Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Спагети за Мишленцето;-)

Сладки, соленки, козунаци и др.
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Re: Спагети за Мишленцето;-)

Мнение от Tsurugi »

Mouse написа: Вто Дек 04, 2018 19:20 Благодаря Тсу :поклон: На показаните просто ми хареса опаковката и че са люти. Но на хубавите цените са доста стряскащи. Ще си ям каквото намеря, важното > да е вкусно приготвено.
Днес направих уж останалата половина от първите, а то стана една тенджера :shock: Цял ден ям, имам и за утре :evil4: Увлякох се. Този път имаше доста повече сос, но пак го "глътнаха".
Важното е, че ми харесват и благодарение на теб :notworthy: си разнообразявам менюто \:D/
МоляИзображение :clap: :hello1: :headbang: Изображение
Прочетено: 8151 пъти

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Спагетите, в соса слагам, жената слага де, аз не мога да готвя :) Топено сирене, маслини, люти чушлета, стърган кашкавал, кисели краставички и се запича за малко във фурната. Това е единствения начин по който ги обичам и ям.
Стандартните карбонара ли бяха с каймата, не ги харесвам
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Болонезе :idea: :arrow: , Карбонара, демек по въглищарски са с яйца :evil3:

剣リナックスをとともに武士

Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Montoya написа: Вто Дек 04, 2018 22:39 Спагетите, в соса слагам, жената слага де, аз не мога да готвя :) Топено сирене, маслини, люти чушлета, стърган кашкавал, кисели краставички и се запича за малко във фурната. Това е единствения начин по който ги обичам и ям.
Стандартните карбонара ли бяха с каймата, не ги харесвам
С кайма аз също не обичам. Само доматен сок от едро смляния и кашкавал - чудесно, повече не ми трябва :cheers1:
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Tsurugi написа: Вто Дек 04, 2018 22:42 Болонезе :idea: :arrow: , Карбонара, демек по въглищарски са с яйца :evil3:
Хаха, е не им знам точните имена, за това се сетих първо :mrgreen:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Ще ме гръмнете с този кашкавал :are you crasy: Аз как си ги ям без него? Ще взема утре да настържа отгоре та да видя какво толкова му намирате. Кашкавалът си го хапвам след тях, за десерт :p :p
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Мишленцето си е Мишленце :booty: :arrow: , сиренцето е винаги отделно :booty: :toothy10: :p

剣リナックスをとともに武士

Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mouse написа: Сря Дек 05, 2018 00:03 Ще ме гръмнете с този кашкавал :are you crasy: Аз как си ги ям без него? Ще взема утре да настържа отгоре та да видя какво толкова му намирате. Кашкавалът си го хапвам след тях, за десерт :p :p
Няма какво ние да те гърмим - такава е рецептата, така са го измислили италианците - не е наша прищявка. Пък и се окзава, че са прави. Спагети без кашкавал, каруца без кон :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Днес ги хапнах с настърган кашкавал от горе ... пххх ... то вкуса съвсем друг. Няма го оня прекрасен вкус на самите спагети, а нещо като сандвич стана. Не, както Тсу казва: Мишлето си яде сиренцето отделно.
Вие си ги яжте с кашкавал :p :p
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

хаха вкуса на тестото се губел :lol:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Всеки да ги манджи както му е по-благо, мир да има :p

剣リナックスをとともに武士

Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Хората прасета колят, цвърчат наденички и пръжки, сланинка топят .... а аз си направих спагети :p Половината от онези на последната снимка дето не били спагети, а паста май :roll: С много-о-о сосче и пак напълних една тенджера :sad: ама са вкусни .... Оставям ги около 10-тина минути в сосчето да попият и да се овкусят хубаво и после ... едно папане .... скоро и пижамата ще ми отеснее :evil4: :evil4:
Тсу, да си знаеш - ти ще си виновен :mrgreen: PDT_Love_18 :lol: :lol:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

:toothy10: :toothy10: :toothy10:

От спагетите казват, че уж не се пълнее :mrgreen:
Изображение
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Мишле, прочетох за трудностите, с които си се сблъскала при покупката на спагети/паста. Съветвам те да си направиш домашна паста. Е, тогава вече ще възкликнеш, че по-голяма вкусотия рядко се хапва. Как се приготвя домашната паста: взимаш си специално брашно/семолина, брашно за баница, грис и ако няма - тип 500/. Пропорцията е на 100 гр. брашно - 1 яйце/яйцата и брашното трябва да са със стайна температура/. Правиш кладенче с 200гр. брашно, чупваш 3 яйца и почваш да месиш, като към тези 200гр. добавяш още 100гр. брашно, месейки. След като омесиш хубаво, тестото го сложи в прозрачно фолио и за около 40 минути го охлади. Идва ред на точенето: колкото по-тънко, толкова по-добре, само корите да са с еднаква дебелина. Корите ги нарязваш на дълги ленти и ги оставяш за няколко минути "да починат"/това не е задължително обаче/. В кипната вода сипваш лентите паста и след като се свари, гарнираш по желание и вкус. И аз не харесвам кашкавал, но препоръчвам босилек в мн. малко количество, че е силен, в съчетание с доматен сос/ние си правим домашен такъв от летни тънкоципести градински домати, защото са с по-изразен вкус/. Ми това е. :усмивка1:
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Мерси Шони :гуш: Знам, че не било сложно да си омесиш тесто за паста, но после разточването си иска майсторлък, който аз нямам .... машина също нямам.
Трябва да си призная, че за сега купешките ме задоволяват. Само дето ще си остана на спагети, че пастата нещо много тестено ми идва, не че не е вкусна. Правя си сосче от наситнени в чопър морковче и лукче, малко купешно доматено пюре и домашен доматен сок. Слагам още няколко капки кетчуп и бая чили сос, че обичам люто. Доливам от водата дето са вряли, а днес направо с лъжица ги пресипах, та стана повечко сос, който те си поеха ..... блаженство \:D/ :хапвам:
Как съм живяла толкова време без дори да предполагам каква вкуснотия е това папане :banghead: Да не говорим, че вече успявам да ги правя едновременно и резултатът е прекрасен :eat: :eat:

Тсу :поклон: :notworthy:
Плъхолюбител
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

Обратно към “Десерти и тестени ястия”