МоляMouse написа: Вто Дек 04, 2018 19:20 Благодаря ТсуНа показаните просто ми хареса опаковката и че са люти. Но на хубавите цените са доста стряскащи. Ще си ям каквото намеря, важното > да е вкусно приготвено.
Днес направих уж останалата половина от първите, а то стана една тенджераЦял ден ям, имам и за утре
Увлякох се. Този път имаше доста повече сос, но пак го "глътнаха".
Важното е, че ми харесват и благодарение на тебси разнообразявам менюто
![]()
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Спагети за Мишленцето;-)
- Tsurugi
- VIP

Re: Спагети за Мишленцето;-)
OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
Спагетите, в соса слагам, жената слага де, аз не мога да готвя
Топено сирене, маслини, люти чушлета, стърган кашкавал, кисели краставички и се запича за малко във фурната. Това е единствения начин по който ги обичам и ям.
Стандартните карбонара ли бяха с каймата, не ги харесвам
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Tsurugi
- VIP

Болонезе
, Карбонара, демек по въглищарски са с яйца 
剣リナックスをとともに武士
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

С кайма аз също не обичам. Само доматен сок от едро смляния и кашкавал - чудесно, повече не ми трябваMontoya написа: Вто Дек 04, 2018 22:39 Спагетите, в соса слагам, жената слага де, аз не мога да готвяТопено сирене, маслини, люти чушлета, стърган кашкавал, кисели краставички и се запича за малко във фурната. Това е единствения начин по който ги обичам и ям.

Хаха, е не им знам точните имена, за това се сетих първо
AsusVivoBook17
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Ще ме гръмнете с този кашкавал
Аз как си ги ям без него? Ще взема утре да настържа отгоре та да видя какво толкова му намирате. Кашкавалът си го хапвам след тях, за десерт

Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

- Tsurugi
- VIP

Мишленцето си е Мишленце
, сиренцето е винаги отделно

剣リナックスをとともに武士
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Няма какво ние да те гърмим - такава е рецептата, така са го измислили италианците - не е наша прищявка. Пък и се окзава, че са прави. Спагети без кашкавал, каруца без конMouse написа: Сря Дек 05, 2018 00:03 Ще ме гръмнете с този кашкавалАз как си ги ям без него? Ще взема утре да настържа отгоре та да видя какво толкова му намирате. Кашкавалът си го хапвам след тях, за десерт
![]()
![]()

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Днес ги хапнах с настърган кашкавал от горе ... пххх ... то вкуса съвсем друг. Няма го оня прекрасен вкус на самите спагети, а нещо като сандвич стана. Не, както Тсу казва: Мишлето си яде сиренцето отделно.
Вие си ги яжте с кашкавал

Вие си ги яжте с кашкавал
Плъхолюбител

хаха вкуса на тестото се губел 
- Tsurugi
- VIP

Всеки да ги манджи както му е по-благо, мир да има 
剣リナックスをとともに武士
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Хората прасета колят, цвърчат наденички и пръжки, сланинка топят .... а аз си направих спагети
Половината от онези на последната снимка дето не били спагети, а паста май
С много-о-о сосче и пак напълних една тенджера
ама са вкусни .... Оставям ги около 10-тина минути в сосчето да попият и да се овкусят хубаво и после ... едно папане .... скоро и пижамата ще ми отеснее
Тсу, да си знаеш - ти ще си виновен

Тсу, да си знаеш - ти ще си виновен
Плъхолюбител

Мишле, прочетох за трудностите, с които си се сблъскала при покупката на спагети/паста. Съветвам те да си направиш домашна паста. Е, тогава вече ще възкликнеш, че по-голяма вкусотия рядко се хапва. Как се приготвя домашната паста: взимаш си специално брашно/семолина, брашно за баница, грис и ако няма - тип 500/. Пропорцията е на 100 гр. брашно - 1 яйце/яйцата и брашното трябва да са със стайна температура/. Правиш кладенче с 200гр. брашно, чупваш 3 яйца и почваш да месиш, като към тези 200гр. добавяш още 100гр. брашно, месейки. След като омесиш хубаво, тестото го сложи в прозрачно фолио и за около 40 минути го охлади. Идва ред на точенето: колкото по-тънко, толкова по-добре, само корите да са с еднаква дебелина. Корите ги нарязваш на дълги ленти и ги оставяш за няколко минути "да починат"/това не е задължително обаче/. В кипната вода сипваш лентите паста и след като се свари, гарнираш по желание и вкус. И аз не харесвам кашкавал, но препоръчвам босилек в мн. малко количество, че е силен, в съчетание с доматен сос/ние си правим домашен такъв от летни тънкоципести градински домати, защото са с по-изразен вкус/. Ми това е. 
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Мерси Шони
Знам, че не било сложно да си омесиш тесто за паста, но после разточването си иска майсторлък, който аз нямам .... машина също нямам.
Трябва да си призная, че за сега купешките ме задоволяват. Само дето ще си остана на спагети, че пастата нещо много тестено ми идва, не че не е вкусна. Правя си сосче от наситнени в чопър морковче и лукче, малко купешно доматено пюре и домашен доматен сок. Слагам още няколко капки кетчуп и бая чили сос, че обичам люто. Доливам от водата дето са вряли, а днес направо с лъжица ги пресипах, та стана повечко сос, който те си поеха ..... блаженство
Как съм живяла толкова време без дори да предполагам каква вкуснотия е това папане
Да не говорим, че вече успявам да ги правя едновременно и резултатът е прекрасен

Тсу

Трябва да си призная, че за сега купешките ме задоволяват. Само дето ще си остана на спагети, че пастата нещо много тестено ми идва, не че не е вкусна. Правя си сосче от наситнени в чопър морковче и лукче, малко купешно доматено пюре и домашен доматен сок. Слагам още няколко капки кетчуп и бая чили сос, че обичам люто. Доливам от водата дето са вряли, а днес направо с лъжица ги пресипах, та стана повечко сос, който те си поеха ..... блаженство
Как съм живяла толкова време без дори да предполагам каква вкуснотия е това папане
Тсу
Плъхолюбител