Момчета, бяхте писали в предните постове, че може да се лакира дървена повърхност с мече. Ще ми обясните ли точно с какво мече - дунапренено или от онези рошавите и трябва ли и как да си разредя лака - в какво съотношение?
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Ремонти
- Ми_ми
- Адвокат на Дявола

Re: Ремонти
Маус, моля да ме извиниш, но ще си позволя да пиша в твоята тема, за да попитам момчетата
Момчета, бяхте писали в предните постове, че може да се лакира дървена повърхност с мече. Ще ми обясните ли точно с какво мече - дунапренено или от онези рошавите и трябва ли и как да си разредя лака - в какво съотношение?
Прочетено: 14652 пъти
" Заговори, че да те видя." - Сократ
- Льо
- Луд за връзване

Мими, има едни много малки мечета, които са в оранжево. Само те стават за алкидни бои или лакове. Лака се разрежда на око, като внимаваш все пак да не изсипеш голямо количество разредител. Аз го разреждам дотолкова, че като вдигна бъркалката /дървена, чиста/ над кутията, то лака да се стича като олио - не като мед, не като вода. Имай предвид, че след няколко топвания в разреденият лак той пак се сгъстява, следва ново добавяне на разредител. Много бързо ще ти стане ясно.
За да не ти е притеснено ако случайно сипеш повече разредител, то в самото начало на операцията, отлей в друг съд част от неразредения лак, за да можеш да добавиш от него ако случайно разредиш повече този, с който ще работиш.

За да не ти е притеснено ако случайно сипеш повече разредител, то в самото начало на операцията, отлей в друг съд част от неразредения лак, за да можеш да добавиш от него ако случайно разредиш повече този, с който ще работиш.
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Мими, като попиташ в магазина, ще ти посочат кои. Обикновено материята на бубината е подобно дунапрен. Лесно и бързо се работи, става гладко и красиво и се пести лак. След второто минаване с мече, дървесината грейва от красота и същевременно се консервира. Относно разреждането, информация пак от магазина. Това, което Льо е написал за консистенцията на лака е точно така. След работа, мечето си го измиваш с разредител или нафта, избърсваш го със стар парцал и след време пак може да се ползва. Ако ще работиш и на другия ден, сипи около150 мл. разредител АМВ в пластмасова кутия и потопи бубинката. На другия ден подсушаваш, а използвания разредител преди работа можеш да го сложиш в лака, щото той има свойството леко да сгъстява. Между първото и второто минаване с лак,леко се зашкурява с шкурка над Р220. 
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Спокойно си говорете тук, аз само чета и се учаМи_ми написа:Маус, моля да ме извиниш, но ще си позволя да пиша в твоята тема, за да попитам момчетата....
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

- Ми_ми
- Адвокат на Дявола

Момчетааа, прекрасни стеее
!!! Консистенцията ще я докарам до олио - обещавам
Важното беше за мен да разбера дали става с мече, защото дървената повърхност, която трябва да се лакира е под покрива на вилата ни и там е много високо, за да ми е спокойно някой от семейството ми да се катери на стълба и да лакира. Сега вече съм спокойна, че и с мече става - слагам го на една дълга пръчка / телескоп/ и айдееее, който иска да заповяда да лакира на воля
Важното беше за мен да разбера дали става с мече, защото дървената повърхност, която трябва да се лакира е под покрива на вилата ни и там е много високо, за да ми е спокойно някой от семейството ми да се катери на стълба и да лакира. Сега вече съм спокойна, че и с мече става - слагам го на една дълга пръчка / телескоп/ и айдееее, който иска да заповяда да лакира на воля
Точно така, Миме,
с телескопична дръжка ще стане, стига да не е прекалено високо, де. Иначе ще е необходимо скеле или стълба с площадка.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Ми_ми
- Адвокат на Дявола

А чак скеле няма да трябва, но съм ви благодарна, че ми обяснихте точно и ясно как ще стане номерашони написа:Точно така, Миме,с телескопична дръжка ще стане, стига да не е прекалено високо, де. Иначе ще е необходимо скеле или стълба с площадка.
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
След толкова съвети от вас трябва да докладвам
Двете стаи и малкото коридорче на втория етаж са изшкурени (дано правилно го изписвам), избърсани с кърпа, минати с грунд - таван и стени и две ръце латекс. Белна се и стана чудесно.
Благодаря ви от сърце на всички
Когато стигна до стълбите ще се наложи пак да питам, но да му дойде времето.
Сега се лепят плочките, които трябва да се минат с нещо си там, забравих му името, което е между тях. А-а-а, фугите.
Та следващият въпрос: след колко часа/дни мога да ги измия основно?
Двете стаи и малкото коридорче на втория етаж са изшкурени (дано правилно го изписвам), избърсани с кърпа, минати с грунд - таван и стени и две ръце латекс. Белна се и стана чудесно.
Благодаря ви от сърце на всички
Когато стигна до стълбите ще се наложи пак да питам, но да му дойде времето.
Сега се лепят плочките, които трябва да се минат с нещо си там, забравих му името, което е между тях. А-а-а, фугите.
Плъхолюбител

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
И какъв прекрасен букет си имам от Мозо - чак да ми завиди човек.
Благодаря Мозо !!!
Благодаря Мозо !!!
Плъхолюбител

- Льо
- Луд за връзване

Само не и АМВ - тая долна смрад!
Лак, само с коресилин или УР, като второто е пречистен коресилин и го предпочитам.
Като свършиш с валяка/мечето, го увиваш с вестник, навираш го в наелонена торба и на боклука незабавно!
Икономията на валяци не води до нищо хубаво, щото следващия път ще си мислиш че имаш инструмент, а той спечен и смърдящ. Лакът прониква толкова навътре в текстила, че само огън може да го извади от там.
Козината на мечето е съставена от много фини, видими власинки. В никакъв случай дунапрен!
Лак, само с коресилин или УР, като второто е пречистен коресилин и го предпочитам.
Като свършиш с валяка/мечето, го увиваш с вестник, навираш го в наелонена торба и на боклука незабавно!
Икономията на валяци не води до нищо хубаво, щото следващия път ще си мислиш че имаш инструмент, а той спечен и смърдящ. Лакът прониква толкова навътре в текстила, че само огън може да го извади от там.
Козината на мечето е съставена от много фини, видими власинки. В никакъв случай дунапрен!
- Льо
- Луд за връзване

Mause написа:
На следващия ден, можеш да миеш обилно, а два часа след полагане на фугиращата смес се избърсва с мокра гъба, но без усилие и натиск в самите фуги.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Mause написа:И какъв прекрасен букет си имам от Мозо - чак да ми завиди човек.
Благодаря Мозо !!!
Моля

Льо написа:Само не и АМВ - тая долна смрад!
"подобно дунапрен" написах по- горе.
За мен има разлика, но за теб не съм сигурен.
А що се отнася до коресилина, същият ухае на рози и лавандула
Офтопик:
- Льо
- Луд за връзване

Видях, че си написал "подобно дунапрен", но като иде незнаещ в магазина и види дунапренен валяк, си казва -"А ето го и валякааа, щото май нещо за дунапрен четох
", та затова и натъртих.
Коресилина е в пъти по-силен разредител от смръдливото АМВ, като освен това се изпарява много бързо и с него се изпарява и миризмата му. Лично аз предпочитам да ми мирише на коресилин отколкото на АМВ, като след второто се умирисва всичко, което пипнеш, макар и с измити ръце.
Коресилина е в пъти по-силен разредител от смръдливото АМВ, като освен това се изпарява много бързо и с него се изпарява и миризмата му. Лично аз предпочитам да ми мирише на коресилин отколкото на АМВ, като след второто се умирисва всичко, което пипнеш, макар и с измити ръце.
Така е, миризмата на коресилин е за по- кратко време, щото бързо изпарява, но си мирише силно и остро.Льо написа: Коресилина е в пъти по-силен разредител от смръдливото АМВ, като освен това се изпарява много бързо и с него се изпарява и миризмата му. Лично аз предпочитам да ми мирише на коресилин отколкото на АМВ, като след второто се умирисва всичко, което пипнеш, макар и с измити ръце.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Ремонти до дупка – магистрали ще стоят блокирани до 15 ноември или до първи сняг (Графика)
от Mozo » Сря Окт 22, 2025 13:25 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 85 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Окт 22, 2025 13:25
-
-
-
Превантивни ремонти, липса на гаранция, опасност да няма пари за зимно почистване: Найденов за ремонтите и АПИ
от Mozo » Пет Мар 27, 2026 11:58 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 11 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Мар 27, 2026 11:58
-
-
-
Атака с яйца по работници в квартал "Хиподрума" заради скандални общински ремонти по нощите
от Mozo » Чет Мар 12, 2026 12:46 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 14 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Мар 12, 2026 12:46
-