Май имам бегъл спомен ние от къде я взехме тогава .... някъде из Левси В/Г .... трябва да потърся. То от тях втора употреба са по-читави от доста нови. Благодаря заЛьо написа:....Тука са по 450 - 600, взависимост от модела, а люка се отваря и без ток - натискаш по-силно копчето и воала.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Ремонти
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Re: Ремонти
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Изправена съм пред следващото належащо нещо, което трябва да направя. Врата на килера под стълбите. Сега има нещо талашитено, хванато с райбер и с 1 пръст процепи от страни. Направо духа от северната страна на къщата дето слънце не види. Коридорът ми е по-студен от на вън. Нямам обхват да направя читави снимки, но за това иде реч:

Измерила съм си една дъсчица в левия долен край дето е паднала старата и за една плоскост, която да застъпва с по два сантиметра отвора. Само дето не знам как се слагат панти и трябва ли да има някакви отвори за тях. Също така и дайте идея как да я затварям без да се монтира брава, че няма как и не знам как. То и с цялата философия не знам как ще се справя, но може и да успея с малко помощ като идеи от вас.
Ако това го уплътня ще може да се затопля поне малко.
Измерила съм си една дъсчица в левия долен край дето е паднала старата и за една плоскост, която да застъпва с по два сантиметра отвора. Само дето не знам как се слагат панти и трябва ли да има някакви отвори за тях. Също така и дайте идея как да я затварям без да се монтира брава, че няма как и не знам как. То и с цялата философия не знам как ще се справя, но може и да успея с малко помощ като идеи от вас.
Ако това го уплътня ще може да се затопля поне малко.
Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Без брава се сещам за магнити или каршлък с процеп и топче/овал (не го знам как се казва, ама в репетиционната втората врата ни е така и е чудесно).

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
За магнитите ще трябва да се изрязва, за да е плътно прилепнала към ламперията. Обясни ми за този "каршлък" или поне го снимай, че така нищо не ми говори и не мога да си го представя.Mozo написа: Нед Яну 13, 2019 20:09 Без брава се сещам за магнити или каршлък с процеп и топче/овал (не го знам как се казва, ама в репетиционната втората врата ни е така и е чудесно).
Благодаря Мозо
Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ами няма как да го снимам, щото е в репетиционната, а ще свирим другата събота. Нямам идея как се казва и не мога да го намеря в нета
Значи, представи си че е като обикновената брава, но на мястото на езичето има овал, който влиза в дупката отсреща. По този начин просто щраква вътре и не трябва да се натиска нищо. При дърпане то щраква отново и излиза и можеш да си останеш с тая дръжка. То и ние с тая цеб го направихме, че двете врати са много близо една до друга и нямаше място за нормална брава. Така влизаме с бутане, а отвътре за излизане има дръжка, с която просто дърпаме вратата 

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Хареса ми идеята ти и дори се досетих за какво говориш, но няма да се получи при мен. Ето го като рисунка, нищо че е като нещо от Пикасо
Просто горният плот, който ще застъпи дупката ще е 2 см. над ламперията. Нещо такова:

Вътрешното е дупката, а външното ще е плоскостта, която ще играе ролята на врата. Тя ще е върху част от ламперията, за да я покрива и да не духа, та това топче няма как да го сложа, дори да намеря нещо подобно. Мислех си за т.нар. външни панти, както е на втората част от южната част на верандата, но утре мога да го снимам.
Дано Льо влезе и даде някаква идея, че него си го бива в тези неща
Вътрешното е дупката, а външното ще е плоскостта, която ще играе ролята на врата. Тя ще е върху част от ламперията, за да я покрива и да не духа, та това топче няма как да го сложа, дори да намеря нещо подобно. Мислех си за т.нар. външни панти, както е на втората част от южната част на верандата, но утре мога да го снимам.
Дано Льо влезе и даде някаква идея, че него си го бива в тези неща
Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Нищо не разбрах, онова може да се сложи навсякъде
Ето една примерна картинка:

Това е картинка на нормална брава. Представи си сега, че езикът е само един и е под формата на топченце или буренце. Просто влиза в дупката отсреща и се намърдва в нея и вратата стои затворена. Когато дръпнеш вратата, топчето изскача от дупката и вратата се отваря. Туй то
Ето една примерна картинка:

Това е картинка на нормална брава. Представи си сега, че езикът е само един и е под формата на топченце или буренце. Просто влиза в дупката отсреща и се намърдва в нея и вратата стои затворена. Когато дръпнеш вратата, топчето изскача от дупката и вратата се отваря. Туй то

- Льо
- Луд за връзване

Един обикновен райбер ти върши работа, щото се отваря навътре.
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Има едно нещо дето се казва шнапер, има метални за врата и пластмасови за комарник

Това го хващаш с по 2 винтчета и е готово
Само че Мишок, така както си го нарисувала на снимката няма да се отвори вратата никога. Новата плоскост може да е по голяма от трите страни, ако има място под сегашната врата, но от страната на пантите трябва да е равна със старата врата.
Друг вариант е новата плоскост да си е изцяло нова врата, пак с шнапера и панта от гардероб, клавирна панта май се води

Можеш да се пробваш и да уплътниш дупките около сегашната врата със самозалепващо гумено уплътнение

Това го хващаш с по 2 винтчета и е готово
Само че Мишок, така както си го нарисувала на снимката няма да се отвори вратата никога. Новата плоскост може да е по голяма от трите страни, ако има място под сегашната врата, но от страната на пантите трябва да е равна със старата врата.
Друг вариант е новата плоскост да си е изцяло нова врата, пак с шнапера и панта от гардероб, клавирна панта май се води

Можеш да се пробваш и да уплътниш дупките около сегашната врата със самозалепващо гумено уплътнение

AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Картинката ти за затварянето ще е точно както трябва да бъда. Мерсаж Монти
Това за гръбчето, дато трябва да са пантите явно не съм го домислила защото толкова си разбирам. Ще сменя размера. От долу и от ляво на моята картинка ще е колкото е тази, а от горе и от дясно ще прихлупва ламперията. Това за уплътнението нещо не ми стана ясно. Имам двойно лепяща лента и може да я сложа, като не махам фолиото от другата страна ..... утре ще видя дали ще стане с него.
Знаех си аз, че ще ми дадете супер идеи вие, страхотни сте
Това за гръбчето, дато трябва да са пантите явно не съм го домислила защото толкова си разбирам. Ще сменя размера. От долу и от ляво на моята картинка ще е колкото е тази, а от горе и от дясно ще прихлупва ламперията. Това за уплътнението нещо не ми стана ясно. Имам двойно лепяща лента и може да я сложа, като не махам фолиото от другата страна ..... утре ще видя дали ще стане с него.
Знаех си аз, че ще ми дадете супер идеи вие, страхотни сте
Плъхолюбител

- Льо
- Луд за връзване

Поправка. Това е само за леки врати, тип комарник, с пропускливостна въздух и не става за тежки и плътни врати. Слагал съм го на кухненската си врата, вътрешна. Скапа се за две седмици.Montoya написа: Нед Яну 13, 2019 21:29 Има едно нещо дето се казва шнапер, има метални за врата и пластмасови за комарник
Пиано пантата също не става, защото е за леки вертикални или тежки хоризонтални врати, но основно мебелни, които няма как да са с такива размери, пък и вертикални.
- Льо
- Луд за връзване

Пантите трябва да са от този тип.
Монтират се на едната равнина, не се вклиняват.
Три са достатъчни на тази врата.

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Първото, което ми дойде на ум беше райбер Льо. Точно както е сега. Сигурно има и по-голям размер райбери. Лошото е, че Практикер на Цариградското го затвориха за ремонт, та ще ходя до Брикулаш май се казваше. Ама първо ще пробвам с идеята на Монти за уплътняването.
ПП.
ПП.
Какво имаш предвид с равнините Льо?Льо написа: Нед Яну 13, 2019 22:26 Пантите трябва да са от този тип.
Плъхолюбител

- Льо
- Луд за връзване

Имам предвид че като се затвори вратата се получава една равнина, на половината на тая равнина ляга едната част на пантата, а на другата другата част, щифта на пантата стърчи навътре.Mouse написа: Нед Яну 13, 2019 22:29 Първото, което ми дойде на ум беше райбер Льо. Точно както е сега. Сигурно има и по-голям размер райбери. Лошото е, че Практикер на Цариградското го затвориха за ремонт, та ще ходя до Брикулаш май се казваше. Ама първо ще пробвам с идеята на Монти за уплътняването.
ПП.Какво имаш предвид с равнините Льо?Льо написа: Нед Яну 13, 2019 22:26 Пантите трябва да са от този тип.
- Льо
- Луд за връзване

Талашита не държи на малки винтове и е хубаво да се пробие проходно и да се монтират пантите с болт и гайка. Сама няма да се оправиш. Уплътнявай я, шибни и два пирона и мирясай. Лятоска някой трябва да дойде и да я свърши тая. Иска си врата, не тоя тъп талаш.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Ремонти до дупка – магистрали ще стоят блокирани до 15 ноември или до първи сняг (Графика)
от Mozo » Сря Окт 22, 2025 13:25 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 85 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Окт 22, 2025 13:25
-
-
-
Превантивни ремонти, липса на гаранция, опасност да няма пари за зимно почистване: Найденов за ремонтите и АПИ
от Mozo » Пет Мар 27, 2026 11:58 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 11 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Мар 27, 2026 11:58
-
-
-
Атака с яйца по работници в квартал "Хиподрума" заради скандални общински ремонти по нощите
от Mozo » Чет Мар 12, 2026 12:46 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 14 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Мар 12, 2026 12:46
-