Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Зелето топи килограми и повишава имунитета

Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

Зелето топи килограми и повишава имунитета

Мнение от Kotkata68 »

Изображение Бялото е богато на витамини от група В, броколите - на растителен белтък, а карфиолът - на калий

Една от най-популярните диети през последните години е зелевата. При нея се яде до припадък супа от зеле. Наистина този продукт е хранителен, полезен и нискокалоричен. Но видовете зеле са много и всяко от тях притежава ценни свойства, полезни както за фигурата, така и за здравето ни. Включвайте ги често в менюто си, ако искате да топите килограми и да повишите имунитета си.

Бяло
То е богато на витамини от група В, на С, U и на каротин. Съдържа пектинови вещества, нишесте и фибри. Стимулира отлично дейността на стомашно-чревния тракт, гони излишните течности, притежава обезболяващо и противовъзпалително действие.

Брюкселско
Съдържа фибри, желязо, фосфор, витамини от група В, С, А и е богато на калий, затова е подходящо за хора със сърдечно-съдови проблеми. Супата от брюкселско зеле има хранителната стойност на пилешки бульон.

Броколи
Източник е на витамините РР, К, U, бета-каротин и С, както и на минералите калий, калций, фосфор и желязо. Качеството на белтъка, който се съдържа в броколите, не отстъпва на животинския.

Карфиол
Този сорт зеле съдържа калий, желязо, мед, цинк, фосфор и витамините С, К и група В. Има нежна клетъчна структура и е подходящо за диети. Трябва да се вари само 3-4 мин.

Източник: chudesa.net
Прочетено: 144 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Зелето топи килограми и повишава имунитета

Мнение от Mozo »

Ям само от обикновеното бяло и лилавото зеле. Това карфиол, броколи и пр. са ми голяма гадост :хихикам се: .
Изображение
Аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола

Мнение от Ми_ми »

Карфиола го ям всякак - варен, паниран, суров, в туршия абе обожавам го :eat:

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Аватар
BURN5
Жител на Wonderful Life
Жител на Wonderful Life

Мнение от BURN5 »

Карфиол--само да не е паниран или подлаган на някаква термична обработка.
Броколи--никак !
Пресно зеле--готвено.
Кисело--само на сарми/малки, както ги правят в Асеновград, а огромни като юмруци на зидар/
:-$
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Други”