Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Въпроси, свързани с фитнес
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Въпроси, свързани с фитнес
Не видях къде другаде да си задам въпроса и затова реших да питам тук, ако някой тренира активно и има по-задълбочени наблюдения. И понеже сигурно няма да е единственият ми въпрос във времето, ще използвам тази тема за "въпроси и отговори" по същия начин както Маус си пита за лаптопа.
Първият ми въпрос и вероятно тъп: има ли някакъв шанс физическата тренировка по някакъв начин да е покачила цялостната температура на тялото ми или да е променила как усещам околната среда? Защото откакто започнах да тренирам (засега вкъщи, някой ден може и във фитнес), забелязвам, че температури, на които преди ми беше студено и почти замръзвах, сега почти не ги усещам. Допреди да започна тренировката, 15 до 20°C ги считах за клинч и вадех дебелите зимни дрехи. А сега (и при това говорим за дни, в които НЕ тренирам) тези температури не ги усещам. В стаята ми е 17° (ако може да се вярва на спиртовия термометър), а аз стоя по къс ръкав и не ми е студено, а ако си облека доскоро традиционния пуловер, пък ми става горещо. И е така вече втори или трети ден по ред. За всеки случай си купих вирусен тест от аптеката (който тества и за Ковид, и за всички типове вируси) и беше отрицателен. И температурата си мерих и е нормална. Явно не съм хванал някоя гадина.
То и в самата тренировка има промени и доста добри постижения (като се има предвид, че тренирам от няма и 10 дни), но не ми се вярва тези неща да имат нещо общо с променените възприятия на околната среда.
Прочетено: 518 пъти
Първият ми въпрос и вероятно тъп: има ли някакъв шанс физическата тренировка по някакъв начин да е покачила цялостната температура на тялото ми или да е променила как усещам околната среда? Защото откакто започнах да тренирам (засега вкъщи, някой ден може и във фитнес), забелязвам, че температури, на които преди ми беше студено и почти замръзвах, сега почти не ги усещам. Допреди да започна тренировката, 15 до 20°C ги считах за клинч и вадех дебелите зимни дрехи. А сега (и при това говорим за дни, в които НЕ тренирам) тези температури не ги усещам. В стаята ми е 17° (ако може да се вярва на спиртовия термометър), а аз стоя по къс ръкав и не ми е студено, а ако си облека доскоро традиционния пуловер, пък ми става горещо. И е така вече втори или трети ден по ред. За всеки случай си купих вирусен тест от аптеката (който тества и за Ковид, и за всички типове вируси) и беше отрицателен. И температурата си мерих и е нормална. Явно не съм хванал някоя гадина.
То и в самата тренировка има промени и доста добри постижения (като се има предвид, че тренирам от няма и 10 дни), но не ми се вярва тези неща да имат нещо общо с променените възприятия на околната среда.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Въпроси, свързани с фитнес
Не, няма нищо общо, по-скоро е вътрешна нагласа. Нашият басист яко тренира, огромен е и ходи на първенства по канадска борба. В същото време е по-зиморничав от жена ми, което по принцип е невъзможно

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Винаги има някой по-невъзможен от теб.
Според мен е въпрос на нагласа на организма. Докато бях командировка аз си ставам по навик в пет без десет (освен когато сме попрекалили вечерта) и излизах по къси гащи да пия кафе и пуша на терасата. В къщи го правя доста по-зиморничаво упражнението, а по нашия край си е по-топло.
Селски, Начо Селски.
Аз както ходя на тренировки, така и тренирам вкъщи. Всичко е напълно нормално.
Като работя вкъщи, изобщо не си пускам климатика, защото ми е постоянно топло. Жената е чувствителна на ниски температури и като надуе климатиците и все едно съм в сауна
Това което си описал е напълно нормално. Като тренираш, мускулите ти произвеждат повече топлина, но температуратата ти не се вдига. Също така метаболизмът се ускорява и гориш повече енергия в покой. Също така кръвообращението ти е още по-добро и това най-вече се усеща при крайниците
Като работя вкъщи, изобщо не си пускам климатика, защото ми е постоянно топло. Жената е чувствителна на ниски температури и като надуе климатиците и все едно съм в сауна
Това което си описал е напълно нормално. Като тренираш, мускулите ти произвеждат повече топлина, но температуратата ти не се вдига. Също така метаболизмът се ускорява и гориш повече енергия в покой. Също така кръвообращението ти е още по-добро и това най-вече се усеща при крайниците
Да-да, нормално... Лятото, в най-голямата жега по обед, като плувам два и половина - три часа в морето, от които последния един час задължително бътерфлай, после като изляза се заравям в най-горещия пясък и пак ми е хладно... Всичко е индивидуално според мен, няма общо правило.Shaker написа: Пет Яну 09, 2026 13:33Това което си описал е напълно нормално. Като тренираш, мускулите ти произвеждат повече топлина, но температуратата ти не се вдига. Също така метаболизмът се ускорява и гориш повече енергия в покой. Също така кръвообращението ти е още по-добро и това най-вече се усеща при крайниците
Без Фашистбук от 27 Декември 1968 г. 
вкъщи пиеш по-малко и ти е по-нисък градуса.бат-начо написа: Нед Окт 19, 2025 02:42 Според мен е въпрос на нагласа на организма. Докато бях командировка аз си ставам по навик в пет без десет (освен когато сме попрекалили вечерта) и излизах по къси гащи да пия кафе и пуша на терасата. В къщи го правя доста по-зиморничаво упражнението, а по нашия край си е по-топло.
Ако който и да е друг пише нещо за жената на най-добрия си приятел, приятелят би трябвало да се притесни. Стоплете я малко, какви хора сте!Валсо написа: Нед Окт 19, 2025 01:48Винаги има някой по-невъзможен от теб.Жената на най-добрия ми приятел - в помещение с температура 36° (вкл. и в колата през лятото, когато я оставят на слънце) тя се оплаква, че ѝ е студено и надува климатика на над 40°, докато аз и той се пържим.
![]()
![]()
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Той си я избра, той да си я топли...
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Гърция разкри нова схема за укриване на ДДС, 80% от нелегалните POS терминали са свързани с България
от Mozo » Пон Юни 01, 2026 13:16 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 3 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Юни 01, 2026 13:16
-
-
-
Шпиониралите за Русия българи се оказаха свързани с мрежа за пране на милиарди долари
от Mozo » Пет Ное 21, 2025 15:29 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 107 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Ное 21, 2025 15:29
-
-
-
Новите документи, свързани с Епстийн: Тръмп прекарал часове с Вирджиния Джуфре
от Mozo » Чет Ное 13, 2025 13:39 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 145 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Ное 13, 2025 13:39
-
-
- 1 Отговори
- 476 Преглеждания
-
Последно мнение от Montoya
Съб Юни 28, 2025 22:45
-
-
Иван Христанов: Някои от затворените обекти са свързани с хора с депутатски имунитет
от Mozo » Чет Апр 09, 2026 13:43 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 4 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Апр 09, 2026 13:43
-