Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Рецепта за козунак по северняшки

Сладки, соленки, козунаци и др.
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Рецепта за козунак по северняшки

Мнение от шони »

Изображение

Идващите светли празници ни карат да извадим от скрина различни рецепти за многобройни вкусотии. Най-тачен сред сладкишите по Великден е козунакът. Ето една лесна рецепна за приготвянето на козунак по северняшки.
Приготвяне:

В 50 мл хладко мляко разтворете маята. Брашното се пресява в голяма тава, прави се кладенче в него и постепенно се добавят всички съставки заедно с маята. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса на топло, докато удвои размера си.

След това се разделя на две, а от всяка част се правят по три фитила, които се сплитат на плитки. Козунаците се подреждат в продълговати или кръгли тавички, предварително намазнени и набрашнени.

Преди да се изпекат се намазват с жълтък и пожелание се поръсват с пудра захар, орехи и стафиди. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 55 минути или до готовност. /blitz.bg
Прочетено: 581 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
BURN5
Жител на Wonderful Life
Жител на Wonderful Life

Re: Рецепта за козунак по северняшки

Мнение от BURN5 »

Шонка, братче! Баш тая рецепта я гледах днес и директно я отсвирих. Никъде не пише нищо за другите грамажи, освен млекото. Не пише за брашно, яйца, захар.. Та днес врътнах козунака както сам си знам! O:)
Офтопик:
Изображение
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

Мнение от Kotkata68 »

Бърн, това ми прилича повече на негърчета отколкото на козунак :широка усмивка: :широка усмивка: :широка усмивка:
Аз утре ще меся и ако не са трагични ще ги фотна, ама ако не станат, няма да имам твоята смелост да ги покажа. :booty: :хихикам се: :хихикам се: :хихикам се:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Аватар
BURN5
Жител на Wonderful Life
Жител на Wonderful Life

Мнение от BURN5 »

Да бе.. На мен си ми харесва! Даже си хапнах вече. Отчупи малко, после започнах да подравнявам.. знаеш какво значи това, нали? Скоро ще финализирам малкото търкало. А за сведение, хората, които ще получат от печивото го харесват с коричка. За чий да им скача и мърда в устите, га го джвакат?! Нищо не правя без да има вкаран грам мисъл. ;)
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

Мнение от Kotkata68 »

Абе аз не казвам, че не са вкусни, а че малко повечко си ги позапекъл. :lol: Иначе, шапка ти свалям, за месенето, защото около мен такива мъже няма. :гуш: :гуш: :гуш:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Аватар
BURN5
Жител на Wonderful Life
Жител на Wonderful Life

Мнение от BURN5 »

Коте, Коте.. не се връзвам, бре! Нали знаеш, че всеки прави нещата по свой вкус. Да ме утепаш, не се сещам за друго место в което да се проявява толкова оправдаем субективизъм, отколкото около печката. :p
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Десерти и тестени ястия”