Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

[info] Firefox, Waterfox - 90° ъгли на адресната лента и табовете

feed Новини и полезни съвети, свързани с Интернет.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: [info] Firefox, Waterfox - 90° ъгли на адресната лента и табовете

Мнение от Mozo »

Така де, а беше на Waterfox, щото нямало проблеми :lol: :lol: :lol:
Прочетено: 3203 пъти
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Съб Авг 30, 2025 23:17 Така де, а беше на Waterfox, щото нямало проблеми :lol: :lol: :lol:
В Waterfox това е единственият проблем, за разлика от огнената лисица, където вечно нещо са счупили или променили, за да не може да се използва - ти сам каза, че прекарваш цял ден в оправяне на бакиите им след голям ъпдейт. Докато аз, въпреки описаните проблеми, не оправям нищо, само къстъмизирам.

А знаеш ли коя е най-голямата ирония с Лисицата? Че голяма част от девелъпърите на добавки, като ги питам как си разработват добавките, когато лисицата не дава да се инсталира неподписана добавка, повечето отговарят, че използват или Waterfox, или Firefox ESR. Тук-таме се намира по някой я с Librewolf, я с мулвад браузър или нещо друго, което е форк на огнената лисица, а има и единици, които са си компилирали FF от сорс, където са махнали ограничението за неподписана добавка. Защото в debugging addons не винаги можеш да хванеш някой проблем с добавката, понякога се налага реална инсталация. Именно реалната инсталация на DSR ми показа къде гличваше, за да оправя проблема и да пусна добавката възродена и подобрена.

Нито един дев обаче не използва Firefox release channel, за да си разработва добавките. :lol:
Това, което някога беше символ на интернет свободата, сега се е превърнало в еквивалент на майкрософт с принудителните ъпдейти (наред с други неща) и са стигнали дотам да карат хората да използват форкове, за да създават добавки! #-o Което ми напомня на историята с майкрософт - докарали са юзърите дотам да ползват софтуер от трети страни за елементарни неща, като настройки и добавяне на изключения в стената. Абсолютно същата история е и с Mozilla FF вече.

Те и Thunderbird прее*аха тотално и затова не съм го ъпдейтвал от не знам колко време вече (държа го на версия 128.7.0 ESR), че ме е страх какъв bloatware боклук ще ми пробутат с новата версия, където и профилите ми няма да помни. След версия 125 по незнайни причини напълно забрави и профилите ми, и адресната книга и до ден днешен се опитвам да я възстановя, защото беше изтрило всички имейл адреси и оставило само празни контакти с имена без имейл адреси. #-o Олигофрения пълна!
Сега тъкмо чета за някакъв форк Betterbird и явно ще и мейл клиента ще сменям, поне съдейки по описанието за Betterbird. :lol:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Валсо написа: Нед Авг 31, 2025 01:14 Докато аз, въпреки описаните проблеми, не оправям нищо, само къстъмизирам.
Така де, ти не оправяш нищо, просто спираш да ъпдейтваш. Това и аз го мога и няма да оправям нищо, но не искам. Искам си съвременен браузър, с актуална версия :thumbright:
Изображение
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

С браузерите точно е доста опасно относно пачовете за сигурност, та винаги последна версия поне за него и минимално заържане. Waterfox си има проблеми по този параграф по потразбиране
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Нед Авг 31, 2025 13:27 Така де, ти не оправяш нищо, просто спираш да ъпдейтваш. Това и аз го мога и няма да оправям нищо, но не искам. Искам си съвременен браузър, с актуална версия :thumbright:
Ми някои държим повече да ни работят къстъмизациите, отколкото на "сигурността", с която всички браузъри те държат под техен контрол и послушание.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Така де, няма разлика в това отношение между FF и WF, а ти точно затова рекламираше WF. Сам си противоречиш :)
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Не е противоречие. Waterfox си остава най-променяемият браузър. Това, че в някаква версия са се появили бъгове, които спират или развалят къстомизацията не означава, че е постоянно, както при FF. С повечето големи ъпдейти WF връща опции, докато FF ги премахва. :lol:
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Интернет свят”