Както казах, и като нова я бях отписал за наистина важни дела.
Аз затова и бекъп на флашка нямам.
П.П. Добре, че стана приказката - един външен диск като подарък за именния ден на жена ми, ще ми освободи много място от ненужни сериали.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |

Както винаги, идиотското QT е виновно за всичко!

Виж ми подписа...Fernando Sucre написа: Вто Яну 09, 2024 17:27 От този пост ще взема есенцията:Както винаги, идиотското QT е виновно за всичко!![]()

tmp_ZMx2fK6aL4 написа: Съб Яну 06, 2024 12:44 и двете уиндоски програми, дето си ги изпляскал, са по-качествени от линукските еквиваленти - Dolphin и KolourPaint.![]()

gstreamer appsВалсо написа: Сря Яну 10, 2024 14:52 ... в линукс само инсталираш плеъра и готово - отваря всичко, няма нужда от 10 милиона кодека...

бат-начо написа: Сря Яну 10, 2024 15:09gstreamer appsВалсо написа: Сря Яну 10, 2024 14:52 ... в линукс само инсталираш плеъра и готово - отваря всичко, няма нужда от 10 милиона кодека...
Точно както всички останали програми за линукс, вкл. и MPV - кодеците са вградени в програмата, няма нужда да инсталираш съмнителни библиотеки от съмнителни инсталатори.GStreamer is designed to be as generic as possible, a wide range of applications can be built on top of it with very little effort, allowing the programmer to focus on the user interface

Shaker написа: Сря Яну 10, 2024 15:27 А в Kubuntu и останалите дистрибуции, които използват "Пълна скръб", го има отдавна:
Когато инсталирах 10-ката в dual boot (заради "Forza 5"), трябваше да инсталирам някакъв медиен пакет, за да можела играта да тръгне. Въпросният софтуерен център ме препрати към ъпдейт функцията, откъдето да си избера въпросния медиен пакет. И след като бозата сама си свали и инсталира този медиен пакет, се наложи да преинсталирам бозата, защото след изискания задължителен рестарт, бозата изобщо не щя да тръгне...бат-начо написа: Сря Яну 10, 2024 15:59 във Уйн, има си софт-център който се грижи (би трябвало) за това
За теб е ненужна, за други е нужна. За мен е нужна, защото използвам bluetooth слушалки и мишка на лаптопа. За теб не нужна, защото живееш в 19-20 век с тези ретроградни графични среди. Я ми сподели, как на bluetooth периферия можеш да си провериш капацитета на батериите? Има една светлинна индикация за ниска батерия и това еВалсо написа: Сря Яну 10, 2024 16:12 1. Сякаш е много трудно да цъкнеш копчето на устройството, за да му видиш батерията. Вместо да се фокусират върху оправянето на поредните им бакии, те добавили поредната ненужна функционалност.![]()
Всички нормални хора използват тази технология. Bluetooth технологията си я развиват и до ден днешенВалсо написа: Сря Яну 10, 2024 16:12 2. Кой нормален човек използва древния БТ в наши дни? Всичко вече се прави или през wi-fi, или по кабел...

Ми ето ти примери.Shaker написа: Сря Яну 10, 2024 16:47 Би ли ми показал, коя безжична периферия поддържа връзка с Wi-Fi? Дай ми линк за периферия като мишки, клавиатури, слушалки и т.н.
Това го написах и в коментарите под клипа:
I've never done anything that someone says "you should do this instead of that" and I'm not gonna start now, just because someone dislikes nano. I'm only using nano for specific cases, like when I do changes to the filesystems and I forget to edit fstab to reflect those changes and naturally the system refuses to start after the reboot bc it can't find the old UUIDs. When that happens, I use nano for simply commenting the other filesystems, boot the system, use a GUI editor to fix the UUIDs and then reboot again. I have no other use for nano or any other cli text edtor. Nano's controls might be non-intuitive but at least it shows them right there on the screen in front of me, I don't have to be a fortune teller in order to guess what controls the non-nano program might have. And once the desktop starts, I use GUI editors, so why would I use a cli editor in desktop mode? That's ridiculous.
Човееек, искаш да кажеш, че "Wireless" и "Wi-Fi" са едно и също нещо? Не, не мога човекВалсо написа: Сря Яну 10, 2024 17:31 Както виждаш, пише технология на свързване "Wireless", а не "Bluetooth", както и интерфейс "2.4 ГХц", което би трябвало да ти подскаже, че става въпрос за wi-fi, а не за Bluetooth.

Да, точно това иска да каже.Shaker написа: Сря Яну 10, 2024 17:50 .....
Човееек, искаш да кажеш, че "Wireless" и "Wi-Fi" са едно и също нещо? Не, не мога човек![]()
За съжаление не мога да го сложа това твърдение в подписа, защото има лимит...
Чети го, като виж и това, вместо „трябва с него да замениш Vim/Nano“. Ако ти е интересна темата за редактори в конзолата.Валсо написа: Сря Яну 10, 2024 17:31 .....
Това го написах и в коментарите под клипа:I've never done anything that someone says "you should do this instead of that" and I'm not gonna start now, just because someone dislikes nano. I'm only using nano for specific cases, like when I do changes to the filesystems and I forget to edit fstab to reflect those changes and naturally the system refuses to start after the reboot bc it can't find the old UUIDs. When that happens, I use nano for simply commenting the other filesystems, boot the system, use a GUI editor to fix the UUIDs and then reboot again. I have no other use for nano or any other cli text edtor. Nano's controls might be non-intuitive but at least it shows them right there on the screen in front of me, I don't have to be a fortune teller in order to guess what controls the non-nano program might have. And once the desktop starts, I use GUI editors, so why would I use a cli editor in desktop mode? That's ridiculous.