Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Zeroadhesion

Re: Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми

Мнение от Zeroadhesion »

бат-начо написа: Нед Авг 17, 2025 21:11 Мозо ти го каза - дървено е. И от мен - по-дървено (засега) е и от LXDE. Но пък има опции дето ги няма (и няма да ги има никога) в LXDE.
От теб зависи да не е дървено.
Прочетено: 41036 пъти
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Той толкова време си е прекопавал и торил градинката, и 100 години си е подрязвал храстите, че вече го може и със затворени очи и вързани ръце, и сега го караш да почне всичко със прясно засадени храсти на няква бедна почва... По-скоро ще направи вуду магия "за здраве" на тия "дето са му любимци". :toothy10:
Селски, Начо Селски.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Аз не го карам нищо, само посочвам възможни варианти. :)
Някои са по-приключенски настроени, други си търсят старото цял живот.
Дори сега ме сърбят ръчичките и ще сложа на една виртуалка с Arch + Hyprland.
Хората го хвалят, следователно - ако работи за мен, защо да не се движим напред към прогреса? :toothy10:

Така или иначе автоматизацията в скриптове винаги е по-ефективна от това да си зависим от даден файлов мениджър да ти поддържа желаното ниво на работен процес... ние сме в света на динамично развиващи се технологии и не трябва добиваме обвързващи навици - трябва да създаваме решения.

Сега да очаквам ли да кажете: "Ти къде ме върна 40 години назад, да ме караш да пиша скриптове."
;) ;) Open your mind, все пак ползваме Open source :)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Zeroadhesion написа: Нед Авг 17, 2025 20:43 LXQt приема нови потребители :lol:
Вече пробвах, не боли - embrace the basics :toothy10:
Там си има опция при idle да активирам собствен скрипт.
Също така pcmanfm го няма този проблем.
Работи си като нормалните файлови мениджъри.
Същият си е от години, когато беше gtk2 под lxde - solid!
Е, аз мога да си инсталирам pcmanfm и при KDE, но не може да стъпи и на малкия пръст на Dolphin. А за използвам LXQt ми е невъзможно. След KDE всичко ми се струва леш. Дори на морето едвам издаяних със Cinnamon :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Знам, братле, просто исках да изтъкна, че може неща в които KDE фейлва и това е комично. :mrgreen:
Но това е феномена на високите очаквания.
Затова е хубаво да има нови проекти, затова е хубаво човек да има избор и затова имаме.
И няма смисъл да се обожествява даден проект - ако вече не ти среща нуждите, има нови проекти.
Може да се пробва, да се тества. Само желание да има.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Така е, но аз съм пробвал, тествал, като Dolphin няма. Жалкото е, че сега този тъпак ще го развали тотално :sick:
Изображение
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Пак казвам - в света на динамично развиващите се технологии, в света на отворените проекти не трябва да добиваме обвързващи навици и да обожествяваме даден проект. Аз съм готов утре да сменя Arch със Slackware-current примерно и освен, че няма да ми пука, ще ми е интересно да го настроя.
Все пак говорим просто за работна среда - човекът се различава от животните, защото има способността да променя заобикалящата го среда, според неговите нужди.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

За приспособяване, ще се приспособя, но ще се мъча, а аз не искам, не съм мазохист. Докато мога, ще го ползвам, после отивам да се мъча доживот и така. Просто гледам да скъся периода на мъчение, в което няма нищо лошо, защото все пак става въпрос за мен :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Zeroadhesion написа: Пон Авг 18, 2025 01:07 Все пак говорим просто за работна среда - човекът се различава от животните, защото има способността да променя заобикалящата го среда, според неговите нужди.
Проблемът тук е, може никоя алтернатива да не ти пасва на нуждите на 100% или даже на 80%
А не всеки потребител можже да форкне примерно Dolphin и да го поддържа както на него му харесва.
Всъщност не те оспорвам, а само допълвам, че способността да променя заобикалящата го среда
на човека може и да има лимити и тогава остава само да свие рамене.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mozo написа: Нед Авг 17, 2025 11:45 @bvbfan, този PKGBUILD работи, премахва тази глупост, но няма никакво избиране на папка при връщане назад или нагоре, просто нищо - нито подчертано, нито селектирано. Може ли да го погледнеш пак, извинявай :???:
@bvbfan, аз пак да помоля, че може да си пропуснал :oops:
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Mozo написа: Вто Авг 19, 2025 11:22
Mozo написа: Нед Авг 17, 2025 11:45 @bvbfan, този PKGBUILD работи, премахва тази глупост, но няма никакво избиране на папка при връщане назад или нагоре, просто нищо - нито подчертано, нито селектирано. Може ли да го погледнеш пак, извинявай :???:
@bvbfan, аз пак да помоля, че може да си пропуснал :oops:
Ами нз при мен работи, точно затова ти го направих. Погледнах, натискаш да влизнеш в папка и като се върнеш папката е селектирана. Компилира се нов пакет, инсталира ли се?
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, компилира се и се инсталира без проблем, току-що опитах пак, но не става. Имам едно съмнение, ти ще кажеш дали съм прав - имам една игра, която е с Denuvo на споделен акаунт и ме редупредиха да не ъпдейтвам. Може да се получава някаква несъвместимост, защото Dolphin е нов, а другите пакети са стари. Гледам да я превъртя възможно най-бързо, но със сигурност ще е поне седмица. На Linux съм почти сигурен, че няма проблем да ъпдейтвам (при Windows е абсолютно забранено, играта веднага се деактивира), но не искам да рискувам, че съм доста напред.

Друго също ми е интересно - това селектиране тези наистина ли смятат да остане така?
Изображение

Това е убер грозно, не знам какво им стана на тези хора :sad:

А виж колко хубаво си беше...
Изображение
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Mozo написа: Чет Авг 21, 2025 03:11 Може да се получава някаква несъвместимост, защото Dolphin е нов, а другите пакети са стари.
Не, трябва да работи, направи видео да видя.
Mozo написа: Чет Авг 21, 2025 03:11 Друго също ми е интересно - това селектиране тези наистина ли смятат да остане така?
Да, това е новият дизайн.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Заповядай :)

https://dox.abv.bg/download?id=9bbd22b4a4
bvbfan написа: Чет Авг 21, 2025 08:18
Да, това е новият дизайн.
Направо страхотно :sick: :sick: :sick: Пуснах тема в kde дискъс и ги питам що е толкова грозно и дразнещо и ме баннаха :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Mozo написа: Чет Авг 21, 2025 11:17 Заповядай :)

https://dox.abv.bg/download?id=9bbd22b4a4
Като повторих твоите стъпки - има бъг. Аз ползвах backspace или другият бутон на мишката (защото това, което махнах е точно като мърдаш мишката), изглежда нещата са още по-трудни
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”