Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Ремонти

Споделен проблем - половин проблем.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Ремонти

Мнение от Mouse »

Здравейте!
За пръв път откривам нова тема в Камината и ако не е на място - моля за извинение към админите. Да я преместят и ако ме уведомят ще е чудесно.

Та за новата тема:
Започнах ремонт на вилата. Всичко. От покрива до изтърбушване от вътре.
Ще съм благодарна за всяко инфо по темата.
Миналата година направих покрива. Тази - сложих нова дограма, "обърнаха" я от вътре (да им имам термина за едното замазване :) ), направих външната изолация, таваните с гипсокартон на втория етаж и шпакловка на стените. Всичко е струпано в една стая и сега представлява нещо между бомбандиран и разграбен бежански лагер :(
В момента правят ВиК-то и плочките. Но до тук с майсторите. Излезе в пъти над предвиденото като средства.
Трябва да си боядисвам и всичко останало сама. Давайте идеи. Казаха ми за словенски латекс. Някакви мнения. Какъв е най-добър за средна цена?
Кухнята е малка, но изхвърлих всичко и там ми трябват идеи как най-поносимо да я обзаведа. С готови модули/шкафчета?
Имам още сто въпроса, но ще чакам да споделите вашият опит при ремонти.
Благодаря!
Прочетено: 14651 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Ремонти

Мнение от Mozo »

На правилното място си :thumbright:

В нас всичко се прави с български латекс и никога не е имало ядове. За кухнята аз предпочитам поотделно, но то си е до предпочитания.
Изображение
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Взимай латекс на варова основа, за да диша - Фауст, даже е тънкана и държи цветове. Разбъркай цвета сама, като отчетеш, че като изсъхне ще избледнее три пъти. Бъркай на ръка с подходяща тояжка/точилка, като предварително разтвориш пак с бъркане цвета във вода ... 50/50 цвят/вода. На баката пише колко вода е нужно да добавиш. Грундирай с разреден латекс и след като изсъхне вполнее, тогизис праскай основната ръка - желателно е да ползваш валяк, но не дунапренен, а рунтав. Приготви си и плоски четки за отсичане на тавана. Четката да е широка 4 см. и дебела 1см. Преди да я употребиш, я разчеткай по външната стена, за да се разроши и да нацепи косъма, като по този начин омеква и държи повече боя в себе си. Вземи си и тавичка за валяка, а ако си нисичка и телескопична дръжка. След привършване на всяко нанасяне на латекс, измивай обилно техниката. Преди следващо стартиране на процеса се убеди, че валяка е сух, а ако не е, то го подсуши с някоя набедена за боклука кърпа.
Това за боядисването на стените.

Втора ръка боядисване, след основната, която е след грунда, е задължителна!
Всичко това ако стените са шкурени след шпакловката, демек, шпаклованото да е гладко като кнауфа. Ако не е, шлайфане на ръка с шкурка Р120 или специалните мрежести абразиви - в магазина знаят кои.

За мокрите помещения има антимикробен латекс, който гони плесента почти 5 години.
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

Мнение от Kotkata68 »

За кухнята, щом е малка, мисля че ако имаш възможност е най-добре да си направиш всичко по поръчка. Така ще можеш да напаснеш всеки един шкаф на точното място и с точния размер. За латекса, аз също използвах български на Леко и съм много доволна. Купувах си я в Бриколаж, защото имат огромен избор от цветове и я тонират за нула време. :)

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Декоратор е най-доброто за вътре. Като ти тонират боята в магазина, то действието трябва да бъде дълго и тягостно, а никога не го практикуват така. Следствието е частици неразтворен оцветител, които правят на стената едни интересни, хаотични петънца ... Не ми ги хвали. Винаги сам си бъркам цвета и винаги е пърфект, а е толкова елементарно. :mrgreen:
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Кухненското обзавеждане с готови модули е шах с пешката, но пък излиза в пъти по-евтино от поръчковото. След дълго и тягостно търсене, имаш откровенно добра възможност да намериш и напаснеш, това което имаш в представите си. Поръчаш ли на някой, особенно от голямото село, то се приготви със сума равна на цената на вилата. Има и вариант да вземеш размери, да приспаднеш дебелини и да дадеш на някой познат, владеещ Солид уърк да ти го проектира, да разбие чертежа на детайли, които ти поръчваш в кой да е строителен хипермаркет, като всички невидими/вътрешни части да са от най-евтина плоскост, а външните от бленуваната. После се търси някой сръчко с винтоверт и съответните умения за да сглоби детайлите. Занимателна работа и спестена хилядарка ... поне. :thumbright:
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

http://olx.bg/blok---kuhnya-marea-1-i51830871 Въпроса е да влезе между стените. Готовите модули, принципно са стандартизирани в линеен метраж, затова моето го рязах, а родителите ми бутаха стена :lol:
Това от обявата с допълнителен разход като алпака/неръж мивка и плот на стената ще възлезе на 5-600лв и сглобяването от сръчкото още поне 100 кожи, та си е доста поносимо и може би функционално. Търсене си трябва. Когато модула е малко или много по-широк, то крайната му част, съвсем безболезнено се осакатява и нещата си стават. Ако обаче е по-малък от нужното, то удължаването е невъзможно с малко средства.
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Ако нещо ти се струва прекалено сложно, то се наемам да го разбия на точки и подточки, та да се разнищят тайните на "великите" майстори :lol:
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Наскоро( преди 2-3 седмици)майстор ми лепи стълбището. Правих ремонт вътре в дома ни преди пет години и вече съм позабравил много от нещата. Спомням си, че ползвах грунд и латекс марка Бетек, не е мръднал и белият, и другите цветове. Льо подробно е обяснил и няма какво да добавя. От специалист знам, че понятието латекс на варова основа е заблуда. Убедил съм се, че евтинките материали, обзавеждане и пр., после излизат двойно.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Вкъщи съм с латекс на варова основа/постна боя и съм мега, мулти, хипер доволен :mrgreen: Някои плющят вътре с фасаген, щото покрива от раз, но това че е леко отровляк естествено не ги тревожи. Важното е с малко труд да вземат повече пари и хайде за бира :lol:

Мда, забравих хитрината, та в постната боя се добавя литъл Ц200, но само в първата ръка. И наистина съм доволен, най-вече от цената. Обаче ако имам възможност ще се изплющя с Декоратора :lol:
Брата е лъвче и обича да си угажда на лъвските навици, та само с Д-то маже и честно, цветовете му си стоят до последно, а моите бледнеят с времето - за 3 години, така като се заглеждам ... поне два пъти по-бледи са.
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Льо написа:Взимай латекс на варова основа, за да диша - Фауст, даже е тънкана и държи цветове. Разбъркай цвета сама, като отчетеш, че като изсъхне ще избледнее три пъти. Бъркай на ръка с подходяща тояжка/точилка, като предварително разтвориш пак с бъркане цвета във вода ... 50/50 цвят/вода. На баката пише колко вода е нужно да добавиш. Грундирай с разреден латекс и след като изсъхне вполнее, тогизис праскай основната ръка - желателно е да ползваш валяк, но не дунапренен, а рунтав. Приготви си и плоски четки за отсичане на тавана. Четката да е широка 4 см. и дебела 1см. Преди да я употребиш, я разчеткай по външната стена, за да се разроши и да нацепи косъма, като по този начин омеква и държи повече боя в себе си. Вземи си и тавичка за валяка, а ако си нисичка и телескопична дръжка. След привършване на всяко нанасяне на латекс, измивай обилно техниката. Преди следващо стартиране на процеса се убеди, че валяка е сух, а ако не е, то го подсуши с някоя набедена за боклука кърпа.
Това за боядисването на стените.

Втора ръка боядисване, след основната, която е след грунда, е задължителна!
Всичко това ако стените са шкурени след шпакловката, демек, шпаклованото да е гладко като кнауфа. Ако не е, шлайфане на ръка с шкурка Р120 или специалните мрежести абразиви - в магазина знаят кои.

За мокрите помещения има антимикробен латекс, който гони плесента почти 5 години.
Благодаря, но те тук имам въпрос.
Шпакловката ми е много добра, като стъкло седи. Само дето ми казаха, че преди боядисването трябва да я изшкуря леко - та тук ако може малко на по на лесен български. Да търся шкурка Р120 ли, а мрежести абразиви дори не знам какво е.
Та леко със шкурката (каквато там трябва да бъде, ще ми кажете) и после да обера праха и да слагам боята, нали?
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Kotkata68 написа:За кухнята, щом е малка, мисля че ако имаш възможност е най-добре да си направиш всичко по поръчка. Така ще можеш да напаснеш всеки един шкаф на точното място и с точния размер. За латекса, аз също използвах български на Леко и съм много доволна. Купувах си я в Бриколаж, защото имат огромен избор от цветове и я тонират за нула време. :)
С поръчка ще надскоча скромния си лимит. Ще търся по отделно модулчета и имам човек, който да ги направи едно.
А за да не бера ядове - всичко ще е в бяло.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Льо написа:Кухненското обзавеждане с готови модули е шах с пешката, но пък излиза в пъти по-евтино от поръчковото. След дълго и тягостно търсене, имаш откровенно добра възможност да намериш и напаснеш, това което имаш в представите си. Поръчаш ли на някой, особенно от голямото село, то се приготви със сума равна на цената на вилата. Има и вариант да вземеш размери, да приспаднеш дебелини и да дадеш на някой познат, владеещ Солид уърк да ти го проектира, да разбие чертежа на детайли, които ти поръчваш в кой да е строителен хипермаркет, като всички невидими/вътрешни части да са от най-евтина плоскост, а външните от бленуваната. После се търси някой сръчко с винтоверт и съответните умения за да сглоби детайлите. Занимателна работа и спестена хилядарка ... поне. :thumbright:
Те нещо подобно ми се върти в главата.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Благодаря на всички за отговорите :lol: голяма помощ ми е всеки детайл от постовете ви.

Следващото: казаха, че е преди да боядисвам коридора със стълбището трябва да оправя дървото. Преди векове го направих красиво: облякох стълбите в дърво с дървен парапет покрай стените. Всичко това в момента не си вижда от мръсотията, прахоляка и стъпките на майсторите.
Което значи да го изчистя, как се казваше да се изшкури дърво/като паркет, забравих думата. Но то са едни вити стълби с малки корнизи на парапета (май на ръка ще са парапетите), но самите стълби и пода на долното и горното антренца? Ще трябва може би малка машина, но какъв тип майстор и с каква машина да търся или ако има да си купя и да се пробвам сама?
И има ли някаква ръкохватка, за която да се застопори шкурката, как се казва тя и какъв размер шкурка да търся?
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Май е циклене, ако е като за паркет 8-[
Изображение