Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Silverstone F1

Снимахте се за Нова година, запечатахте най-хубавите си преживявания? Споделете с нас.
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Silverstone F1

Мнение от Montoya »

Та, миналата година октомври месец жената ми подари три дневен билет за Формула 1 на пистата Силвърстоун.
Първо, че съм голям фен на Хамилтън и на формулата и не бях ходил да гледам на живо, както и това, че е любимата писта на моя човек, който до този момент имаше 8 победи на домашната писта, най много победи постигани от един пилот на една писта. И какъв късмет извадих само, не беше побеждавал от 2021 година и взе че победи точно на Силвърстоун :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Та, като цяло отидох за една седмица с дъщерята да погостуваме на жената. Взех си рентакар да можем да си пообикаляме малко в свободните от състезание три дни, минах общо 900 мили за една седмица, а пистата беше на само 60 от нас :mrgreen:
Като цяло аз съм повече от впечатлен, може би щото не живея там, но ми се иска тук да е така организирано всичко и да живеем като тях.
За една седмица не попаднах на никой превишаващ скоростта, никой не минаващ на червено, никой не изпреварващ неправилно и никой не кръшкащ извън установените правила независимо на пътя, на паркинга, в магазина или където и да е.
Скочих в кола с десен волан и обратно движение направо на летището на Бирмингам, пуснах си навигацията и излязох от Бирмингам без никакъв проблем или конфликтна ситуация, а движението беше доста по натоварено от столичното. Просто всеки кара по правилата. Първите 50 км се оглеждах в огледалата по навик да гледам какви коли карат зад мен за да знам как да реагирам и какво да очаквам, оказа се че няма нужда. Хората си купуват колите за да се придвижват и защото могат да си ги позволят, а не да избиват комплекси с тях.
Поршетата и БМВ-тата са повече от Мини купърите и въпреки това никой не прави простотии. :headbang:

За състезанието, отново съм впечатлен от организацията. Не мога да повярвам, че се събират 150 хил души на едно място и никой не се блъсна в нас, а всичко щъка като мравки в мравуняк. До магазини за храна, до тоалетни, до сцени, до музея, до фен парковете, много народ и няма бутаница. Редят се хора за едни стълби да се отиде до фен зоната. До стълбите има карта на пистата, хората отиват, поглеждат на картата и нито един не се бутна директно на пистата, а всички се редяха на опашката която беше стотина метра. :shock:
Организацията по входове и т.н.т беше на топ ниво. Успях да видя и това което съм гледал по телевизията. Полицайка с куче обдушва на опашката преминаващите, кучето индикира за нещо върху един. Веднаха се спуснаха още 3-4 полицая и взеха да го обискират. Не знам какъв е бил резултатът, че влязохме, но предполагам марихуана. Много пушат трева, дори и колата като я взех от паркинга смърдеше яко на трева. Отмириса се чак на четвъртия ден въпреки трите ароматизатора които купих :mrgreen:
Прочетено: 1059 пъти
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Re: Silverstone F1

Мнение от Montoya »

Ето малко снимки от състезателния уикенд и понеже направих над хиляда снимки и повече от 200 видео клипа за седмица, ще пускам тук по малко по интересните че трудно ги намирам в папката :mrgreen:
Изображение
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Чудесно си изкарал Монти, браво :headbang:
Само с този десен волан и това дето карат наопаки лесно ли се оправи? Това че се спазват всички правила е добре, но навиците ни за от дясно са на години :)
Ще чакаме и други снимки :съгласен:
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Манталитетът им е друг, Моонт, иначе на българина все държавата му е виновна, а не се погледне що за боклук е. Чудесно, че си осъществил една от мечтите си :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Mouse написа: Чет Авг 01, 2024 08:08 Чудесно си изкарал Монти, браво :headbang:
Само с този десен волан и това дето карат наопаки лесно ли се оправи? Това че се спазват всички правила е добре, но навиците ни за от дясно са на години :)
Ще чакаме и други снимки :съгласен:
Аз и тука съм карал коли с десен волан на клиенти и познати и не ми е проблем, да карам такава кола, просто ми беше малко странно първите 20 минути докато излязох от Бирмингам. Организацията по принцип е такава, че няма как да се объркаш, странното е само, че кръговите се въртят по часовниковата стрелка, а кръгови да искаш. Светофари почти няма, като излезеш на магистралата или на пътя, вече всичко е точно. Свиква се бързо, а движението е улеснено до толкова, че първо няма изтрити маркировки, навсякъде е нарисувано, в лентата пише на къде те води през кръговото, към кой град или кой номер на път. Знаците като бройка са много малко, изобщо няма гори от знаци. Примерно преди кръгово има един знак с табела на която е нарисувано точния вид на кръговото и кой изход на къде отива и един знак за скорост, кръгче с размера на полицейска палка . Т.е ако нямаш знак пред теб приближавайки кръстовище, значи си на път с предимство, знакът е само пред този който трябва да даде предимство.
Абе екстра е организацията и се свиква бързо. На мен най трудното ми беше, чак на четвъртия ден спрях да се пресягам с дясната ръка да си взема колана от ляво :evil4:
Ето ми го рентакара, снимах го защото на паркинг плащането става с карта с номера на колата на машина се въвежда
Изображение
Изображение
Малко снимки от паркинга, от и до него около трасето. След състезанието чаках 2 часа и половина да мръдна от ливадата на която бях паркирал. Просто има ред, служители подреждат колите по паркингите и после никой не контролира излизането. И отново, всички сме равни, без значение кой с каква кола е отишъл.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
AsusVivoBook17
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

След като нямаш проблем с тяхното каране, имам предвид това дето всичко им е на опаки :mrgreen: пак си си правил кефа с тази хубава кола под наем. Вярно, че е подредено.
Това последното Ламборгини ли е, че емблемата нещо не е както на него, а на надписа пише само че е корвет. Корвети не бях ли само тези с подвижен покрив?
Важното е, че си се накефил на каране, природа, пътища + дето си и с твоите хора.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Още от паркингите
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Хейййй там бях паркирал, втората ливада деветият двоен ред някъде по средата :mrgreen:
Изображение
AsusVivoBook17
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Малей кви коли карат хората, а ние тук :toothy10: Не завиждам защото никога няма да поискам такава кола, да не говорим че няма да ми върши и работа. Ама да ги гледа човек е готино :)
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Mouse написа: Пет Авг 02, 2024 07:39 Това последното Ламборгини ли е, че емблемата нещо не е както на него, а на надписа пише само че е корвет. Корвети не бях ли само тези с подвижен покрив?
Корвет Ц7 ако не се лъжа, не са всичките без покрив. Джипа на ливадата е Бентли Бентяга, поршетата, едното е Тайкан електрическо, другото беше 911 карера. Некакви лотуси джипки електрически, за първи път видях на живо и разбрах, че са направили такъв модел, а имаше два на ливадата зад мен и тия бяха паркирани в явно база някаква там тяхна.
Освен нови коли карат и много стари и добре реставрирани коли. Това малкото до единия лотус е кейтрам 7, а на едно кръстовище, добре, че бях извадил телефона да снимам друга, мина е тоя убавец
Изображение
На друго мина едно Райли от другите триколки, които са с едно колело отпред и две отзад
AsusVivoBook17
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Ей тука се снимах 2022 година като ходих до пистата декември месец да разгледам музея, тогава бяхме само аз и Люис, сега вече някой е нарисувал и другите английски пилоти.
ИзображениеИзображение

Ето ги предишните снимки
ИзображениеИзображениеИзображение
AsusVivoBook17
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Много яко :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Браво! Честито. Движението в Англия наистина е организирано, а мигача е нещо, което дава предимство заради липсата на комплекси у останалите, дори когато не си на правилното място и трябва да се престроиш.

Толкова е добре, че затова и тук сме го приели и изпреварваме отдясно. За справка, днес към морето трафика беше фантазия. Свободна дясна лента, колона в лявата. Да не забравяме засиления полицейски контрол. Половината от жандармеристите караха в лява лента при абсолютно свободна дясна - изпреварваха ги отдясно и не се сещаха да се приберат. Друго любимо - два камиона засякоха полицейски бус и 5-6 коли по-назад в колоната избегнаха удар на магия. Познайте дали имаше спиране на същия. Пълни дебили сме.
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Понеже в тая тема обсъждаме, едно видео от маркировката между Ившъм и не знам кой беше следващият град на път за летището в Бирмингам. Няма проблем да се кара когато вали. Не навсякъде е така с котешки очи, но нямаше изтрита маркировка никъде където минах, а се забих в едни села с ферми насред нищото, но и там имаше идеално видима маркировка. Всички пътища бяха с окосени банкети, дори срещнах един трактор, който с едно сгънато рамо вместо кофа на багер със закачено на него косачка, вози се човекът по пътя и коси 1 метър отстрани

Съвсем отделен е въпросът, че на 9 юли, повтарям на 9 юли си тръгнах в 5ч сутринта от Бирмингам, валеше видимо и температура 10 градуса, а кацнахме в 13 ч на летище София на 36 градуса, снимки от двете летища :evil4:
Изображение
Изображение
AsusVivoBook17
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Това с маркировката важи за почти всички нормални държави. Само тук сме като разграден двор :sick: :sick: :sick:
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

Обратно към “Миг в кадър”