Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
SSD на SATA 2 [РЕШЕНА]
SSD на SATA 2
Заслужава ли си да се сложи SSD на SATA 2 
Прочетено: 206 пъти
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: SSD на SATA 2 [РЕШЕНА]
Разбира се, че си заслужава. Главното бързодействие при SSD идва не толкова от скоростта на трансфера, а от латенцията при достъпа, като такава практически липсва при SSD. Скоростта е важна разбира се, но не толкова важна колкото времето за достъп. И все пак SATA2 ще ти даде едни 300Mb трансфер, което е таман три пъти-по-бързо, в сравнение с обикновения ти HDD. Така че - да.

Re: SSD на SATA 2
Аз питах същото за стария ми лаптоп. После сложих ссд, което пък прехвърлих на новия лаптоп и стария се върна на ХДД. Разликата е очеизвадна в полза на ссд-то макар и на сата 2, а при мен май беше и сата 1 на лаптоп HP compaq6720s
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4