Първо, че съм голям фен на Хамилтън и на формулата и не бях ходил да гледам на живо, както и това, че е любимата писта на моя човек, който до този момент имаше 8 победи на домашната писта, най много победи постигани от един пилот на една писта. И какъв късмет извадих само, не беше побеждавал от 2021 година и взе че победи точно на Силвърстоун
Та, като цяло отидох за една седмица с дъщерята да погостуваме на жената. Взех си рентакар да можем да си пообикаляме малко в свободните от състезание три дни, минах общо 900 мили за една седмица, а пистата беше на само 60 от нас
Като цяло аз съм повече от впечатлен, може би щото не живея там, но ми се иска тук да е така организирано всичко и да живеем като тях.
За една седмица не попаднах на никой превишаващ скоростта, никой не минаващ на червено, никой не изпреварващ неправилно и никой не кръшкащ извън установените правила независимо на пътя, на паркинга, в магазина или където и да е.
Скочих в кола с десен волан и обратно движение направо на летището на Бирмингам, пуснах си навигацията и излязох от Бирмингам без никакъв проблем или конфликтна ситуация, а движението беше доста по натоварено от столичното. Просто всеки кара по правилата. Първите 50 км се оглеждах в огледалата по навик да гледам какви коли карат зад мен за да знам как да реагирам и какво да очаквам, оказа се че няма нужда. Хората си купуват колите за да се придвижват и защото могат да си ги позволят, а не да избиват комплекси с тях.
Поршетата и БМВ-тата са повече от Мини купърите и въпреки това никой не прави простотии.
За състезанието, отново съм впечатлен от организацията. Не мога да повярвам, че се събират 150 хил души на едно място и никой не се блъсна в нас, а всичко щъка като мравки в мравуняк. До магазини за храна, до тоалетни, до сцени, до музея, до фен парковете, много народ и няма бутаница. Редят се хора за едни стълби да се отиде до фен зоната. До стълбите има карта на пистата, хората отиват, поглеждат на картата и нито един не се бутна директно на пистата, а всички се редяха на опашката която беше стотина метра.
Организацията по входове и т.н.т беше на топ ниво. Успях да видя и това което съм гледал по телевизията. Полицайка с куче обдушва на опашката преминаващите, кучето индикира за нещо върху един. Веднаха се спуснаха още 3-4 полицая и взеха да го обискират. Не знам какъв е бил резултатът, че влязохме, но предполагам марихуана. Много пушат трева, дори и колата като я взех от паркинга смърдеше яко на трева. Отмириса се чак на четвъртия ден въпреки трите ароматизатора които купих