Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Играете ли нещо в момента?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Играете ли нещо в момента?
Доста зле, жалко.Mozo написа: Нед Дек 28, 2025 00:53 Пускам Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Нея пък въобще не я хвалят, представям си![]()
![]()
![]()
Ще си пусна малко Commandos: Behind Enemy Lines, да си припомня какво беше на толкова архаична версия. Едва ли ще я превъртам, ама нищо не се знае

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Тогава играй Делта Форс. По-архаично от това няма накъде.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Точно тази първа версия не съм играл, играта е екстремно трудна, едва на девето ниво съм, направо е ужасноMozo написа: Пон Дек 29, 2025 00:55 Ще си пусна малко Commandos: Behind Enemy Lines, да си припомня какво беше на толкова архаична версия. Едва ли ще я превъртам, ама нищо не се знае![]()
![]()
![]()
Всичките съм ги превъртал, а и жанрово нямат нищо общо

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Превъртях я, много сложна игра, 20 нива, направо ми изкараха джигера. И да съм я и грал навремето, не помня нищо от нивата, въпреки че играта мие доста позната. Продължавам с експенжъна Commandos: Beyond the Call of Duty. Тук поне нивата са 8, но не знам колко ще са сложни.Mozo написа: Пон Дек 29, 2025 00:55 Ще си пусна малко Commandos: Behind Enemy Lines, да си припомня какво беше на толкова архаична версия. Едва ли ще я превъртам, ама нищо не се знае![]()
![]()
![]()

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
С nvidia 580.119.02 TQ2 върви много мазно, по-добре, отколкото в уйндоус.
Това е на средни настройки, ще пробвам на високи и на епик, може пък тези да са ги оправили най-после.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Гига сложни са, стръгълвам на трето, направо не се играе
Нали нищо не вървеше с тоя драйвърВалсо написа: Сря Яну 28, 2026 19:24 С nvidia 580.119.02 TQ2 върви много мазно, по-добре, отколкото в уйндоус.Това е на средни настройки, ще пробвам на високи и на епик, може пък тези да са ги оправили най-после.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Имах предвид DX12 игрите с Виното, вкл. и с инсталирано на чисто и без моята конфигурация за него. DX11 и надолу си вървят на всякакво Вино и с всякакъв драйвър.
TQ2 и Hitman III (DX12 версията) не искат да тръгват във Виното с този драйвър. Hitman не го играя, но понякога го ползвам за тестове и сравнения.
В стийм с Протон 10.3 играта върви много мазно, даже оправиха един глич, който караше билдването на шейдърите да тръгва с 3 мин. закъснение, след като си цъкнал бутона "Пускане". С Протон Експериментал обаче забравяш, че тази игра изобщо съществува.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

С последния драйвър и с последен Wine ми вървят DX12 игрите. Не знам що така става при теб
Ма нищо де, нали вървят с Proton 

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Да, ама сега чак. Откакто Titan Quest 2 излезе Август 2025, с Протон вървеше мегазле, докато с моите къстъмизации във Виното вървеше толкова мазно, колкото сега върви с Протон 10.3.Mozo написа: Чет Яну 29, 2026 00:13 С последния драйвър и с последен Wine ми вървят DX12 игрите. Не знам що така става при тебМа нищо де, нали вървят с Proton
![]()
А след ъпдейта не знам какво му стана на Виното, дори и след като заличих всяка следа от него в системата (поне тези, за които знам, де) и после го инсталирах наново и на чисто, но като опитам да пусна TQ2 или друга DX12 игра, само мрънка, че системата ми не поддържала DX12. Пробвах да задам съвместимост за Windows 11, както съобщението препоръчва, но пак мрънка за същото. А това е странно, защото допреди пълния системен ъпгрейд цъках TQ2 без никакъв проблем във Виното, което и тогава, и сега още си е версия 10.5. В префикса инсталирах всички DX-ове, за които се сетих, всички фреймуъркове и redists и не ще и не ще.
А този TQ2 не спира да ме изумява - с всеки нов герой се появява и нов бъг. Досега имах сигурно 12 героя (повечето от които ги изтрих накрая), но такъв бъг не бях виждал още - влизам в арена (сингъл плеър) да бия бос на бис и умението за енергийна бариера се изключва. Дори и след като ги изтрепах сите и се върнах в градчето, умението си остана забранено и не мога да го ползвам.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Е, играта е в разбаротка, нормално.Валсо написа: Чет Яну 29, 2026 02:27 А този TQ2 не спира да ме изумява - с всеки нов герой се появява и нов бъг.
Това винаги означава, че не е инсталиран VKD3D на системно ниво в префикса. Не да мяташ библиотеки насам, натам, а да го инсталираш:
Код за потвърждение: Избери целия код
winetricks vkd3d
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
С wine 10.5 изкарах сигурно година и половина и зат'ва време (преди ъпгрейда) нито един път не видях такова съобщение, а vkd3d никога не е бил инсталиран в префикса и въпреки това TQ2 си вървеше с локалните steam-cachyos-vkd3d библиотеки. Беше инсталиран единствено в самата ОС, в префикса го нямаше.Mozo написа: Чет Яну 29, 2026 11:05 Това винаги означава, че не е инсталиран VKD3D на системно ниво в префикса
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ето, че ти намерих проблема от първия път. Инсталирай VKD3D, начинът на работа на множество компоненти се променя и понякога е необходимо да се промени и начинът на работа. Не мисля, че една елементарна команда, която се изпълнява за под 3 секунди с все инсталацията на VKD3D, би ти представлявала някакъв проблем. Още повече, че винаги е по-добре VKD3D (а и не само той) да е инсталиран глобално вместо да се мятат библиотеки насам натам.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Част от библиотеките, които "подмятам" насам-натам, са взети от Протон 10 на Стийм, други са от CachyOS. Няма друг начин да ги ползвам, освен с "подмятане".Mozo написа: Чет Яну 29, 2026 15:07 Ето, че ти намерих проблема от първия път. Инсталирай VKD3D, начинът на работа на множество компоненти се променя и понякога е необходимо да се промени и начинът на работа. Не мисля, че една елементарна команда, която се изпълнява за под 3 секунди с все инсталацията на VKD3D, би ти представлявала някакъв проблем. Още повече, че винаги е по-добре VKD3D (а и не само той) да е инсталиран глобално вместо да се мятат библиотеки насам натам.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Напротив, ти си инсталираш VKD3D (или друг компонент), за да се създадат правилните регистри, а след това, когато сложиш библиотеката при екзето, ще се ползва твоята версия, а не тази от system32 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Какви са наемите в София и какво се търси в момента
от Mozo » Сря Авг 27, 2025 14:13 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 745 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Авг 27, 2025 14:13
-
-
-
Тройното убийство в Петрохан - какво се знае до момента
от Mozo » Сря Фев 04, 2026 12:17 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 46 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Фев 04, 2026 12:17
-
-
-
Кои са четирите ключови повратни момента за мозъка с напредване на възрастта
от Mozo » Пон Дек 08, 2025 14:07 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 156 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Дек 08, 2025 14:07
-
-
-
Димо Алексиев след присъдата: За момента съм "персона нон грата“
от Mozo » Пон Авг 04, 2025 12:50 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 613 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Авг 04, 2025 12:50
-
-
-
В момента г-н Сарафов е в ролята на клошар, който харчи 1 млрд. лв. на година за прокуратурата
от Mozo » Пет Окт 03, 2025 11:47 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 194 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Окт 03, 2025 11:47
-