Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Геймърски случайни неща

Светът на хардкор геймърите!
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Re: Геймърски случайни неща

Мнение от Валсо »

Хванах цаката на МЕ Андромеда как се играе! Това трябва да го почваш минимум два пъти отначало, след като си го превъртял. Като я превъртиш първия път, почваш отначало с "NEW GAME +", което ти запазва героя, инвентара (вкл. и кредитите), нивàта и уменията на героя. Отначало започват единствено нивàта на Нексус, мисиите и AVP точките. По този начин с ресурсите от предишната сесия продължаваш в новата и можеш да си отключиш всички "Advanced" нива на брони и оръжия. Аз започнах да си произвеждам Remnant Armor sets, вече съм на предпоследното ниво на Advanced Remnant Armor с профил Sentinel (level 6) и... това ми е "чийтът" за почти безсмъртие в играта. Като си избереш Cora + още някой съотборник, който възстановява/бууства щитовете, онея гигантски Remnant роботи с размерите на сграда нямат шанс, защото щитовете ти се възстановяват по-бързо, отколкото то може да ги източи. Отделно и всички пасивни умения на "Tech" съм ги вдигнал на макс, така че и героят ти сам си пълни щитовете. Единствено трябва да внимаваш за Life Support на Voeld, но във всички случаи Remnant Armor прави битките много по-лесни.
Прочетено: 15997 пъти
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Btw, Виното го оправих и вече не се налага да му задавам път до префикса, игрите пак се пускат с $ wine game.exe. Оказа се, че някога някъде в миналото по незнайна причина в ~/.bashrc съм сложил export WINEPREFIX=~/.wine и оттам системата се обърква, макар и .wine да е само символна връзка. Като махнах този експорт, Виното вече си се пуска както трябва.
Обаче за DXVK си остава загадка защо трябва да му задавам път до конф файла, иначе не ще да го чете, ако пусна играта чрез .desktop файл.

А и друго нещо открих - CachyOS са си пуснали тяхна версия на Протон, с която игрите (особено "Титан Куест 2") вървят значително по-добре, отколкото с DXVK на doijitsun или с Протона на Валве. То само като видиш, че самите библиотеки на CachyProton са с по няколко мегабайта по-големи от библиотеките на другите две, които споменах, става ясно, че се работи активно по това нещо, а не просто колкото да отбият номера.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Те с това са известни, че правят оптимизациЙ.
Изображение
Аватар
Ripeng
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Ripeng »

ще го сложа това CachyOs само за да видя дали наистина е толкова хубаво, колкото го описват

нещо ми лагват анимациите на прозорците в live режим ама като имам време ще го иснталирам на bare metal
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ами, по-скоро в тестове, иначе реално - едва ли.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Някакъв руснак изтърси, че тази игра не била направена да върви на RTX 3000.
:toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:

И аз не се стърпях:
"Только в твоих Виндовс!". :lol: :lol: :evil4:
+
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Само така, на Windows потребителите винаги трябва да им се набива канчето :съгласен:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

След 10-ина различни опита да превъртя KOA Re-Reckoning, най-после разбрах как се играе Fatesworn DLC-то и съм почти сигурен, че ще мога да я превъртя. Даже стигнах и максималното ниво, на което играта спира да ти дава опит от убити врагове. За опит от куестове не знам дали дава, защото останаха 3-4 дълги куеста и докато ги приключа, може да минат няколко дни.

За да може да се играе както трябва, уменията трябва да се вдигат на макс в този ред:

Изображение

А за да се оцелее срещу Niskaru, вкл. и срещу Chaos Niskaru, трябва warrior build с дебела броня. В противен случай, като стигнеш последното DLC ("Fatesworn"), ще мреш като куче, защото Niskaru са изцяло Physical Damage чудовища и с броня под 1000 (магьосник, крадец) абсурд да оцелееш.

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Със сигурност има начин да оцелееш като магьосник. Има едно нещо, за което разработчиците на игри се грижат и то се казва баланс :thumbright:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Съб Дек 13, 2025 13:51 Със сигурност има начин да оцелееш като магьосник. Има едно нещо, за което разработчиците на игри се грижат и то се казва баланс :thumbright:
В онлайн игрите има баланс. В KOA има баланс, но само допреди да стигнеш до Fatesworn DLC-то. Допреди това DLC, ако си магьосник, няма кой и какво да ти се опре - събираш трупове на купове. Обаче Нискару атакуват на групи, често пъти в гръб и с изключение на Niskaru Tyrant, всичките са с изцяло физическа атака. Когато ги стигнеш, бронята на магьосника, понеже е cloth (а не plate), обикновено е не повече от 900 - почти двойно по-малко от това, което трябва да е. Освен това магьосникът разчита единствено на elemental resistance, докато warrior има и това, и physical damage resistance, вкл. и melee damage deflection back to the attacker.
Крадецът има някакъв шанс, макар и не много по-голям от магьосника, защото неговата броня е кожа.
Преди да напиша предния пост тъкмо бях докарал бронята на warrior-а до над 2000 точки. При тази броня няма Нискару, което да може да ми направи нещо. Досега най-много са ми вземали 50 кръв преко сили, които се възстановяват адски бързо. Но за да го постигна това, трябваше не само gems, които дават +30 - +40% броня, но и сериозно наблягане на трите вида "block efficiency".
Последното ми творение беше щит с 68% elemental, melee & range block efficiency, заедно с + 40% armor bonus.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Значи би трябвало да пуснат пач и да го оправят, не знам...
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Едва ли. Последното DLC "Fatesworn" е от 2021 г., щом 4 години по-късно все още няма пач, явно няма и да има.
Единствено някакъв шанс за магьосника има, ако си развие Blacksmithing на макс и започне сам да си прави дрехите, като набляга на armor gems & phys. damage resistance. Но дори и тогава няма гаранция, защото сокетите започват да се появяват по дрехите, когато стигнеш 40-то ниво на героя, а ти с Нискару ще се занимаваш още на 18-20-то ниво. Понеже повечето Нискару са създадени от магия, са и имунизирани към почти всички видове такива. Понякога Ice магията им действа, но не винаги. Така че на 18-20-то ниво ти остава да ги биеш с физическа атака, където пак опираме до warrior build, или в КРАЕН случай - да ги биеш със Шакрами, защото те имат доста силна физическа атака, въпреки че се водят sorcery weapons.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Тия от Валве съвсем са оте*али разработката на Протон! Уж ъпдейтват нещо, ама какво точно ъпдейтват - никой не знае. Гейминг пърформанс със сигурност не е! #-o

След последния ъпдейт на "Titan Quest 2", "микрозаекванията" на графиката и на звука изчезнаха, когато играя с моето Вино. Играя с най-високите настройки, които играта предлага и лети с точно 60 кадъра (заради V-Sync ON). Докато с Протон 10 и Експериментал, с 300 зора стига 28 кадъра на най-ниските настройки! :toothy10: #-o :banghead: :banghead:
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Усещам как торентите ще вземат нов пик - и не само у нас. :lol:
GOG & Steam се надпреварват кой по-скъпо да пусне 10-15-годишни игри с размери до 4.3 ГБ, докато 110-гигабайтовата Форца 5 е почти на същата цена и с много повече съдържание. #-o
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Явно ще си остана на Вино 10.5 още дълги години, защото всичко след тази версия е мазало и се чупи яко:

Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Всякакви игри”