Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Геймърски случайни неща

Светът на хардкор геймърите!
Нова тема Публикувай отговор
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Re: Геймърски случайни неща

Мнение от ArchEnemy »

Понеже нямам голям опит с походови стратегии имам няколко въпроса за Heroes of Might and Magic II:

Ако искам да добавя нови единици към армията на героя това може ли да стане без да връщам героя в замъка? Защото ако съм на другия край на картата ще е доста не удобно да го връщам до замъка всеки път когато имам нужда от нови попълнения.

Как да вида информация за даден противник преди да вляза в битка с него? Мога да кликна само с десния бутон върху него, но това дава само обща информация. Искам да мога да видя дали е по силен от моята армия преди да го нападна.

Как да направя единиците в армията ми по силни, че някои противници ми я разбиват за нула време?
Прочетено: 15991 пъти
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Носиш армия с други герои и ги предаваш на основния или ако имаш Wisdom на Expert и имаш късмет и да ти е дало магиите Town Portal, Town Gate или Dimension Door, използваш тях. Армия се дели като задържиш Shift и то те пита колко да прехвърлиш в съседното квадратче или в другия герой.

Информацията, която ти дава играта за героя е повече от достатъчна:
Few = 1-4
Several = 5-9
Pack = 10-19
Lots = 20-49
Horde = 50-99
Throng = 100-249
Swarm = 250-499
Zounds = 500-999
Legion = 1000+

Има и магия identify, но е напълно безсмислена.

Единиците ти могат да бъдат ъпгрейдвани в замъка, например в титановия замък от Mage, правиш Archmage. Абсолютно задължително е единиците от висок клас да са ъпгрейднати. Също така по възможност не влачи бавни единици с теб, защото първо, че действат късно в битка, второ, че ти скъсяват хода по картата (в блато е супер зле, за там ти трябва скилът Pathfinding). Винаги вземай скила Logistics и се оглеждай за ботуши по картата - удължават хода неимоверно.

Друго важно - гледай си расата. Различните раси развиват различни атрибути. Например магьосниците при вдигане на ниво най-често получават Spell Power и Knowledge, докато един Knight поручава предивмо Defence, а Barbarian между двете - Attack и Defence.

Всички тези неща ги има в менюъла на оригиналната игра. Имаш доста да четеш :thumbright:
Изображение
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от ArchEnemy »

Относно информацията за вражески единици ме интересува дали мога да получа информация за уменията им преди да ги атакувам, не за броя им?
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Единицита за всички са еднакви - с малко игра ги научаваш наизуст - колко са бързи, тоест кога действат в битка, какъв им е дифенсът, каква им е атаката и пр. В интернет можеш да намериш и специалните умения на някои единици, като например вкаменяване, парализа и пр.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Edit: добре че предвидливо предишния път съм си съхранил матрьошката от скриптове за подкарване на ETS2. Че ако не бях, мангото отиваше в коша директно. :lol: Ама пак не е нормално - да трябва матрьошка от скриптове, за да го подкараш в някоя игра... #-o

Тоя мангал (мангохуд) пак почна да ми лази по нервите. За нейтив линукс игра извън стийм не ще да работи. Тоест, трябва да избирам или между завиващ камион (1.46.2.20), но без мангала, или играта да е последна версия и мангалът да работи, но с камион, който отказва да завие с 40 км/ч и набиващ се в мантинелата на магистралата. #-o
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Имам GTA 5 в Стийм от години, а сега скапаният им лончър не признава това и се опитва да ме принуди да я платя втори път! :луд: Ши*ани боклуци, по-скоро ще я сваля кракната, но втори път няма да плащам за едно и също нещо! :луд: :луд:

От днес се връщам към добрата стара практика: пиратски игри! Очевидно никой разработчик на игри не заслужава уважението да му купиш продукта! Наред с дебилите от Рокшит Геймс, чехите на ETS2 с всяка версия се стараят да ти прецакат модовете, други пък ти казват, че покупката не гарантирала техн. поддръжка, за лай*яните истории на WarGaming няма да коментирам...
Затова един по-здрав с тази песен за всички разработчици на игри от всички държави!!!

Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Това е зарази лончъра на RockStar. Погледни в https://www.protondb.com/ за решение на проблема. Все пак играта не е правена за Proton и Linux.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Пет Юли 12, 2024 15:48 Това е зарази лончъра на RockStar. Погледни в https://www.protondb.com/ за решение на проблема. Все пак играта не е правена за Proton и Linux.
Там няма нищо. Единственото, което намерих във форума на Стийм, беше да се преинсталира лончърът. Преинсталирах го няколко пъти и продължава да ми иска пари за играта. Явно ще трябва да минаваме на кракната версия.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Па тя си бачка екстра :mrgreen:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Това беше най-честата причина за смъртта в CS 1.3 & 1.5. :toothy10: :toothy10: :toothy10:

Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Най-после успях да подкарам тази игра на едноядрена система. i7-12700F с едно ядро, но едно ядро така или иначе. :mrgreen: Голям кеф е да играеш без да крашва през 5 мин., защото не може да си разпредели ресурсите правилно на мултиядрена система! Интерфейсът на Бозичката (Боза 7) малко лагва, докато се разхождаш из директориите, но важното е, че играта върви прекрасно. Играх 4 чàса без нито един краш!!!
Като свърша с нея, почвам NFS Underground 1. Тези двете игри са правени за едноядрени процесори, а Underground 1 специално на мултиядрен процесор винаги крашва след състезанието Атлантика (където отключваш Форд Фокус) и не можеш да продължиш нататък.
По-нататък ще пробвам и една друга, правена за едноядрен процесор, която пък има проблем със звука и резолюцията на модерен хардуер: NFS 6 или по-известна като NFS Hot Pursuit 2.

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тоя пак включил Windows #-o #-o #-o

Код за потвърждение: Избери целия код

taskset -c 0 wine игра.exe
Нали си хакер и постоянно използваш команди? Цял Windows ще инсталира за една елементарна команда :booty:

А да си чувал за таск мениджъра на Windows, който, учудващо, присъства и при Wine?

Изображение
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Сря Ное 06, 2024 11:32 Тоя пак включил Windows #-o #-o #-o

Нали си хакер и постоянно използваш команди? Цял Windows ще инсталира за една елементарна команда :booty:

А да си чувал за таск мениджъра на Windows, който, учудващо, присъства и при Wine?

Изображение
Това съм го пробвал много пъти и под уиндоус, и под линукс (един приятел ми каза как преди време), но не върши работа - пак крашваше. Нямаше да прибягвам до виртуалка, ако работеше както трябва в линукс.
А да не говорим за простотията на виното, дето не ти позволява да си смениш копчетата, защото игнорира две от библиотеките, които са за това.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, то е много трудно да инсталираш dinput, нали :mrgreen:

Това ме лъжеш, че си го пробвал. Работи винаги и съм го пробвал все с игри, изискващи едно ядро.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Ето защо няма 3rd person опция в "Cyberpunk 2077". От гледна точка на враговете, да видят това сигурно е ужасяващо. :toothy10: :toothy10:

Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Всякакви игри”