Да се похваля, че 99% от земята, която обработвам, съм я частично подготвила. Остана само мястото с патладжана, но още има и ще изчакам до последно.
Както писах и по нагоре - първо премахнах (изкорених разните му чушки, домати и тиквички + единствения корен краставица

) После нахвърлях от дадената ми от съседа окосена трева. Бях я сложила да поизсъхте. Ръснах амониева селитра за по-бързо да се разложи, отгоре дървестна пепел, върху нея овча тор и завърших с пръста, която съм снимала в горния пост.
Сега с радост приемам дъжда, дано и утре повали още. Та тогава ще мина към обръщане. Преди това ще ръсна троен супер фосфат и смятам освен за повдигнатите лехи да не ползвам бел и дълбоко копане. Ще пусна само фрезата (тя е малка, не повече от 5-6 см. са й резците), колкото да обърка петорния "сандвич" който направих с наредените едно върху друго неща. Дано пообогати малко земята. Изтощена е защото майка ми десетилетия я е ползвала без никакво подхранване, освен на растенията с малко амониева селитра в началото. Само "леглата" с права лопата, но не повече от половината лопата в почвата. Повече никакво дълбоко копане. Първо казват, че вече не трябвало да се прави така, както едно време и второ - много ме уморява.
Чакам
@elementaryos, демек де ОС да сподели той как си подготвя неговата градина. Сигурно знае много повече неща и ще мога да крадна някой пиниз от него