Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Светли и тъмни цветове

Безплатни анализи, реферати, есета, доклади и всякакви теми, за които няма собствен раздел.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Светли и тъмни цветове

Мнение от Mozo »

Протокол
по Изобразително изкуство

Клас: II клас
Тема: „Светли и тъмни цветове”
Вид на урока: за нови знания
Цели: развиване на образните представи и усвояване на изразни средства
Очаквани резултати: знания и умения, свързани с получаването и използването на светли, тъмни и контрастни цветове
Ключови понятия: светли, тъмни и контрастни цветове Необходими материали: акварелни (мека четка с връх) и темперни бои (плоска четка с по-твърд косъм)
Техника и способи за изпълнение: рисуване чрез цветни бои и четка върху мокър лист
Методи на работа: демонстрация, рисуване върху дъската
Ход на педагогическата ситуация:

Структурни ядра
Дейност на учителя
Дейност на децата
1. Насочване към темата
Здравейте, ученици! Аз съм г-ца Мартина Христова и съм студентка. Днес ще работим заедно по изобразително изкуство. Известно е, че както в музиката композиторите изразяват своите чувства чрез звуци, чрез мелодиите, които създават, както в литературата писателите и поетите изразяват чувствата си чрез своите литературни произведения, така и в изобразителното изкуство художниците изразяват чувствата си чрез своите картини. Чрез цветовете те изразяват различни чувства - радост, тъга и т.н.

Здравейте!

Целият материал:
Прикачени файлове
Светли и тъмни цветове.rar
(10.67 KiB) Свалено 64 пъти
Прочетено: 746 пъти
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение