Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Всичко за: Ubuntu

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Zeroadhesion

Re: Всичко за: Ubuntu

Мнение от Zeroadhesion »

От началото са цветни :усмивка1:
Прочетено: 46608 пъти
martinasa
Регистриран

Мнение от martinasa »

здр имам проблем с "mplayer" първо не ми пуска суптитрите на черния екран отдолу и второ най-важно дава ми грешка за видео "GL" грешката е : "mplayer interrupted by signal 11 in module decode video"

Благодаря ако някой може да ми помогне скайпа ми е : marti_nasa
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

В Убунту 10.04 е изключен gl output-a. Ако си с nvidia видео карта, напиши в конзолата
sudo apt-get install libvdpau1
и след това, както е описано, вместо да марикраш gl, маркираш vdpau и субтитрите отново ще ти се показват в черната лента.
martinasa
Регистриран

Мнение от martinasa »

Zeroadhesion написа:В Убунту 10.04 е изключен gl output-a. Ако си с nvidia видео карта, напиши в конзолата
sudo apt-get install libvdpau1
и след това, както е описано, вместо да марикраш gl, маркираш vdpau и субтитрите отново ще ти се показват в черната лента.

Благодаря ти с Nvidia съм но сега взе да ми дава "error opening initializing the selected video_out vo device"
само с "xv (X11/XV)" ми върви. :(
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от tolostoi »

За mplayer има начин в конфига да се добавяи един ред, за smplayer може и през интерфейса, просто слагаш тичке на отметката "Add black borders on fulscreen"
Изображение

Каква ти е видеокартата, точен модел. Още нещо, gl изхода не е махнат от Ubuntu, ползвам го с карта ати и то със свободните драйвери.
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от tolostoi »

Леле nautilus-a колко як са го направили :) снощи ми се наложи да разархивирам и местя, преименувам субтитри за за един сериял и се изкефих колко лесно става. Мога от единия прозорец да маркирам заедно файлове от различни папки и да ги манипулирам (местя, копирам, архивирам etc.) има си табове, има и допълнителен прозорец ... чудо е :) Супер удобно, някой да каже при делфина как е и windows explorer (новия, то за стария ясно)

Изображение

Uploaded with ImageShack.us
martinasa
Регистриран

Мнение от martinasa »

tolostoi написа:За mplayer има начин в конфига да се добавяи един ред, за smplayer може и през интерфейса, просто слагаш тичке на отметката "Add black borders on fulscreen"
Изображение

Каква ти е видеокартата, точен модел. Още нещо, gl изхода не е махнат от Ubuntu, ползвам го с карта ати и то със свободните драйвери.

Благодаря ти имах инсталиран и "smplayer" но незнаех за отметката а картата ми е "nvidia 6150" вградена.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

vdpau поддържа от nVidia 8 series нагоре, затова не ти е тръгнало :усмивка1:
velstar
Регистриран

Мнение от velstar »

Здравейте. От скоро съм с Убубту 10,04 и имам следните проблеми: Когато преминавам от един декстоп на друг, екрана ми се затъмнява и не се вижда, превъртането на куб и другите ефекти. Втория проблем ми е че работи много бавно с браузарите. Има някакъв инсталиран драйвер (по подразбиране) на видеокартата. Като цяло графичната среда работи добре, но се забавя като прелиствам страниците в браузърите. Видеокартата ми е ATI Readon 9200. Иматели някакво решение на тези проблеми? Предварително благодаря, ако може да помогнете.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Много ти е старо видеото... До колкото знам в новите драйвъри на АТИ не се поддържа официално. Ще караш с каквото има :sad: .
Изображение
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от tolostoi »

Направи ъпдейт на Убунту-то и рестартирай, ако проблема продължава, ще трябва да си спреш ефектите.
btw Имам чувството, че си пипал някой работи ... понеже по-подразбиране куб няма, та може ти нещо да си оплескал, но това няма как да го знаем (примерно си чел някое старо хауту за компиз и си го правили или ... нещо друго)
velstar
Регистриран

Мнение от velstar »

След нова инсталация на Убунту, без да пипам нищо по настройките, пак ми затъмнява екрана, като превключвам декстопите. Това затъмнение е моментно, само по време на смяна на декстопа, след това се оправя. Има ли някаква възможност чрез смяна на драйвера, на видеокартата, да ускоря работата и. За Уиндоуса имам ускорител с който направо хвърчи, има ли нещо подобно за Убунту.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Виж сега, АТИ са големи мизерници и просто спряха поддръжката на по-старите ядра. Тъпо, ама...
Изображение
velstar
Регистриран

Мнение от velstar »

Да, наистина! Ще си карам така, докато си взема нов компютър. Благодаря ви за одговорите!
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от tolostoi »

офтопик
Откриха Ubuntu пингвинът.
[youtube][/youtube]
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания