година и нещо си взех Миле, втора злоупотреба .... нема такова густо, вервайте ми. Всеки път щом я пусна и се усмихвам. И нейните тежести са чугун, по книга е 120 кила, ама е тиха и мощна - мооозък.
Плъхолюбител

- Льо
- Луд за връзване

Тука са по 450 - 600, взависимост от модела, а люка се отваря и без ток - натискаш по-силно копчето и воала.Mouse написа:Миеле, върхът саЛьо написа:Преди година и нещо си взех Миле, втора злоупотреба .... нема такова густо, вервайте ми. Всеки път щом я пусна и се усмихвам. И нейните тежести са чугун, по книга е 120 кила, ама е тиха и мощна - мооозък.Такава втора употреба, купена 2004 имах в апартамента. Ама онова нещо спря тока просто от злоба и ми се наложи да счупя люка, за да извадя дрехите, които се върхятяха по това време. Щях да си я взема и щеше да работи още 20 години. Но сега, дори втора употреба, са бая пара.
- cvete_78
- Цветна усмивка

И аз имам приключения с перални разни.Първото беше преди 12-13- години.Мама и тати ми подариха чисто нова Уърпул с горно зареждане,че фъстъчка да не пъха каквото се сети там.Тя взе ,че се научи да стъпва на кутията за прах и пак се забавляваше.Когато ми я вързаха не ми пробиха дупка за маркуча и един следобяд полегнах до детенце и заспах да му се не види.Като ставам изтанцувах набързо първа патка в "Лебедово езеро".Мокра започвам да събирам водя.След това мъжо решил да я пусне ама не затворил добре барабана и оооооо УЖАС.Не успя да я прецака ,но вадихме дрехите с една кука
После й се прецака мотора на 8 години и до там беше.Сега си имам един Бош втора ръка и съм много ама много доволна.А това с филтъра си е яко .Аз се въоражавам с една камара парцали и бавно пускам водата и затварям да ги изцедя.Хладилника ми и той е втора ръка отново Бош и е шестак с два агрегата като не ми трябва фризера мога си го изключа. 
Защо е толкова трудно просто да се обичаме?
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/

Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Ремонти до дупка – магистрали ще стоят блокирани до 15 ноември или до първи сняг (Графика)
от Mozo » Сря Окт 22, 2025 13:25 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 85 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Окт 22, 2025 13:25
-
-
-
Превантивни ремонти, липса на гаранция, опасност да няма пари за зимно почистване: Найденов за ремонтите и АПИ
от Mozo » Пет Мар 27, 2026 11:58 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 11 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Мар 27, 2026 11:58
-
-
-
Атака с яйца по работници в квартал "Хиподрума" заради скандални общински ремонти по нощите
от Mozo » Чет Мар 12, 2026 12:46 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 14 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Мар 12, 2026 12:46
-