Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Ремонти

Споделен проблем - половин проблем.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола

Re: Ремонти

Мнение от Ми_ми »

Маус, моля да ме извиниш, но ще си позволя да пиша в твоята тема, за да попитам момчетата :усмивка1:

Момчета, бяхте писали в предните постове, че може да се лакира дървена повърхност с мече. Ще ми обясните ли точно с какво мече - дунапренено или от онези рошавите и трябва ли и как да си разредя лака - в какво съотношение? :фю:
Прочетено: 14652 пъти

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Мими, има едни много малки мечета, които са в оранжево. Само те стават за алкидни бои или лакове. Лака се разрежда на око, като внимаваш все пак да не изсипеш голямо количество разредител. Аз го разреждам дотолкова, че като вдигна бъркалката /дървена, чиста/ над кутията, то лака да се стича като олио - не като мед, не като вода. Имай предвид, че след няколко топвания в разреденият лак той пак се сгъстява, следва ново добавяне на разредител. Много бързо ще ти стане ясно. :thumbright:
За да не ти е притеснено ако случайно сипеш повече разредител, то в самото начало на операцията, отлей в друг съд част от неразредения лак, за да можеш да добавиш от него ако случайно разредиш повече този, с който ще работиш. :thumbright:
Изображение
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Мими, като попиташ в магазина, ще ти посочат кои. Обикновено материята на бубината е подобно дунапрен. Лесно и бързо се работи, става гладко и красиво и се пести лак. След второто минаване с мече, дървесината грейва от красота и същевременно се консервира. Относно разреждането, информация пак от магазина. Това, което Льо е написал за консистенцията на лака е точно така. След работа, мечето си го измиваш с разредител или нафта, избърсваш го със стар парцал и след време пак може да се ползва. Ако ще работиш и на другия ден, сипи около150 мл. разредител АМВ в пластмасова кутия и потопи бубинката. На другия ден подсушаваш, а използвания разредител преди работа можеш да го сложиш в лака, щото той има свойството леко да сгъстява. Между първото и второто минаване с лак,леко се зашкурява с шкурка над Р220. :усмивка1:
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Ми_ми написа:Маус, моля да ме извиниш, но ще си позволя да пиша в твоята тема, за да попитам момчетата :усмивка1: ....
Спокойно си говорете тук, аз само чета и се уча :lol:
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола

Мнение от Ми_ми »

Момчетааа, прекрасни стеее PDT_Love_18 PDT_Love_18 !!! Консистенцията ще я докарам до олио - обещавам :)
Важното беше за мен да разбера дали става с мече, защото дървената повърхност, която трябва да се лакира е под покрива на вилата ни и там е много високо, за да ми е спокойно някой от семейството ми да се катери на стълба и да лакира. Сега вече съм спокойна, че и с мече става - слагам го на една дълга пръчка / телескоп/ и айдееее, който иска да заповяда да лакира на воля :танц:

Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Точно така, Миме, PDT_Love_18 с телескопична дръжка ще стане, стига да не е прекалено високо, де. Иначе ще е необходимо скеле или стълба с площадка.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола

Мнение от Ми_ми »

шони написа:Точно така, Миме, PDT_Love_18 с телескопична дръжка ще стане, стига да не е прекалено високо, де. Иначе ще е необходимо скеле или стълба с площадка.
А чак скеле няма да трябва, но съм ви благодарна, че ми обяснихте точно и ясно как ще стане номера :танц: :танц: :танц: Благодаря!

Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

След толкова съвети от вас трябва да докладвам :усмивка1:

Двете стаи и малкото коридорче на втория етаж са изшкурени (дано правилно го изписвам), избърсани с кърпа, минати с грунд - таван и стени и две ръце латекс. Белна се и стана чудесно.

Благодаря ви от сърце на всички PDT_Love_18 PDT_Love_18

Когато стигна до стълбите ще се наложи пак да питам, но да му дойде времето.

Сега се лепят плочките, които трябва да се минат с нещо си там, забравих му името, което е между тях. А-а-а, фугите.
Та следващият въпрос: след колко часа/дни мога да ги измия основно?
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

И какъв прекрасен букет си имам от Мозо - чак да ми завиди човек.
Благодаря Мозо !!!
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Само не и АМВ - тая долна смрад!

Лак, само с коресилин или УР, като второто е пречистен коресилин и го предпочитам.
Като свършиш с валяка/мечето, го увиваш с вестник, навираш го в наелонена торба и на боклука незабавно!
Икономията на валяци не води до нищо хубаво, щото следващия път ще си мислиш че имаш инструмент, а той спечен и смърдящ. Лакът прониква толкова навътре в текстила, че само огън може да го извади от там.

Козината на мечето е съставена от много фини, видими власинки. В никакъв случай дунапрен!
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Mause написа:
Сега се лепят плочките, които трябва да се минат с нещо си там, забравих му името, което е между тях. А-а-а, фугите.
Та следващият въпрос: след колко часа/дни мога да ги измия основно?

На следващия ден, можеш да миеш обилно, а два часа след полагане на фугиращата смес се избърсва с мокра гъба, но без усилие и натиск в самите фуги.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mause написа:И какъв прекрасен букет си имам от Мозо - чак да ми завиди човек.
Благодаря Мозо !!!

Моля :razz: PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Льо написа:Само не и АМВ - тая долна смрад!

Лак, само с коресилин или УР, като второто е пречистен коресилин и го предпочитам.
Като свършиш с валяка/мечето, го увиваш с вестник, навираш го в наелонена торба и на боклука незабавно!
Икономията на валяци не води до нищо хубаво, щото следващия път ще си мислиш че имаш инструмент, а той спечен и смърдящ. Лакът прониква толкова навътре в текстила, че само огън може да го извади от там.

Козината на мечето е съставена от много фини, видими власинки. В никакъв случай дунапрен!
"подобно дунапрен" написах по- горе.

За мен има разлика, но за теб не съм сигурен. :thumbright:
А що се отнася до коресилина, същият ухае на рози и лавандула :p
Офтопик:
коресилинът смърди в пъти по- силно от АМВ, а предимството му е , че разреденият с него лак съхне малко по- бързо :lol:
А що се отнася до т. н. Економия на валяци, тук си прав, но ко да ти каем, всеки сам си решава :)
Аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Видях, че си написал "подобно дунапрен", но като иде незнаещ в магазина и види дунапренен валяк, си казва -"А ето го и валякааа, щото май нещо за дунапрен четох :-k ", та затова и натъртих.

Коресилина е в пъти по-силен разредител от смръдливото АМВ, като освен това се изпарява много бързо и с него се изпарява и миризмата му. Лично аз предпочитам да ми мирише на коресилин отколкото на АМВ, като след второто се умирисва всичко, което пипнеш, макар и с измити ръце. :p
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Льо написа: Коресилина е в пъти по-силен разредител от смръдливото АМВ, като освен това се изпарява много бързо и с него се изпарява и миризмата му. Лично аз предпочитам да ми мирише на коресилин отколкото на АМВ, като след второто се умирисва всичко, което пипнеш, макар и с измити ръце. :p
Така е, миризмата на коресилин е за по- кратко време, щото бързо изпарява, но си мирише силно и остро.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”