Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Играете ли нещо в момента?

Светът на хардкор геймърите!
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Играете ли нещо в момента?

Мнение от Mozo »

И ходиш на райдове с ботове :lol: :lol: :lol:
Прочетено: 123658 пъти
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mozo написа: Нед Дек 28, 2025 00:53 Пускам Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Нея пък въобще не я хвалят, представям си :lol: :lol: :lol:
Доста зле, жалко.

Ще си пусна малко Commandos: Behind Enemy Lines, да си припомня какво беше на толкова архаична версия. Едва ли ще я превъртам, ама нищо не се знае :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Пон Дек 29, 2025 00:55 архаична версия
Тогава играй Делта Форс. По-архаично от това няма накъде. :lol:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mozo написа: Пон Дек 29, 2025 00:55 Ще си пусна малко Commandos: Behind Enemy Lines, да си припомня какво беше на толкова архаична версия. Едва ли ще я превъртам, ама нищо не се знае :lol: :lol: :lol:
Точно тази първа версия не съм играл, играта е екстремно трудна, едва на девето ниво съм, направо е ужасно :lol: :lol: :lol:
Валсо написа: Сря Яну 07, 2026 15:40
Mozo написа: Пон Дек 29, 2025 00:55 архаична версия
Тогава играй Делта Форс. По-архаично от това няма накъде. :lol:
Всичките съм ги превъртал, а и жанрово нямат нищо общо :thumbright:
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mozo написа: Пон Дек 29, 2025 00:55 Ще си пусна малко Commandos: Behind Enemy Lines, да си припомня какво беше на толкова архаична версия. Едва ли ще я превъртам, ама нищо не се знае :lol: :lol: :lol:
Превъртях я, много сложна игра, 20 нива, направо ми изкараха джигера. И да съм я и грал навремето, не помня нищо от нивата, въпреки че играта мие доста позната. Продължавам с експенжъна Commandos: Beyond the Call of Duty. Тук поне нивата са 8, но не знам колко ще са сложни.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

С nvidia 580.119.02 TQ2 върви много мазно, по-добре, отколкото в уйндоус. :evil4: Това е на средни настройки, ще пробвам на високи и на епик, може пък тези да са ги оправили най-после.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mozo написа: Съб Яну 24, 2026 17:08 Тук поне нивата са 8, но не знам колко ще са сложни.
Гига сложни са, стръгълвам на трето, направо не се играе :lol: :lol: :lol:
Валсо написа: Сря Яну 28, 2026 19:24 С nvidia 580.119.02 TQ2 върви много мазно, по-добре, отколкото в уйндоус. :evil4: Това е на средни настройки, ще пробвам на високи и на епик, може пък тези да са ги оправили най-после.
Нали нищо не вървеше с тоя драйвър :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Сря Яну 28, 2026 23:52 Нали нищо не вървеше с тоя драйвър :lol: :lol: :lol:
Имах предвид DX12 игрите с Виното, вкл. и с инсталирано на чисто и без моята конфигурация за него. DX11 и надолу си вървят на всякакво Вино и с всякакъв драйвър.
TQ2 и Hitman III (DX12 версията) не искат да тръгват във Виното с този драйвър. Hitman не го играя, но понякога го ползвам за тестове и сравнения.

В стийм с Протон 10.3 играта върви много мазно, даже оправиха един глич, който караше билдването на шейдърите да тръгва с 3 мин. закъснение, след като си цъкнал бутона "Пускане". С Протон Експериментал обаче забравяш, че тази игра изобщо съществува. :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

С последния драйвър и с последен Wine ми вървят DX12 игрите. Не знам що така става при теб 8-[ Ма нищо де, нали вървят с Proton :thumbright:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Чет Яну 29, 2026 00:13 С последния драйвър и с последен Wine ми вървят DX12 игрите. Не знам що така става при теб 8-[ Ма нищо де, нали вървят с Proton :thumbright:
Да, ама сега чак. Откакто Titan Quest 2 излезе Август 2025, с Протон вървеше мегазле, докато с моите къстъмизации във Виното вървеше толкова мазно, колкото сега върви с Протон 10.3.
А след ъпдейта не знам какво му стана на Виното, дори и след като заличих всяка следа от него в системата (поне тези, за които знам, де) и после го инсталирах наново и на чисто, но като опитам да пусна TQ2 или друга DX12 игра, само мрънка, че системата ми не поддържала DX12. Пробвах да задам съвместимост за Windows 11, както съобщението препоръчва, но пак мрънка за същото. А това е странно, защото допреди пълния системен ъпгрейд цъках TQ2 без никакъв проблем във Виното, което и тогава, и сега още си е версия 10.5. В префикса инсталирах всички DX-ове, за които се сетих, всички фреймуъркове и redists и не ще и не ще.

А този TQ2 не спира да ме изумява - с всеки нов герой се появява и нов бъг. Досега имах сигурно 12 героя (повечето от които ги изтрих накрая), но такъв бъг не бях виждал още - влизам в арена (сингъл плеър) да бия бос на бис и умението за енергийна бариера се изключва. Дори и след като ги изтрепах сите и се върнах в градчето, умението си остана забранено и не мога да го ползвам. :lol: Ако и след рестарт на играта не се оправи, явно ще чакам ъпдейти.

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Валсо написа: Чет Яну 29, 2026 02:27 А този TQ2 не спира да ме изумява - с всеки нов герой се появява и нов бъг.
Е, играта е в разбаротка, нормално.
Валсо написа: Чет Яну 29, 2026 02:27 само мрънка, че системата ми не поддържала DX12.
Това винаги означава, че не е инсталиран VKD3D на системно ниво в префикса. Не да мяташ библиотеки насам, натам, а да го инсталираш:

Код за потвърждение: Избери целия код

winetricks vkd3d
Или от графичния интерфейс. И готово.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Чет Яну 29, 2026 11:05 Това винаги означава, че не е инсталиран VKD3D на системно ниво в префикса
С wine 10.5 изкарах сигурно година и половина и зат'ва време (преди ъпгрейда) нито един път не видях такова съобщение, а vkd3d никога не е бил инсталиран в префикса и въпреки това TQ2 си вървеше с локалните steam-cachyos-vkd3d библиотеки. Беше инсталиран единствено в самата ОС, в префикса го нямаше.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ето, че ти намерих проблема от първия път. Инсталирай VKD3D, начинът на работа на множество компоненти се променя и понякога е необходимо да се промени и начинът на работа. Не мисля, че една елементарна команда, която се изпълнява за под 3 секунди с все инсталацията на VKD3D, би ти представлявала някакъв проблем. Още повече, че винаги е по-добре VKD3D (а и не само той) да е инсталиран глобално вместо да се мятат библиотеки насам натам.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Чет Яну 29, 2026 15:07 Ето, че ти намерих проблема от първия път. Инсталирай VKD3D, начинът на работа на множество компоненти се променя и понякога е необходимо да се промени и начинът на работа. Не мисля, че една елементарна команда, която се изпълнява за под 3 секунди с все инсталацията на VKD3D, би ти представлявала някакъв проблем. Още повече, че винаги е по-добре VKD3D (а и не само той) да е инсталиран глобално вместо да се мятат библиотеки насам натам.
Част от библиотеките, които "подмятам" насам-натам, са взети от Протон 10 на Стийм, други са от CachyOS. Няма друг начин да ги ползвам, освен с "подмятане".
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Напротив, ти си инсталираш VKD3D (или друг компонент), за да се създадат правилните регистри, а след това, когато сложиш библиотеката при екзето, ще се ползва твоята версия, а не тази от system32 :thumbright:
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Всякакви игри”