Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Всичко за: Ubuntu
- Zeroadhesion
Re: Всичко за: Ubuntu
От началото са цветни 
Прочетено: 46605 пъти
здр имам проблем с "mplayer" първо не ми пуска суптитрите на черния екран отдолу и второ най-важно дава ми грешка за видео "GL" грешката е : "mplayer interrupted by signal 11 in module decode video"
Благодаря ако някой може да ми помогне скайпа ми е : marti_nasa
Благодаря ако някой може да ми помогне скайпа ми е : marti_nasa
- Zeroadhesion
В Убунту 10.04 е изключен gl output-a. Ако си с nvidia видео карта, напиши в конзолата
sudo apt-get install libvdpau1
и след това, както е описано, вместо да марикраш gl, маркираш vdpau и субтитрите отново ще ти се показват в черната лента.
и след това, както е описано, вместо да марикраш gl, маркираш vdpau и субтитрите отново ще ти се показват в черната лента.
Zeroadhesion написа:В Убунту 10.04 е изключен gl output-a. Ако си с nvidia видео карта, напиши в конзолата
Благодаря ти с Nvidia съм но сега взе да ми дава "error opening initializing the selected video_out vo device"
само с "xv (X11/XV)" ми върви. :(
За mplayer има начин в конфига да се добавяи един ред, за smplayer може и през интерфейса, просто слагаш тичке на отметката "Add black borders on fulscreen"

Каква ти е видеокартата, точен модел. Още нещо, gl изхода не е махнат от Ubuntu, ползвам го с карта ати и то със свободните драйвери.
Каква ти е видеокартата, точен модел. Още нещо, gl изхода не е махнат от Ubuntu, ползвам го с карта ати и то със свободните драйвери.
Леле nautilus-a колко як са го направили
снощи ми се наложи да разархивирам и местя, преименувам субтитри за за един сериял и се изкефих колко лесно става. Мога от единия прозорец да маркирам заедно файлове от различни папки и да ги манипулирам (местя, копирам, архивирам etc.) има си табове, има и допълнителен прозорец ... чудо е
Супер удобно, някой да каже при делфина как е и windows explorer (новия, то за стария ясно)

Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
tolostoi написа:За mplayer има начин в конфига да се добавяи един ред, за smplayer може и през интерфейса, просто слагаш тичке на отметката "Add black borders on fulscreen"
Благодаря ти имах инсталиран и "smplayer" но незнаех за отметката а картата ми е "nvidia 6150" вградена.
- Zeroadhesion
vdpau поддържа от nVidia 8 series нагоре, затова не ти е тръгнало 
Здравейте. От скоро съм с Убубту 10,04 и имам следните проблеми: Когато преминавам от един декстоп на друг, екрана ми се затъмнява и не се вижда, превъртането на куб и другите ефекти. Втория проблем ми е че работи много бавно с браузарите. Има някакъв инсталиран драйвер (по подразбиране) на видеокартата. Като цяло графичната среда работи добре, но се забавя като прелиствам страниците в браузърите. Видеокартата ми е ATI Readon 9200. Иматели някакво решение на тези проблеми? Предварително благодаря, ако може да помогнете.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Много ти е старо видеото... До колкото знам в новите драйвъри на АТИ не се поддържа официално. Ще караш с каквото има
.

Направи ъпдейт на Убунту-то и рестартирай, ако проблема продължава, ще трябва да си спреш ефектите.
btw Имам чувството, че си пипал някой работи ... понеже по-подразбиране куб няма, та може ти нещо да си оплескал, но това няма как да го знаем (примерно си чел някое старо хауту за компиз и си го правили или ... нещо друго)
btw Имам чувството, че си пипал някой работи ... понеже по-подразбиране куб няма, та може ти нещо да си оплескал, но това няма как да го знаем (примерно си чел някое старо хауту за компиз и си го правили или ... нещо друго)
След нова инсталация на Убунту, без да пипам нищо по настройките, пак ми затъмнява екрана, като превключвам декстопите. Това затъмнение е моментно, само по време на смяна на декстопа, след това се оправя. Има ли някаква възможност чрез смяна на драйвера, на видеокартата, да ускоря работата и. За Уиндоуса имам ускорител с който направо хвърчи, има ли нещо подобно за Убунту.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Виж сега, АТИ са големи мизерници и просто спряха поддръжката на по-старите ядра. Тъпо, ама...

Да, наистина! Ще си карам така, докато си взема нов компютър. Благодаря ви за одговорите!
офтопик
Откриха Ubuntu пингвинът.
[youtube][/youtube]
Откриха Ubuntu пингвинът.
[youtube][/youtube]
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Development Branch- Ubuntu при изключване
от wannaBe » Пет Авг 22, 2025 12:14 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 1663 Преглеждания
-
Последно мнение от wannaBe
Сря Авг 27, 2025 13:48
-
-
-
ИПИ: 10-15% поскъване при някои храни, иначе всичко е наред
от Mozo » Вто Фев 17, 2026 11:45 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 25 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo