Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Геймърски случайни неща
Re: Геймърски случайни неща
Понеже нямам голям опит с походови стратегии имам няколко въпроса за Heroes of Might and Magic II:
Ако искам да добавя нови единици към армията на героя това може ли да стане без да връщам героя в замъка? Защото ако съм на другия край на картата ще е доста не удобно да го връщам до замъка всеки път когато имам нужда от нови попълнения.
Как да вида информация за даден противник преди да вляза в битка с него? Мога да кликна само с десния бутон върху него, но това дава само обща информация. Искам да мога да видя дали е по силен от моята армия преди да го нападна.
Как да направя единиците в армията ми по силни, че някои противници ми я разбиват за нула време?
Прочетено: 15992 пъти
Ако искам да добавя нови единици към армията на героя това може ли да стане без да връщам героя в замъка? Защото ако съм на другия край на картата ще е доста не удобно да го връщам до замъка всеки път когато имам нужда от нови попълнения.
Как да вида информация за даден противник преди да вляза в битка с него? Мога да кликна само с десния бутон върху него, но това дава само обща информация. Искам да мога да видя дали е по силен от моята армия преди да го нападна.
Как да направя единиците в армията ми по силни, че някои противници ми я разбиват за нула време?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Носиш армия с други герои и ги предаваш на основния или ако имаш Wisdom на Expert и имаш късмет и да ти е дало магиите Town Portal, Town Gate или Dimension Door, използваш тях. Армия се дели като задържиш Shift и то те пита колко да прехвърлиш в съседното квадратче или в другия герой.
Информацията, която ти дава играта за героя е повече от достатъчна:
Few = 1-4
Several = 5-9
Pack = 10-19
Lots = 20-49
Horde = 50-99
Throng = 100-249
Swarm = 250-499
Zounds = 500-999
Legion = 1000+
Има и магия identify, но е напълно безсмислена.
Единиците ти могат да бъдат ъпгрейдвани в замъка, например в титановия замък от Mage, правиш Archmage. Абсолютно задължително е единиците от висок клас да са ъпгрейднати. Също така по възможност не влачи бавни единици с теб, защото първо, че действат късно в битка, второ, че ти скъсяват хода по картата (в блато е супер зле, за там ти трябва скилът Pathfinding). Винаги вземай скила Logistics и се оглеждай за ботуши по картата - удължават хода неимоверно.
Друго важно - гледай си расата. Различните раси развиват различни атрибути. Например магьосниците при вдигане на ниво най-често получават Spell Power и Knowledge, докато един Knight поручава предивмо Defence, а Barbarian между двете - Attack и Defence.
Всички тези неща ги има в менюъла на оригиналната игра. Имаш доста да четеш
Информацията, която ти дава играта за героя е повече от достатъчна:
Few = 1-4
Several = 5-9
Pack = 10-19
Lots = 20-49
Horde = 50-99
Throng = 100-249
Swarm = 250-499
Zounds = 500-999
Legion = 1000+
Има и магия identify, но е напълно безсмислена.
Единиците ти могат да бъдат ъпгрейдвани в замъка, например в титановия замък от Mage, правиш Archmage. Абсолютно задължително е единиците от висок клас да са ъпгрейднати. Също така по възможност не влачи бавни единици с теб, защото първо, че действат късно в битка, второ, че ти скъсяват хода по картата (в блато е супер зле, за там ти трябва скилът Pathfinding). Винаги вземай скила Logistics и се оглеждай за ботуши по картата - удължават хода неимоверно.
Друго важно - гледай си расата. Различните раси развиват различни атрибути. Например магьосниците при вдигане на ниво най-често получават Spell Power и Knowledge, докато един Knight поручава предивмо Defence, а Barbarian между двете - Attack и Defence.
Всички тези неща ги има в менюъла на оригиналната игра. Имаш доста да четеш

Относно информацията за вражески единици ме интересува дали мога да получа информация за уменията им преди да ги атакувам, не за броя им?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Единицита за всички са еднакви - с малко игра ги научаваш наизуст - колко са бързи, тоест кога действат в битка, какъв им е дифенсът, каква им е атаката и пр. В интернет можеш да намериш и специалните умения на някои единици, като например вкаменяване, парализа и пр.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Edit: добре че предвидливо предишния път съм си съхранил матрьошката от скриптове за подкарване на ETS2. Че ако не бях, мангото отиваше в коша директно.
Ама пак не е нормално - да трябва матрьошка от скриптове, за да го подкараш в някоя игра...
Тоя мангал (мангохуд) пак почна да ми лази по нервите. За нейтив линукс игра извън стийм не ще да работи. Тоест, трябва да избирам или между завиващ камион (1.46.2.20), но без мангала, или играта да е последна версия и мангалът да работи, но с камион, който отказва да завие с 40 км/ч и набиващ се в мантинелата на магистралата.
Тоя мангал (мангохуд) пак почна да ми лази по нервите. За нейтив линукс игра извън стийм не ще да работи. Тоест, трябва да избирам или между завиващ камион (1.46.2.20), но без мангала, или играта да е последна версия и мангалът да работи, но с камион, който отказва да завие с 40 км/ч и набиващ се в мантинелата на магистралата.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Имам GTA 5 в Стийм от години, а сега скапаният им лончър не признава това и се опитва да ме принуди да я платя втори път!
Ши*ани боклуци, по-скоро ще я сваля кракната, но втори път няма да плащам за едно и също нещо!

От днес се връщам към добрата стара практика: пиратски игри! Очевидно никой разработчик на игри не заслужава уважението да му купиш продукта! Наред с дебилите от Рокшит Геймс, чехите на ETS2 с всяка версия се стараят да ти прецакат модовете, други пък ти казват, че покупката не гарантирала техн. поддръжка, за лай*яните истории на WarGaming няма да коментирам...
Затова един по-здрав с тази песен за всички разработчици на игри от всички държави!!!
От днес се връщам към добрата стара практика: пиратски игри! Очевидно никой разработчик на игри не заслужава уважението да му купиш продукта! Наред с дебилите от Рокшит Геймс, чехите на ETS2 с всяка версия се стараят да ти прецакат модовете, други пък ти казват, че покупката не гарантирала техн. поддръжка, за лай*яните истории на WarGaming няма да коментирам...
Затова един по-здрав с тази песен за всички разработчици на игри от всички държави!!!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Това е зарази лончъра на RockStar. Погледни в https://www.protondb.com/ за решение на проблема. Все пак играта не е правена за Proton и Linux.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Там няма нищо. Единственото, което намерих във форума на Стийм, беше да се преинсталира лончърът. Преинсталирах го няколко пъти и продължава да ми иска пари за играта. Явно ще трябва да минаваме на кракната версия.Mozo написа: Пет Юли 12, 2024 15:48 Това е зарази лончъра на RockStar. Погледни в https://www.protondb.com/ за решение на проблема. Все пак играта не е правена за Proton и Linux.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Това беше най-честата причина за смъртта в CS 1.3 & 1.5.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Най-после успях да подкарам тази игра на едноядрена система. i7-12700F с едно ядро, но едно ядро така или иначе.
Голям кеф е да играеш без да крашва през 5 мин., защото не може да си разпредели ресурсите правилно на мултиядрена система! Интерфейсът на Бозичката (Боза 7) малко лагва, докато се разхождаш из директориите, но важното е, че играта върви прекрасно. Играх 4 чàса без нито един краш!!!
Като свърша с нея, почвам NFS Underground 1. Тези двете игри са правени за едноядрени процесори, а Underground 1 специално на мултиядрен процесор винаги крашва след състезанието Атлантика (където отключваш Форд Фокус) и не можеш да продължиш нататък.
По-нататък ще пробвам и една друга, правена за едноядрен процесор, която пък има проблем със звука и резолюцията на модерен хардуер: NFS 6 или по-известна като NFS Hot Pursuit 2.

Като свърша с нея, почвам NFS Underground 1. Тези двете игри са правени за едноядрени процесори, а Underground 1 специално на мултиядрен процесор винаги крашва след състезанието Атлантика (където отключваш Форд Фокус) и не можеш да продължиш нататък.
По-нататък ще пробвам и една друга, правена за едноядрен процесор, която пък има проблем със звука и резолюцията на модерен хардуер: NFS 6 или по-известна като NFS Hot Pursuit 2.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Тоя пак включил Windows
Нали си хакер и постоянно използваш команди? Цял Windows ще инсталира за една елементарна команда 
А да си чувал за таск мениджъра на Windows, който, учудващо, присъства и при Wine?

Код за потвърждение: Избери целия код
taskset -c 0 wine игра.exeА да си чувал за таск мениджъра на Windows, който, учудващо, присъства и при Wine?

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Това съм го пробвал много пъти и под уиндоус, и под линукс (един приятел ми каза как преди време), но не върши работа - пак крашваше. Нямаше да прибягвам до виртуалка, ако работеше както трябва в линукс.Mozo написа: Сря Ное 06, 2024 11:32 Тоя пак включил Windows![]()
![]()
![]()
Нали си хакер и постоянно използваш команди? Цял Windows ще инсталира за една елементарна командаКод за потвърждение: Избери целия код
taskset -c 0 wine игра.exe
А да си чувал за таск мениджъра на Windows, който, учудващо, присъства и при Wine?
![]()
А да не говорим за простотията на виното, дето не ти позволява да си смениш копчетата, защото игнорира две от библиотеките, които са за това.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Е, то е много трудно да инсталираш dinput, нали
Това ме лъжеш, че си го пробвал. Работи винаги и съм го пробвал все с игри, изискващи едно ядро.
Код за потвърждение: Избери целия код
taskset -c 0 wine игра.exe
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Ето защо няма 3rd person опция в "Cyberpunk 2077". От гледна точка на враговете, да видят това сигурно е ужасяващо.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Гюров към Радев: Не сме случайни - протестите ни доведоха. Не позволявайте законът да се движи по телефона (Видео)
от Mozo » Пет Май 08, 2026 13:25 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 3 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Май 08, 2026 13:25
-
-
-
5 неща, за които лъжем личния си лекар (а не трябва)
от Mozo » Сря Окт 08, 2025 12:01 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 177 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Окт 08, 2025 12:01
-
-
-
5 изненадващи неща, които да не съхраняваме на плота в банята
от Mozo » Чет Окт 09, 2025 13:35 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 200 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Чет Окт 09, 2025 15:15
-
-
-
Емил Дечев: В архива на Петьо Еврото има смущаващи неща
от Mozo » Вто Апр 07, 2026 12:48 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 12 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Апр 07, 2026 12:48
-
-
-
Хората да помогнат срещу инфлацията, да се откажат от скъпите неща, помоли вицепремиерът Пеканов
от Mozo » Пет Май 29, 2026 12:29 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 7 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Май 29, 2026 12:29
-