Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Шоколадов сладкиш с майонеза

Сладки, соленки, козунаци и др.
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Шоколадов сладкиш с майонеза

Мнение от шони »

Изображение

Нужните продукти са:

1ч.ч. майонеза - 1 опаковка от 200 г.
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер
ванилия (по желание)

За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1. Аз използвах 200 г. шоколадов кувертюр със 100 г. масло.

В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз ползвах силиконова кръгла форма диаметър 27 см., така че изсипах сместа директно в нея)
Печете 25 мин в загрята на 180 г С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160г С.

За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.

След изпичане, извадете сладкишът да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата./.bg-mamma.com
Прочетено: 717 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Шоколадов сладкиш с майонеза

Мнение от Mozo »

Странна комбинация :-k :-k :-k
Изображение
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

Мнение от Kotkata68 »

И на мен ми е странно. Само като прочетох шоколад и майонеза и се втрисах... :toothy10: :toothy10: :toothy10:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Този сладкиш беше популярен при нас преди година. Масово го правеха за благотворителните Коледни базари. Сладкишът е доста тежък и трябва да се яде бавно. Много е вкусен. А, да добавя, майонезата жена ми я топи на микровълновата, но може и на водна баня.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
MalamiR
Металист
Металист

Мнение от MalamiR »

Интересно и нестандартно. Може да предложа на "жената" да ми направи. :angel4:

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Аватар
cvete_78
Цветна усмивка
Цветна усмивка

Мнение от cvete_78 »

Много любим сладкиш у нас.Едно от съседските деца беше силно резервира,ама как така майонеза,какао,но когато го почерпих с такъв си облиза пръстите.Сега като прибира тук(тя учи в Германия)си поръчва задължително и аз си знам.Няма какво да му объркаш,аз майонезата директно от кутията я изсипвам при сухите съставки.За отгоре използвам кутия течен шоколад бял и кафяв и докато е още топло мажа шоколада и то става шаренко.
Защо е толкова трудно просто да се обичаме?Изображение
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

Обратно към “Десерти и тестени ястия”