Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Gah. Your tab just crashed. Firefox 61

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Lat Yin-yang
Регистриран

Gah. Your tab just crashed. Firefox 61

Мнение от Lat Yin-yang »

Най-сетне инсталирах, работи няколко часа без грам ядове, актуализирах от щитчето всичко наред.
И айдее: "Gah. Your tab just crashed" Това Firefox 61, включен в LM 19; засега там си е сток и не пипам.

Съобщението се появява на tab не на фокус (т.е. вече отворен, но не на основен план),
или след щракването на препратка, която да се отвори в нов tab *
или след задържане на курсора и бутона над емотикон в Месинджър, за да пратиш по-голяма икона.

Четох варианти за лечение тук. Викам да пробвам да се върна на по-ранен Куантум (напр. 59.0), а в LM как става махането на някоя програма (от дошлите с ОС) и после инсталирането на друг неин вариант?

Вярно, че това стана след актуализирането на всичко, но чак да ровим там, има ли сми... Връщането към предишна версия на браузър не е ли по-простичко?

ПП: Mozo, ако и тоя линк не ми е наред, поясни какво значи 'чист линк', занапред само така ще пускам :salute:
–––––––––
* Тab-ът на Месинджър поне се възстановява, но новоотваряните изобщо не тръгват (пр. (тра)вести.бг :mrgreen:)
Прочетено: 481 пъти
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Re: Gah. Your tab just crashed. Firefox 61

Мнение от Tsurugi »

За браузъра: Случват се такива крашове, при това на всички браузъри, така че не се занимавай с глупости.
Махане, слагане на софт, както и сваляне и вдигане във версия: През терминал, през софтуерен център, през фронтенди на пакетния мениджър, като Синаптик например.

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Lat Yin-yang
Регистриран

Мнение от Lat Yin-yang »

Честито - и Скайп не се отваря, и скрийншот не ще да се запише (прави файл с датата и часа, но е празен).
Да връщам ли отпреди актуализацията?
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Ще береш ядове така. Направи си системен бекъп след инсталация и ъпгрейд, когато всичко работи и след това си човъркай, колкото искаш..
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Lat Yin-yang написа: Сря Окт 10, 2018 19:46 * Тab-ът на Месинджър поне се възстановява, но новоотваряните изобщо не тръгват (пр. (тра)вести.бг :mrgreen:)

Изображение

Lat Yin-yang написа: Сря Окт 10, 2018 20:14 Честито - и Скайп не се отваря, и скрийншот не ще да се запише (прави файл с датата и часа, но е празен).
Да връщам ли отпреди актуализацията?
Не знам какво по дяволите си правил или правиш, но си те бива, при това много :booty: :clap: :toothy10: :p Как пък при мен 19-та работи стабилно, при това още отпреди да излезе официално, интересна работа :?: :!: :-k Прилагам всички ъпдейти, плюс цялостни ъпгрейди, а и имам към настоящия момент близо 3300 пакета на тази система, горният шот е от нея между другото :evil3: Питай преди да ръчкаш и да си правиш експерименти, направил си нещо което не е трябвало :evil3:
ЕДИТ/добавено/: Между другото, този Скайп, как точно го инсталира, коя версия и пр.? И въобще, какво си инсталирал и правил по системата, преди да натиснеш бутона за ъпдейт? Ако може едно сбито брифно изложение в тази посока, за да има върху какво да се мисли изобщо. Така поднесено - счупи се и не работи, абсолютно нищо не става ясно.

剣リナックスをとともに武士

Lat Yin-yang
Регистриран

Мнение от Lat Yin-yang »

Първо тръгваме от позицията, че не е Космосът крив, а ракетата е калпава. Почти винаги ми помага :)
Второ, сетих се, че сложих ЛМ на последния дял, който е едва 12 ГБ и при ъпдейтите имаше съобщение как мястото било малко (викам аре ве, чак толкоз...) После се сетих, че проблемът не е в тях, а че вероятно място вече няма грам, и оттам мацам всичко. Предишният дял е над 60 ГБ, викам си дали не мога да ги съединя двата - да, може, но не, не мога; г-партед в live вариант, да откачам работещ дял с ОС на него, за да го разширя, това ми е нанотехнология... Сега постъпих пак неандерталски, но пак се получи - инсталирах ЛМ в по-големия дял на харда и затрих предишния ЛМ от малкия. Направих пак ъпдейтите, както ме посъветва, и всичко си работи - макар още не съм стигнал до скайпа де...

ЕДИТ: Не, пак се чупят! Сега поне скрийншотове стават, ето:
Изображение
А място вече има...
Последно промяна от Lat Yin-yang на Сря Окт 10, 2018 23:00, променено общо 1 път.
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

8ГБ е абсолютният минимум за една Линукс система, система с много оптимизации, спартанска среда, малко софтуер, без бази данни и пр. 12ГБ е тясна боксониера, в която боксониера една трътлеста среда като Канелата, трудно може да битува и шета. 25 и нагоре, 50-100 е Идеал Петров за една нормална работеща система, без или с минимални бази данни на нея.

剣リナックスをとともに武士

Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Lat Yin-yang написа: Сря Окт 10, 2018 22:43 Първо тръгваме от позицията, че не е Космосът крив, а ракетата е калпава. Почти винаги ми помага :)
Второ, сетих се, че сложих ЛМ на последния дял, който е едва 12 ГБ и при ъпдейтите имаше съобщение как мястото било малко (викам аре ве, чак толкоз...) После се сетих, че проблемът не е в тях, а че вероятно място вече няма грам, и оттам мацам всичко. Предишният дял е над 60 ГБ, викам си дали не мога да ги съединя двата - да, може, но не, не мога; г-партед в live вариант, да откачам работещ дял с ОС на него, за да го разширя, това ми е нанотехнология... Сега постъпих пак неандерталски, но пак се получи - инсталирах ЛМ в по-големия дял на харда и затрих предишния ЛМ от малкия. Направих пак ъпдейтите, както ме посъветва, и всичко си работи - макар още не съм стигнал до скайпа де...
Ако беше попитал "как да променя размера на системния партишън", нямаше да се налага да правиш такива глупости..

Трябваше просто да изтриеш втория партишън и да разшириш системния върху него, като за целта не трябва да има дялове помежду им (swap например). Доколкото до това КАК - много лесно и внимателно с fdisk...
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

В Минт има много баласт, който може и трябва да бъде изхвърлен. Освобождават се 2-3 ГБ. Езикови пакети, шрифтове, пособия за слепи и глухи, и т.н..
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Lat Yin-yang написа: Сря Окт 10, 2018 22:43 ЕДИТ: Не, пак се чупят! Сега поне скрийншотове стават, ето:
Така обясняваш, че тури му пепел, просто един път...

剣リナックスをとともに武士

Lat Yin-yang
Регистриран

Мнение от Lat Yin-yang »

Щом не ме е досърбял г***, явно има още накъде...
ЛМ вече е на дял с повече място, направих скрийншот. Ъпдейтите са веднага след инсталирането, включих snapshots всекидневно и това е. Честно, нямам идея защо нов tab се крашва; току-що пробвах да отворя youtube и пак Gah...
Скайп все още няма, дяловете на харда се виждат (там ще пипам само след като питам)
Как по-добре да го обясня :oops:

*** Затворих браузъра, отворих го пак и върнах старата сесия. Сега вече няма краш на табове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не е нормална тая работа с крашовете. Ползва Mint от години, винаги ми е работил великолепно. Идея нямам защо се получава така 8-[

Я стартирай Skype от конзола и дай тук, ако изкарва някакви грешки :-k
Изображение
Lat Yin-yang
Регистриран

Мнение от Lat Yin-yang »

Предишният скайп замина с предишния ЛМ (от малкия дял) - нали не разширих системния дял, а инсталирах ЛМ на по-големия дял, та се върнах да трийна инсталацията му на по-малкия...
Сега нещата стоят по-човешки - може и да е от повечкото място в дяла му.
Гледах, щраках, видях Software manager, изтеглих скайп оттам, актуализирах. (Предишния скайп теглих по указания в някакъв сайт за ЛМ 19; просто не знаех къде да го търся.) Сега всичко със скайпа е идеално, да чукна на дърво. Мозилата също спря да се крашва - просто затворих прозореца на браузъра (само 2 таба имаше отворени), отворих го, върнах предишната сесия и това беше. Скрийншотовете също стават, тоест всичко, за което ревах няколко поста по-нагоре, вече е поправено.
Благодаря за търпението, ама викам поне за днес да спра да досаждам...
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Skype се сваля от официалния сайт или от нас:

viewtopic.php?f=438&t=110346

Ти търсиш .deb пакет, той е за Ubuntu-базираните, които пък са Debian-базирани, тоест този пакет:

https://redirect.viglink.com/?format=go ... nal%20.deb

Като влезеш в skype.com ще се ориентираш :) Никакви ръководства не ти трябват - сваляш .deb пакета, цъкаш два пъти на него, внасящш си паролата->Install и готово :thumbright:
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”