Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

MX Linux - кое как е  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: MX Linux - кое как е

Мнение от Mozo »

За WinRar би трябвало автоматично да си го добавя, поне при мен така си става.

Изображение

MIME Type редакторът сигурно се стартира някъде от десен бутон върху някой файл. Баси и средите дето ги ползвате, където не може да се намери нещо толкова елементарно :sick:
Прочетено: 4528 пъти
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Ми то и при тебе във свойства на файла (на десния бутон на мишката) има "отвори със", но в контексното меню.

А пък ако нищо не знаеш и си инат, и някой ти казва "тука скачай", и аз няма да скоча там. Но ще питам само когато ножа опре до кокала, пак от инат.

П.П. ММММММ сега обърнах внимание, менюто ти изглежда много Уйнско. И след (за мене) много дълга и нежелана среща с Уйн (във изглед 11) - въобще не ми харесва, като ич не ме интересува кой от кой е крал, не ми харесва и това е.
Селски, Начо Селски.
Аватар
xUbuntu
Начинаещ

Мнение от xUbuntu »

Mozo написа: Пон Май 15, 2023 00:51За WinRar би трябвало автоматично да си го добавя, поне при мен така си става.
То за добавяне - добавя се. Ама после като го избереш точно както на shreenshot-а ти - отваря се един празен прозорец, в който вместо бутони с надписи има празни правоъгълници и толкова. И като деинсталираш WinRAR, пак си остава опцията "Open with WinRAR" в контекстното меню...

Иначе - да, наистина добре изглежда Dolphin-а, съвсем като нормален файлов мениджър :thumbright: Чак се изкушавам да сложа и една виртуалка с KDE и да го разцъкам, като имам време... Ако задържиш натиснат Shift-а и кликнеш "Move to Trash", изтрива ли физически файла, без да го мести в кошчето? На мен много ми хареса в Thunar, че има опция да се добави отделна точка "Delete" в контекстното меню и не се налага всеки път да се натиска Shift, като се изтрива файл (аз по принцип не ползвам кошчето).

А освен това открих един прекрасен файлов мениджър, с чудесно изпипан интерфейс и куп възможности - XFE File Manager. Но няма табове и най-досадното - като кликнеш върху селектиран текст (примерно име на файл при rename или върху пътя в address bar) с десен бутон, няма Cut, Copy и Paste...
Без Фашистбук от 27 Декември 1968 г. :mrgreen:
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

xUbuntu написа: Пон Май 15, 2023 05:23 Ако задържиш натиснат Shift-а и кликнеш "Move to Trash", изтрива ли физически файла, без да го мести в кошчето?
Да
xUbuntu написа: Пон Май 15, 2023 05:23 На мен много ми хареса в Thunar, че има опция да се добави отделна точка "Delete" в контекстното меню и не се налага всеки път да се натиска Shift, като се изтрива файл (аз по принцип не ползвам кошчето).
Да

От вертикалното меню (с трите черти) -> Configure -> Configure Dolphin -> Context Menu -> селектираш Delete.

Настройките на Dolphin се отварят и с клавишна комбинация - Ctrl + Schift + ,
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от ArchEnemy »

MIME едитора е в панела с настройките при XFCE но под името Default Applications:

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

бат-начо написа: Пон Май 15, 2023 01:21 Ми то и при тебе във свойства на файла (на десния бутон на мишката) има "отвори със", но в контексното меню.

А пък ако нищо не знаеш и си инат, и някой ти казва "тука скачай", и аз няма да скоча там. Но ще питам само когато ножа опре до кокала, пак от инат.

П.П. ММММММ сега обърнах внимание, менюто ти изглежда много Уйнско. И след (за мене) много дълга и нежелана среща с Уйн (във изглед 11) - въобще не ми харесва, като ич не ме интересува кой от кой е крал, не ми харесва и това е.
С малката разлика, че мога да си го направя както искам, също и ти :thumbright:
Изображение
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

Мнение от Fernando Sucre »

бат-начо написа: Пон Май 15, 2023 01:21 .....
:lol: И на мен така ми се случва. Като видя нещо „умно и ултраефективно“, популяризирано от други ОС, направо ми залепват релетата. Обикновено, обаче, виновниците са Ябълките.
Аватар
s197
Регистриран

Мнение от s197 »

Гледам тази версия стои на първо място в distrowatch от баая време. Мисля да го разцъкам от някоя флашка.
PS: Отказах се. Има някои дребни работи, които не ми харесват. Оставам си на ментата.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

s197 написа: Сря Юли 26, 2023 10:04 Гледам тази версия стои на първо място в distrowatch от баая време. Мисля да го разцъкам от някоя флашка.
PS: Отказах се. Има някои дребни работи, които не ми харесват. Оставам си на ментата.
Разцъкай и това.
Лично мнение - МХ бие Ментата няколко пъти, но не изглежда джиджано.
Селски, Начо Селски.
Аватар
s197
Регистриран

Мнение от s197 »

бат-начо написа: Пет Юли 28, 2023 18:17
s197 написа: Сря Юли 26, 2023 10:04 Гледам тази версия стои на първо място в distrowatch от баая време. Мисля да го разцъкам от някоя флашка.
Разцъкай и това.
Лично мнение - МХ бие Ментата няколко пъти, но не изглежда джиджано.
Не знам какво искаш да кажеш с това "бие", но няколко работи ме подразниха в MX-a и за това не го сложих. Ще видя и дебиана.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Какъв Debian, какви пет лева. Използвайте нормални ОС :съгласен:
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

:toothy10:

Приказката е на един колега...
"Дебиан се използва за сървъри! Ти сървър ползваш ли?! За какво ти е Дебиан тогава!"
По-малък от мене, пък роден баш на мойта дата, бивш военен а.к.а. неговото мнение е най-отгоре и всичко друго е редко ако (изберете къде да са ударенията ;) ).
Селски, Начо Селски.
Аватар
xUbuntu
Начинаещ

Мнение от xUbuntu »

Ъпдейтнах си Федората до 40-та версия. Хайде, че ми изтри направените промени в подредбата на фонетичната кирилица - преживях го. Вече съм гърмян заек, знам откъде да си ги възстановя. Обаче лентите ми с плъзгачи и в Старт меню, и в Thunar, и в Mousepad започнаха да се свиват (разширяват се само като ги посоча), което е доста дразнещо. А във файла:

Код за потвърждение: Избери целия код

/etc/environment
имам ред:

export GTK_OVERLAY_SCROLLING=0
Някаква идея как се оправя това?
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Виж това https://github.com/BunsenLabs/bunsen-co ... c-2.0.mine
При теб трябва да е в домашната папка, без мине-разширението. За гтк-3 си пише де е, в Бънсен е тъй https://github.com/BunsenLabs/bunsen-co ... .0/gtk.css
Селски, Начо Селски.
Аватар
xUbuntu
Начинаещ

Мнение от xUbuntu »

Папка с име "skel" имам само в "/etc/skel/". И в нея няма подпапка "gtk*".
Имам папка "/home/fedora/.config/gtk-3.0/", но като създам в нея файл с име "gtk.css" и съдържание:

.scrollbar, .scrollbar.vertical {
-GtkRange-stepper-size: 13;
-GtkScrollbar-has-backward-stepper: 1;
-GtkScrollbar-has-forward-stepper: 1;
}
и рестартирам, нищо не се променя, скролбаровете си стоят тесни.

Edit:
Опитах се да копирам файла "gtk.css" в "/usr/share/themes/Default/gtk-3.0/" - няма ефект.
Опитах се да добавя съдържанието му в съществуващия файл "/usr/share/themes/Default/xfce-notify-4.0/gtk.css" - пак нищо.
С командата "cat /etc/os-release" видях, че ползвам XFCE 4.0. Затова добавих горния код във файла "/usr/share/themes/Xfce-4.0/gtk-3.0/gtk.css" - отново нищо.

Промених съдържанието на файла "gtk.css" на:

style "scrollbar-steppers" {
  GtkRange::stepper-size = 13
  GtkScrollbar::stepper-size  = 13
  GtkScrollbar::has-backward-stepper = 1
  GtkScrollbar::has-forward-stepper = 1
}

class "GtkScrollbar" style "scrollbar-steppers"
и повторих изброените по-горе опити - пак нищо...
С което идеите ми се поизчерпиха. Други предложения къде да създам или редактирам "gtk.css"?

И да не съм чул повече някой да се подиграва как ъпдейтите на Windows всеки път повреждали по нещо! Windows поне работи без ъпдейти и без проблеми средно 10 години (все още използвам инсталационен Win 7 x64 от 2014-та при много от клиентите си и веднага след инсталиране забранявам ъпдейтите му). А тук - минат не минат няколко месеца и хоп - версията повече не се поддържа. А с новата - няколко часа главоболия, докато намеря начин да и заобикалям бъговете...
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”