Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Хард диск за лаптоп
Хард диск за лаптоп
Питането ми е за лаптоп HP Compaq nx7300. Според Everest харда е SATA. Замислям да му сложа по-голям, но в магазините SATA e рядко срещан. Пък и към 500 GB не видях. Та на това животинче може ли да му се сложи SATAII или какво да търся?
Прочетено: 509 пъти
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Хард диск за лаптоп
Поддържа SATA II, но и аз не намерих хард, който да е 500Gb. Най-големият е 320. На твое място не бих се занимавал с глупости, защото разликата лежду SATA I и SATA II е точно никаква. Да, има разлика в скоростта на интерфейса, но самият хард не може да постигне тази скорост. Виж, ако си със SSD вече е друго. Вземай този и не се замисляй:
http://sky.bg/Details.aspx?ID=16952
Защо този ли? Защото е 7200 оборота с 16 Mb кеш
.
http://sky.bg/Details.aspx?ID=16952
Защо този ли? Защото е 7200 оборота с 16 Mb кеш

Благодаря, Мозо.
Още не съм решил, т.к. лаптопа не е мой, но в момента го използвам. И инвестицията ще е за неопределено време, та се чудя струва ли си риска
Още не съм решил, т.к. лаптопа не е мой, но в момента го използвам. И инвестицията ще е за неопределено време, та се чудя струва ли си риска
Темата отново е актуална
Сега видях, че вече се продават и SATA 3 дискове. Такъв диск върши ли ми работа, т.е. ще е съвместим ли с машина, която е със SATA
Сега видях, че вече се продават и SATA 3 дискове. Такъв диск върши ли ми работа, т.е. ще е съвместим ли с машина, която е със SATA
- Nibelung
- Философ с чук в ръка

Какво значи "машина, която е със САТА" ? САТА-контролер или САТА-диск ?Kpuc написа:Темата отново е актуална
Какъвто й е контролерът, на такава скорост ще работи новият диск. Само евентуално ще трябва да му нагласиш джъмпера.
Ний тука сички парле ву франсе

Не си взимай SATA 3. Ако ти се дават пари, дай за SSD. 
Sata диск. Не знам от къде да видя с какъв контролер е.Nibelung написа: Какво значи "машина, която е със САТА" ? САТА-контролер или САТА-диск ?
Какъвто й е контролерът, на такава скорост ще работи новият диск. Само евентуално ще трябва да му нагласиш джъмпера.
Аз видях, че са по-евтини, но се оказа, че съм гледал 3,5"beggginer написа:Не си взимай SATA 3. Ако ти се дават пари, дай за SSD.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Принципно няма проблем да си вземеш такъв, но при различните чипсети има различни несъвместимости. Просто трябва да се пробва. Никой не може да ти гарантира на 100% 

- Nibelung
- Философ с чук в ръка

Oсвен да работи на САТА1 - 150 МБ/с. теоретичен трансфер (който освен в РАЙД няма как да бъде постигнат, дори доближен), няма проблем.
Просто ако контролерът не приеме по-висок режим, може да не познае харда, и ще трябва да премести джъмпера.
Просто ако контролерът не приеме по-висок режим, може да не познае харда, и ще трябва да премести джъмпера.
Ний тука сички парле ву франсе

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с компакт диск
от ArchEnemy » Пет Яну 23, 2026 11:34 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 138 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Яну 23, 2026 23:58
-
-
-
Кубунту, лаптоп с външен монитор
от wannaBe » Вто Дек 02, 2025 15:59 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 8 Отговори
- 583 Преглеждания
-
Последно мнение от wannaBe
Сря Дек 03, 2025 16:00
-